ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Dnes je päť rokov od zločinu vraždy Jána a Martiny. Dvoch mladých ľudí, ktorí hľadali pravdu …

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ján Kuciak a Martina Kušnírová, dvaja mladí ľudia, ktorí hľadali pravdu. Martina v histórii a Ján v súčasnosti. Práve pre novinársku prácu Jána Kuciaka boli obaja zavraždení. Všetky ich plány zmarila ruka vraha. Štát sa vysmial ich volaniu o pomoc, keď čelili vyhrážkam a sledovaniu. Pretože neboli “naši ľudia”.

Pri výročí vraždy sa nedá vyhnúť otázke, či aspoň následný vývoj na Slovensku dal ich smrti zmysel obety. Pretože bolesť rodín Jána a Martiny už nič neutíši. Pre nich sú to stále ich milované deti, ktoré im už nikto nevráti.

Dnes, päť rokov od tohto zločinu poznáme jeho vykonávateľov. Nádejné je, že napreduje aj vyšetrovanie systému, v ktorom sa vrahovia Jána a Martiny cítili nedotknuteľní. Desiatky „našich ľudí“ sa už k svojim činom priznali. Ďalší na svoj verdikt stále čakajú.

Napriek tomu by asi málokto povedal, že sa očakávania slušného Slovenska naplnili. Slušnosť je dnes to posledné, čo by charakterizovalo slovenskú politiku. Znovu sa útočí na novinárov a robia sa z nich terče verbálnych útokov. Slová v parlamente predbiehajú myšlienky a lož je dnes akceptovaná ako alternatívny názor.

Dôležité zlomové body spoločnosti, ako je vražda novinára, sa však zapisujú do našej kolektívnej pamäte a ostávajú v nej. Je na nás, do akej miery si ich necháme prekryť inými vrstvami menej dôležitých vecí. Je na nás, či sa k týmto dôležitým zlomovým momentom dokážeme vrátiť v správnej chvíli. Tá chvíľa je aj dnes. A bude tiež zajtra, o týždeň, v septembri.

Hľadajme vo svojich životoch, v spoločnosti, aj v politike to podstatné. Nevzdajme sa hľadania slušnosti, ktorá je jediná možná cesta. Spomienka na Jána a Martinu nech nám znovu pripomína, ktoré postoje a hodnoty sú správne. Nezabudneme!

zdroj: Zuzana Čaputová, prezidentka SR, Fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A ten objednávateľ kde je? Zmenila sa vláda,polícia a súdy majú ruky rozviazane. Asi tu začína niečo smrdieť.Žeby prave timto by to vadilo?

  2. Aj tím rodičom zavraždených by mohlo dôjsť už konečne že obj. Vraždy nebude objasneniu teraz.preco? Lebo je strašné blízko a všetci ich vidíme. Chudáci ich zabili a ich starých zneužívajú doteraz.

  3. Kristus hlásal pravdu skončil na kríži. Kristus na kríži je pravda aj výstraha, ľudia sa od čias ukrižovania krista nezmenili, majú radšej peniaze ako blížneho svojho.

  4. Vrazda Kuciaka,najviac uskodila smeru a ficovi,tak neviem,kto by mohol byt ten objednavatel,alebo viem,no uz neviem komu to najviac vyhovovalo.
    fico je stary lisiak a zlodej,dobre by vedel,ze vrazda novinara by celej vlade zlomila vaz,ak by nieco tusil a hlavne SIS-ka,myslim,ze takyto taz by nikdy nedovolil.

  5. Špeci prokurátor smrdí, politik sa stal prokurátorom, čudná bezpečnostná previerka, má trest, a ďalšie pochybnosti, absolútne nedvôverihodná osoba.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img