ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Minister vnútra mal právo oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami EÚ a NATO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MV SR |MM|   Ministerstvo spravodlivosti zverejnilo stanovisko, podľa ktorého majú vybrané osoby ako napríklad členovia vlády oprávnenie oboznamovať sa s utajovanými skutočnosťami bez ďalších dodatočných previerok či rozhodnutí NBÚ.

Zo stanoviska jasne vyplýva, že minister vnútra mal právo nahliadať aj dokumentov EÚ a NATO.

Celé stanovisko ministra spravodlivosti Viliama Karasa a podpredsedu vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefana Holého nájdete TU

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Minister Vnutra SR v prvom rade NEUROBILvlastne NIC REALNE, co by umoznilo priniest slubovanu a obcanmi tak ocakavanu ZMENU smerom k obcanom.

    Po zmene vlady do mesiaca mali byt VYMENENI od viceprezidentov PZ vsetci riadiaci pracovnici az po OO PZ s cielom robit inak.

    Ti stari robit inak ako za Fica totiz robit nepotrebovali a NECHCELI !!

    A tak mohlo prist k zmenam, no len tam, kde to bolo uz tak okate, ze to trpiet nebolo mozne, no na nizsich stupnoch riadenia zmeny NEnastali.

    Realne zmeny teda za tri roky NEnastali ani v spolocnosti.

    Aj na policajny FB, akurat od policie obcan ocakava nie ratanie lajkov na socialnej sieti, ale postavenie funkcnych hliadok na OO PZ kazdy den a noc za ucelom udrziavania verejneho poriadku v state. Teda, mimo ine.

    Problemom bol a je prave minister.

    Obdobne sa tyka aj prokuratury a justicie.

    Pretrhanie skorumpovanych vazieb NEnastalo a tak „len“ dochadza k tomu, na co sme upozornovali uz davno (po roku) tu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/09/13/ked-nevymenia-novi-starych-onedlho-vymenia-stari-novych/

  2. Anonym 8:49,ale Majko by to vyriešil tak že by všade dosadil svojich milovaných progresívcov a to by bol definitívny koniec Slovenska !

  3. „Po zmene vlady do mesiaca mali byt VYMENENI od viceprezidentov PZ vsetci riadiaci pracovnici az po OO PZ s cielom robit inak“.

    K tomuto výroku len toľko:
    1. PZ nie je politická inštitúcia, kde by sa podľa Vás mali meniť fugúrky po zmene vlády. Zvláštne je, že „len“ od viceprezidentov, keď už, prečo rovno nie od prezidenta?
    2. Mali byť vymenení všetci riadiaci pracovníci až po OO PZ s cieľom robiť inak? To znamená, že aj na tých OO PZ, kde robili dobre, mali po zmene vlády začať robiť inak? Ako inak?

  4. Nevyspelosť politikov na Slovensku je to, že si myslia, že bezpečnostné zložky majú v prvom rade slúžiť im. Toto je základný problém. Volá sa to politická korupcia. Úloha či už polície, vojakov, a ďalších ozbrojencov je úplne iná. Na Slovensku sa tradične politici – nepolitici mstia tým, ktorí iba dodržiavali zákon / okrem tých, čo ho nedodržiavali a patrí im , čo si zaslúžili/ a to dokonca aj po 30 rokoch . Takže žiadne čistky po nastúpení kohokoľvek. Rásť v profesionálnej kariére ma byť prioritou a nie dosadenie politického hlupáka / samozrejme je jasné, že hovorím obrazne, nakoľko v BZ dnes nesmie byť nik v žiadnej partaji/.

  5. Mal by existovať zoznam osôb ktoré môžu nahliadnuť do tajních dokumentov. Tento škandál potvrdil kto vládne na Slovensku . Aféra Klus to je hnus.

  6. Anonym 4. apríla 2023, 10:55 – vzhladom na fakt, ze PZ SR nebol ovladany standardne ale politicky dosadenymi funkcionarmi a ti plnili prikazy vydavane na 6. poschodi hotela oligarchom, nic ine, ako vyrazna ocista nebolo ucinne. Dnes to vidime na vlastne bulvy uz asi vsetci.

    Ja som to pisal uz davno tu:

    https://www.archiv2.seredonline.sk/2021/09/13/ked-nevymenia-novi-starych-onedlho-vymenia-stari-novych/

    Presnejsie vtedy, ked som pochopil, ze ZIAL ani vtedy (NE)fungujuca koalicia na splnenie slubov a realizaciu skutocnej ZMENY jednoducho nema potencial.

  7. Chápem Váš pohľad na vec a súhlasím s tým, ale ono to také jednoduché nie je. Dávno je zrušený legendárny § 35 ods. 2 zákona o služobnom pomere, podľa ktorého bolo možné bezdôvodne odvolať funkcionára. Možno odvolať aj dôvodne, ale ten dôvod treba sakramentsky preukázať a to nie je také jednoduché. Odbory to sfúknu. Suché čísla v štatistike nič nehovoria a nestačia. Teda hovorím o situácii, kedy by bolo odvolávanie legálne. Asi je preč tá doba, keď novovymenovaný vysoký funkcionár došiel za iným a medzi štyrmi očami mu povedal, aby sa zbalil sám, lebo inak uvidí. No a k tomu odvolávaniu riaditeľov OO PZ – treba rešpektovať personálnu právomoc, kto ich vymenováva. Ten ich aj odvoláva. Nie je to také čierno-biele.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img