ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

V sobotu 25. marca sa otvára tržnica. Na Mlynárskej ulici vás v tento deň uvíta ľudová hudba a ranná kávička

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď /  Sadenice, sezónne produkty, vajíčka, rôzne domáce výrobky. Už v túto sobotu, 25. marca, sa začína sezóna predaja na seredskej tržnici na Mlynárskej ulici! Tentokrát bude otvorenie trochu rezkejšie a voňavejšie: predávajúcich aj kupujúcich rozjarí folklórne trio z Trnavy a kávičkári sa môžu tešiť na šálku dobrej kávy zadarmo.

Obnovená tržnica, jej zázemie a okolité priestranstvá ponúkajú nielen priestor pre návštevníkov a predávajúcich, ale aj rôzne možnosti, ktoré dlho neboli využívané. „V minulosti predstavoval „rinek“ na Mlynárskej ulici spoločenskú udalosť, kde sa stretávali ľudia nielen z mesta, ale aj z okolitých obcí. Na Mlynárskej ulici to žilo čulým komunitným životom. Mlynárčania si organizovali rôzne kultúrne, športové a spoločenské akcie,“ opisuje Martina Hilkovičová z OZ Vodný hrad.

Dodáva, že trhovisko je dnes dobrou platformou na obnovenie podujatí pre ľudí. „Preto OZ Vodný hrad v spolupráci s mestom otvárajú novú trhovnícku sezónu atraktívnejším spôsobom. V sobotu bude tržnica žiť okrem predaja aj troškou folklóru. O dobrú náladu pre všetkých návštevníkov sa postará Ľudové trio z Trnavy, ktoré je skvelým folklórnym interpretom. Radi by sme do verejného priestoru pozvali všetky generácie, aby sme sa tu tak, ako tomu bolo kedysi zvykom, stretávali a trávili príjemné chvíle,“ vysvetlila Hilkovičová. Doplnila, že voňavú rannú kávičku so sebou dostane v tento deň každý zadarmo, jej podávanie bude v réžii mesta.

Tržnica v Seredi sa tento rok otvára v týždni, kedy oficiálne začína jar. V prírode konečne opäť zvíťazí zelená a viac slnka počas dňa dodá pozitívnej energie. Novovznikajúca tradícia jarného otvárania tržnice môže symbolizovať začiatok vyššieho záujmu o naše lokálne a sezónne produkty.

Kontakt pre záujemcov o predajné miesto: andrea.gasparovicova@sered.sk, 0915 119 229.

Trhové dni sú utorok, štvrtok a sobota.

Predajný čas je 6.00 – 12.00 hod.

foto: MsÚ

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tržnica patrí mestu,tak by bolo fajn,keby aspoň tie stoly používali,minulý rok sa na to vybrali,hygiena,ako vyšitá

  2. Mobil mi blbne,
    Správne to má byť, že tie stoly by mohli aspoň poumývať, minulý rok sa na to vybodli, hygiena, ako vyšitá.

  3. Keby toto bolo za Tomčányiho, prvá otázka by bola kto to zaplatí. Ale teraz treba tlieskať, lebo bude folklór.

  4. Slepá nenávisť a hlúposť zas plodí v diskusii na SOL ignorovanie faktov.
    V Seredských novinkách bol 1. augusta 2021 uverejnený článok s názvom Otvorenie nového zrekonštruovaného trhoviska. Jeho prvý odsek znie:
    „V sobotu 31. júla bolo oficiálne otvorené zrekonštruované trhovisko v Seredi. Návštevníkov a predávajúcich vítala živá hudba, káva zdarma a malý darček. Spestrením sobotňajšieho dopoludnia bola aj prehliadka historických vozidiel, ktoré urobili okolo trhoviska okružnú jazdu.“
    Nie je pravda, že by sa za Tomčányiho niekto pýtal, kto to zaplatí.
    Celý článok nájdete pod týmto linkom:
    https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2021-07-31-otvorenie-noveho-zrekonstruovaneho-trhoviska

  5. Načo je tam nad stolmi ten prístrešok, keď predávajúcich neochráni ani pred dažďom, ani pred slnkom? Toho, kto to takto naprojektoval by ho tam mali postaviť, aby si odskúšal svoj výtvor.

  6. Pozrite sa ako dokázali zhynndrovat Mlynarsku ul
    A to v čase keď hovoríme o uhlíkovej stope,o emisiách,o ochrane klímy.????
    Všade OCEĽ,BETON,ASFALT????
    Všetka voda do kanalizácie!!!!!
    Vsakovacie pásy na vodu nula????
    A rarita strechy keď prší tak predávajúci sú mokri
    A nie trhovníci ale 90 percent tovaru sú priekupníci
    Pevne verím že budú i SLOVENSKE JAHODY.
    Kde sú ragistracne pokladnice pre priekupníkov?
    Prečo sú není priekupnicke stoly označené?
    A čo mäsové výrobky?
    Sú kontrolované?
    Choďte na tržnicu do Trnavy.
    A tá nestala niekoľko stotisic€
    A tá nezdevastovala ulicu.
    A ešte rarita
    Priekupnik vyloží tovar a posedava v aute .V Tom aute ktoré komplikuje dopravu a výjazd z parkoviska.
    Pevne verím že sa novému vedeniu mesta otvoria oči a budú rešpektovať KLIMATICKU. KRIZU.
    A AUTORI TOHTO MONUMENTU MAJTE PRIPRAVENE ZUBNU KEFKU A PIZAMO AZ SA
    ZACNE????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img