ISSN 1337-8481

piatok, 17. mája, 2024

O zabezpečení zdravotníckych služieb nie je v článku pána primátora Práve dnes pracujem pre Seredčanov sto dní ani jedno slovo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Bc. Ľubomír Veselický, bývalý viceprimátor mesta Sereď /6. MAR 2023/  Netvrdím, že železničný most s aktuálne obmedzenou premávkou  a náš futbalový štadión nie sú veci pre nás dôležité, no nespomenutie potreby pokračovania v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v mestskej poliklinike mi chýba.

Doterajšie informácie o hľadaní nájomníka mestskej polikliniky sú skromné. Uznesením č. 51/2023 bolo schválených deväť členov komisie a tým to akoby skončilo. Termín prvého stretnutia komisie na rokovaní 9. 2. 2023 určený nebol a informáciu o skončení nájomnej zmluvy dňom 9.12.2023 poslanci vzali iba na vedomie.

Z výsledku rokovania MsZ nevyplýva, čo konkrétne má návrh riešenia zdravotnej starostlivosti v budove mestskej polikliniky obsahovať. Ak má byť dodržaná vízia , že  pri predajoch a nájmoch používať súťažné metódy vždy, keď je to efektívne, nielen vtedy, keď to prikazuje zákon ( vid. Sereď, v ktorej chceme žiť strana č. 17), mala by byť vyhlásená verejná obchodná súťaž. Zhruba desať  mesiacov do skončenia nájomného vzťahu sa to môže zdať ako dostatočne dlhý čas. To ale nemusí byť pravda.

V 32-stranovom predvolebnom materiáli „Sereď, v ktorej chceme žiť“ nie je o  plánoch pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti Seredčanom ani jedna veta. A to napriek tomu, že mesto je vlastníkom mestskej polikliniky. Jediná zmienka  o lekárovi je iba na 29. strane.  Citujem:

„Pri preprave k lekárovi by najmä seniorom a seniorkám a osobám s ťažkým zdravotným postihnutím pomohol sociálny taxík, teda prepravná služba, ktorá ich dopraví na miesto vyšetrenia.“

Na  záver si dovolím upriamiť pozornosť všetkých volených funkcionárov na jedno. Lekársku pomoc môže potrebovať každý. Novorodenec, adolescent, dospelý v aktívnom veku, či dôchodca. Na rozdiel od predvídateľných situácií nik z nás nevie, kedy  bude zdravotnícku starostlivosť potrebovať. Preto zabezpečenie tejto služby považujem za absolútnu prioritu, ktorá by zo zreteľa volených zástupcov občanov nemala nikdy uniknúť.

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ty co si robil 20 rokov bol si strceny v kancelarii mohol si robit taxikara a vozit chorych na polikliniku teraz si velice mudry do vsetkeho rypes mal si brucha pohanat nech sa snazi

  2. zrazu je pan velmi aktivny, skoda, ze to tak nebolo pred rokom a rokmi, je mi z toho celeho smutno.. kym novy primator poupratuje a da veciam system, potrva to este velmi dlho….

  3. Zloženie komisie, ktorá má robiť výberové konanie je nejaká veľmi čudná. Napr. MUDr. Štrba, MUDr. Drobná – sú súkromný lekári, ktorí majú svoje ambulancie mimo polikliniky a tí majú rozhodovať o osude polikliniky? Alebo sú tam takí aj iní ďalší členovia, ktorí budú rozhodovať o našej poliklinike, hoci tu nebývajú. A taxik? Koľkých prepraví včas k lekárovi? Koľkí ho budú môcť využiť?

  4. Pohľad na doterajších päť diskusných príspevkov ma presvedčil, že ani jeden diskutujúci nevyvrátil moje zistenie, že v 32 stranovom predvolebnom materiáli súčasného primátora nie je ani slovo o zabezpečení zdravotníckej starostlivosti pre obyvateľov Serede. Ale ide aj o obyvateľov okolitých obcí. História pozná veľa ľudí, ktorí hovorili, že všetko, čo bolo doteraz, bolo zlé, a je potrebné poupratovať. Problém nastáva ale vtedy, keď majú ukázať ako upratujú. Ja im samozrejme držím palce. A trpezlivo čakám na výsledok.

  5. Ťažko nesiete prehru. Nezostáva Vám nič iné, ako stále trčať zo šéfovho zadku a robiť poskoka. Túto nálepku budete mať do smrti. Budú si Vás pamätať, ako užitočného…

  6. pre ??? 7. marca 2023, 17:38 – odpovedám Vám na otázku týkajúcej sa zloženia komisie. K téme končiacej zmluvy mesta so súčasným nájomcom polikliniky som písala samostatný článok 15.2. 2023, z ktorého vyberám: Mesto sa na poslednom zasadnutí MsZ zaoberalo otázkou budúceho nájomcu, nakoľko chce pre svojich obyvateľov zabezpečiť kontinuálnu zdravotnú starostlivosť. Bola vytvorená dočasná komisia na vypracovanie návrhu riešenia zdravotnej starostlivosti v budove mestskej polikliniky a to v zložení:

    1., Ing. Martina Hilkovičová – poslankyňa MsZ v Seredi

    2., Mgr. Tomáš Borovský – asistent poslanca NR SR, bývalý prednosta MsU Hlohovec, bývalý konateľ Mestská poliklinika Hlohovec, s.r.o

    3., Ing. Mariana Páleníková – prednostka MsÚ Sereď, bývalá konateľka Mestskej polikliniky Hlohovec, s.r.o, bývalá členka DR uni-Poliklinika Dubnica nad Váhom, a.s.

    4., MUDr. Tomáš Szalay PhD. – riaditeľ odboru, lekár Bratislavského samosprávneho kraja

    5., PhDr. Lucia Šmidovičová, PhD., MPH, riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK

    6., Ing. Peter Pospíš – konateľ obchodnej spoločnosti – zodpovedný za riadenie finančnej agendy a za agendu ľudských zdrojov spoločnosti

    7., Mudr. Adriana Drobná – lekárka

    8., Mudr. Jozef Štrba – lekár

    9., p. Vlasta Gašparíková – vedúca sestra na MsPK v Seredi

    Do úvahy pripadá buď predĺženie zmluvy so súčasným nájomcom alebo v priebehu roka bude vyhlásená Obchodná verejná súťaž na nového nájomcu. Zámerom mesta pri hľadaní potenciálneho nájomcu by ale nemala byť iba výška nájomného, ale aj počet a špecializácia ambulancií, výška investícií a pod.

    !!! Zmenou nájomcu ale pacienti v žiadnom prípade neprídu o lekársku starostlivosť. Ambulancie naďalej budú sídliť v budove polikliniky tak ako doteraz.

  7. Prítomnosť súkromných lekárov, aj keď sú mimo polikliniky, mi príde úplne v poriadku. Do problematiky vidia, majú prehľad a majú k tomu (na rozdiel od iných) čo povedať. A nemyslím si, že zrovna oni sú odkázaní na to, aby robili v tomto inak, než v záujme ľudí. Ja ich prítomnosť vítam.

  8. pre Ľubomír Veselický 7. marca 2023, 17:49, ze vam nie je hanba! vasa arogancia nema hranic! uz konecne niekam zalezte a neotravujte slusnych ludi!

  9. Rozmýšľam, za čo sa mám hanbiť. Za to, že slušne poukážem formou článku uverejnenom na stránke mesta, keď mi chýba zmienka o zabezpečení ďalšej zdravotníckej starostlivosti v mestskej poliklinike, v ktorej spoločnosť Pro Care ako poskytovateľ zdravotníckych služieb 9. 12. 2023 končí? Mám vážne brať obvinenie o mojej arogancii od diskutéra, ktorý obsah tohto slova iba počul, ale jeho významu evidentne nerozumie? Môže môj názor, že zabezpečenie zdravotnej starostlivosti je absolútnou prioritou, otravovať slušných ľudí? Uvedomil si tento trojbodkový diskutér, že hájim aj jeho záujem, aby bol na mestskej poliklinike aj on po 9. decembri 2023 riadne ošetrený, ak to bude potrebovať?
    Majkova redakcia ako vždy prevzala môj článok z webovej stránky mesta a umožnila niekoľkým úbožiakom aby mi nadávali. Takéto príspevky tu bdelá redakcia ponecháva napriek tomu, že v UPOZORNENÍ píše: Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
    Pod článkom som podpísaný ako jeho autor. Označenia ako kecal a magor podľa redakcie nie sú urážlivé, preto takéto príspevky na stránkach SOL ostávajú. Prinášajú veľkú sledovanosť a to pre vlastníka SOL znamená vždy prínos. Pred serióznymi médiami si môžete otvoriť srdce i hlavu. Bulváru stačí rázporok.

  10. Nuz co dodat,primator je slabucky,myslel si ,ze vsetko pojde same ako v nejakom Svajciarsku,asi vynechava modlenie tam bude chyba.

    p.Veselicky dobre ste to napisal,hlavne tie posledne vety,ved Majko tu v pohode nechava cele tyzdne nechutne a urazlive prispevky o lizani pici,vyjebanych ciganoch atd.

  11. Veď máme poslancov. A Kurbel má menšinu. Takže sa neni čoho obávať. Určite budú hlasovať podľa svojich vedomostí 🤣🤣🤣

  12. Ľubomír Veselický 7. marca 2023, 20:57 – Lubos, pises ako „Bc. Ľubomír Veselický, bývalý viceprimátor mesta Sereď “ – teda sa hrdo hlasis k svojej VEREJNEJ funkcii, ktoru si zastaval asi dve desatrocia mozno viac a pises na zaklade osobnych skusenosti v samosprave.

    Snad polovicu z uvedeneho casu si bol plateny v rozpore so zakonom a prijate peniaze si nemusel vratit „len“ pre premlcanie de fasco bezdovodneho obohatenia a preto, lebo vedenie mesta seba neutopilo a nevymahalo sudom nezakonne vyplatene peniaze.

    Takyto postup povyzujem za AMORALNY, kedze kompetentni POZNALI ZAKON a Tvojej kolegyni Vydarenej nebolo umoznene nezakonne obdobne peniaze vyplatit.

    O tych stravnych listkoch som pisal.

    Lubos, Ty mas svoj fan klub uz z cias, kedy si na SOL ako autor pisal a to je takmer patnast rokov.

    Ale je tu riesenie – NEmusis pisat, nemusel si kandidovat (este aj vypocitavo za iny obvod kde bola sanca byt zvoleny), mozes si uzivat dochodok.

    Co sa tyka Tvojej OSOBNE historie vo vztahu k rozhodovaniu o poliklinike – Lubos, archiv !!

  13. Na objasnenie niektorým diskutujúcim, Nie Majkovi, lebo jemu je zbytočné čokoľvek vysvetľovať.
    Články, ktoré posielam na uverejnenie na webovej stránke mesta podpisujem len svojim menom a priezviskom. Ten, kto moje články vkladá, pridáva pred moje meno titul a za priezvisko aj moju bývalú funkciu v samospráve. O takého rozšírenie označenia autora som nežiadal. Do akej miery je pre čitateľa mojich článkov „zaujímavé“ , ponechávam na nich. Osobne si myslím, že vôbec nie je dôležité a ani potrebné. Proces takýchto doplnení článkov je ale mimo mňa.
    Na nepotvrdení mojich odmien za prácu zástupcu zastupiteľstvom od času, keď som začal poberať starobný dôchodok, a teda už som nebol pre výkon funkcie uvoľnený predchádzajúcim zamestnávateľom, si jednorázovo zgustli viacerí. Napríklad aj novinárka týždenníka Život, vďaka ktorej sa celé Slovensko mohlo dozvedieť o mojom „nezákonnom odmeňovaní“. Národná rada SR po pripomienkach primátorov a starostov nakoniec zákon zmenila a primátor, ktorý si dovtedy iba vyberal zástupcu, a o výške jeho odmeny rozhodovalo zastupiteľstvo, mohol odmenu určiť bez odsúhlasenia zastupiteľstva. Vďaka tejto zákonnej úprave priznal Ondrej Kurbel svojej zástupkyni 2,5 tis. € mesačne a súhlas zastupiteľstva už nepotreboval.
    Miloš Majko z mojej „hrôzostrašnej“ kauzy čerpá dodnes a keď už mi nemá čo oplieskať o hlavu, tak ju do nemoty pripomína.
    Problém so stravnými lístkami vnikol tak, že po jednej zmene zákona mi pracovníčka ekonomického úseku oznámila, že na stravné lístky mi vznikol nárok. Prijímal som ich potom v dobrej viere dovtedy, kým mi neoznámili, že pracovníčka si zákon zle vysvetlila a stravné lístky som poberať nemal. Ihneď som podpísal dohodu o uznaní pohľadávky na hodnotu prevzatých stravných lístkov, pretože inak by ich musela ona platiť z vlastných peňazí.
    Články písať nemusím. Ale ani Majko ich nemusí preberať zo stránky mesta. Kto má akú motiváciu pre svoje konanie, nie je potrebné bližšie rozvádzať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img