ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Pripomíname si 35. výročie Sviečkovej manifestácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Ďakujem všetkým, ktorí ste nám pred 35 rokmi so sviečkami v dlaniach ukázali cestu. Spojili ste vtedy všetky ostrovy zmeny v spoločnosti – veriacich, neveriacich, ochranárov, konzervatívcov, liberálov a ďalších. Boli to práve kresťania, svedkovia nádeje, ktorí vykročili ako prví.
Podobne ako aktéri Novembra ´89 verili v zodpovednú slobodu pre všetkých. Cieľ uchrániť si túto slobodu sa dnes, 35 rokov po Sviečkovej manifestácii, ukazuje ako mimoriadne dôležitý. Pravda zostala, moc zmenila podobu. Dnes nás bije, polieva a zotročuje ľahostajnosť, nenávisť, predsudky, či dezinformácie, s ktorými v politickom boji posilňujú najmä extrémne smery.
Aj dnes sa s veľkou dôverou pozerám na vás a na svetlo nádeje, s ktorým ste vtedy presvietili svet. Opäť ho budeme potrebovať“ – uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.

 

zdroj: Zuzana Čaputová Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Svetlo, budeme potrebovať,lebo Matovič je tma. Už aby boli voľby, potrebujem 500 eur. Najviac sa tešia Rómovia, na nové voľby, predpokladám.

  2. Ty puca prasacia,aku cestu nam kto ukazal,tomuto hovoris cesta?za Meciara vybuchy,vrazdy,unosy,Za Dzurindu sa nastartovali podvody a korupcia,vypredaj zlatych ekonomickych vajec,za Fica pokracovanie v podvodoch a korupcie a za tychto spinavych HegeroMatovicovych zlocincov sa dokoncila kompletna rabovacka Slovenska pod taktovkou tejto prasacej skladkovej bravcovej hlavy.Ona tu ide kvicat o demokratickej ceste jeblina.

  3. pre pegy… no ono je to asi lepsie, lebo ak by sisi dovolil tento koment za komancov, tak ta pekne dokope predlzena ruka zakona… zivot je aj o trocha inom, ako o peniazoch, keby tu neboli prasaci sudruhovia, tiez by bolo dost veci inak:D to len taky priklad… cize si nechaj svoje dementne prejavy na doma, kde ta mozno nepovazuju za takeho trageda…

  4. anonym 16:50, ty carbaci luzer to tu stale to iste vypisujes,po veceroch onanujes na fotecke tej spuchnutej mrochtli,radsej sa venuj svojej zene,je celkom cool.

  5. …Sloboda sa stala v súčasnosti opäť ohrozenou hodnotou. Poukázala na to prezidentka SR Zuzana Čaputová počas piatkového príhovoru k 35. výročiu Sviečkovej manifestácie v Bratislave s tým, že mnohí sa tejto hodnoty dobrovoľne zriekajú. Je zaujímavé toto uvedomenie si p. prezidentky, ktorá spolupracuje a udržuje vládu, ktorá zakázala noviny a vypla weby, ktorá sa dožaduje cenzúry na sociálnych sieťach…

  6. Čas je spoľahlivý overovateľ PRAVDY 25. marca 2023, 13:47 – ktore to noviny su zakazane? Ktore weby su “vypnute”? Aka cenzura na socialnych sietach?
    Nemylis si to s inou krajinou nahodou?

  7. Anonym 13:52,boli vypnuté Weby,Hlavne Správy,Info vojnu,bol vypnutý Ľuboš Vlaha,Bol vypnuty Čiernohorský,do tv.ho tiež nepustia,boli prepustení novinári,keď sa prenášal prejav R.Fica.na sneme snemu,tlačové besedy opozície nikto neprenáša,na desaťtisícoch demonštráciách sa uvádzajú pár stoviek ľudí atď.Je toho ozaj veľa.

  8. to su jebovci co sleduju len markizu a hnojku,kotrby maju vymyte a nemaju ani potuchy ,ze je tu vacsia cenzura ako za totaca.

  9. Anonym včera 13:52
    Ak nie si schopný vidieť že svetom niekto úmyselne manipuluje,tak ty sám si bol zmanipulovaný !

  10. Od revolúcie tu máme vraj slobodu slova. Ešte pred pár rokmi bola regulovaná tým, že ak sa niekto svojim vyjadrením názoru dopustil protiprávneho konania (napr. ohováranie, ublíženie na cti…) bol za to potrestaný v zmysle príslušných zakonov. To bolo spravne. Dnes nemusíš svojim vyjadrením porušiť žiadny zákon, stačí, že niekomu vadí a vypnú ťa. Toto začína zaváňať niečím horším ako je totalita.

  11. K tomu vypínaniu – samozrejme ak niekto píše na objednávku ruskej ambasády, máme tu štátnu mašinériu dobre platenú za to, aby tomu dotyčnému dokázali, že koná proti republike napr. v spojení s cudzou mocou a nech ho zavrú za vlastizradu. Ale zas si prehliadol jednu vec. Prečo vypínajú tých, ktorý žiaden zákon neporušili?

  12. Anonym 26. marca 2023, 9:17 – a nepodlieha tomu aj nazyvanie prezidentky ku*vou? Ziadny zakon tym neni poruseny, to je ta “sloboda slova”?
    Vsetky “noviny” a weby ktore Anonym 25. marca 2023, 18:45 vymenoval, mali preukazane financovanie a styky s ambasadou RF. To je za prve. Za druhe ako uviedol BOLI vypnute a vdaka vydobytkom zapadu si nasli sposob ako ostat zapnute.
    Blaha a Ciernohorsky su ludia, ktori ti chybaju na socialnych sietach?
    Tlacovky birmovaneho bolsevika, ktory nikdy nebude vykrikovat ako opozicny poslanec a radsej odide s politiky, tie ti chybaju? Ak ano, nech sa paci, mas moznost si ich pozriet na ich socialnych sietach

  13. Pre Anonym 26. marca 2023, 9:45

    Môžeš mi vysvetliť ako si prišiel na to, že mi chýbajú tlačovky Fica, Blahu, Čiernohorskeho..? To ani neviem kto je. Máš čudnú logiku. Nesúhlasím s tým, že Čaputovej niekto nadáva, smerákov mám roky hlboko v paži a ty ma aj tak neomylne zaradíš, lebo tvoj mozoček je neochvejne presvedčený, že ak niekto poukazuje na niečo, zákonite musí zbožňovať Smer. Ako sa dá s tebou konštruktívne debatovať? Ak nemôžeš pochopiť, že niekto má výhrady na jedných aj druhých, tak si nevidíš ďaleko od nosa.

  14. Anonym 26. marca 2023, 9:58 – ako sa da so mnou konstruktivne debatovat? Napr. ze si precitas aj ostatne prispevky diskusie, budes citat s porozumenim, zdrzis sa vztahovacnosti a nebudes chytat za slovicka.
    Reagoval si na prispevok Anonym 25. marca 2023, 18:45, na ktory som ti odpisal. Skus sa ukludnit, z hlboka dychaj, zapal si, daj si kavu, alebo medituj… Precitaj si to este raz, pomaly, niekedy pomaha aj po slabikach a prides na to.

  15. Svoj postoj k smerákom som ti vysvetlil preto, že si ho adresoval mne. To nie je vztahovačnosť, len som považoval vyvrátiť ti čo píšeš. Ak chceš poukázať na to ako a prečo sa niečo deje, nespomínaj konkrétne moju osobu. Dá sa to aj inak. Samozrejme že mám potom potrebu dištancovať sa od šialencov typu Blaha a Fico. Či?

  16. Anonym 26. marca 2023, 10:24 – ak sa distanujes od sialencov typu Blaha a Fico, preco ti trha zily, ze su “vypinani”? A konspirujes tu o niecom horsom jak totalita?
    Nie si nahodou aj proti vojne, si za mier a nikdy proti Rusku zaroven?

  17. Anonym 26. marca 2023, 10:48 – jezis maria, dobre, ak sa chces takto bavit, tak budis… vies o tom ze v 21. storoci uz neexistuje len represia ako za totality, ale aj prevencia?
    Represia je dokazovat vypinanym, ze porusili zakon, sudit ich (roky a kopec penazi), vypinanie vypinanych je prevencia.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img