ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Klienti župných zariadení sociálnych služieb na Štrkoveckej barónke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V mestskom kultúrnom stredisku v Galante sa v uplynulých dňoch konal 17. ročník prehliadky umeleckej tvorivosti klientov župných zariadení sociálnych služieb „Štrkovecká barónka“. Podujatie každý rok organizuje Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, Šoporňa-Štrkovec. Myšlienkou je motivovať sociálne zariadenia k angažovanosti, tvorivosti, spoznávaniu a výmene skúseností.

Podujatia sa zúčastnilo až 19 zariadení v pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja. Klienti jednotlivých domovov sa predstavili publiku speváckym prejavom cez tanečné až po dramatické vystúpenie. Dokázali, že aj napriek zdravotnému znevýhodneniu dokážu pod dohľadom kvalifikovaného personálu predviesť umelecké vystúpenie. Účinkujúci podávali maximálny výkon a svoje role prežívali naplno. Riaditeľka zariadenia Šoporňa-Štrkovec už v minulosti povedala, že klienti sa vzhľadom k postihnutiu každoročne zhostia úloh svojim vlastným spôsobom, s mierou sebe vlastnou. Výsledok je ale vždy vkusný a na úrovni. Najväčšiu radosť majú účinkujúci samozrejme z potlesku, čo je pre nich odmenou za vynaložené úsilie. Okrem vystúpení bola možnosť nahliadnuť aj do vystavených prác klientov zariadení, ktoré bolo prístupné pre všetkých hostí Štrkoveckej barónky. Diela sú každoročne nielen zaujímavé ale niektoré priam dokonalé. Podujatia sa zúčastnili aj klienti DD a DSS Sereď. Ide o spôsob získavania nových zážitkov a spestrenie všedných dní v zariadení. Primátor Galanty ako hosťujúceho mesta Peter Kolek k podujatiu povedal: „Radosť, optimizmus, pochopenie a obdiv. Takéto emócie som si odniesol z podujatia venovanému ľuďom z domovov sociálnych služieb. Ďakujem organizátorom Štrkoveckej barónky za prípravu podujatia a za pozvanie. Úprimná vďaka a rešpekt patrí aj všetkým účinkujúcim. „ Absolútnym víťazom Štrkoveckej barónky sa tento rok stali klienti Domova sociálnych služieb. Šoporňa – Štrkovec. Pripravili si vystúpenie, v ktorom priblížili históriu starostlivosti o ľudí so zdravotným znevýhodnením.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img