ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Ženisti zo Serede zvládnu „navagónovať“ vojenskú techniku bez problémov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Presuny bojovej techniky sú vždy mimoriadne dôležitou súčasťou vojenských cvičení. Vyžaduje si správnu prípravu a vysokú odbornosť. Tú má 91. ženijný pluk zvládnutú v malíčku

– vagóny musia byť dostatočne veľké a pevné,
– technika musí byť počas prepravy fixovaná,
– dodržiavanie bezpečnostných predpisov je nevyhnutné

91. ženijný pluk má kľúčovú úlohu pri zabezpečení vagónovania vojenskej techniky a vozidiel pre ich rýchlu a efektívnu prepravu na rôzne miesta v krajine i medzinárodne.

Informácie ako sa stať vojakom: www.budemvojak.sk

zdroj: Ozbrojené sily SR, fb

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Najprv informácie o mobilizácii /či hoax alebo nie/ potom nejaký papier, že ľudia aj keď odmietli bojovať pôjdu do vojny a teraz toto. Chcú nám naznačiť čo nás čaká za ich pomoc?

  2. ty si ozaj lolo. a nie barsaky, ale ten ozajstny lolovaty.
    ty dement, ked uz chces reagovat na spravy o brannej povinnosti aspon si nieco o tom nastuduj.

  3. Anonym 17. februára 2023, 12:08:
    Hlavne, ze ty si si nastudoval, ale ked k niecomu dojde, tak to bude aj tak jedno. (Podla dementa je kazdy dement)

  4. Ahojte,
    ďaleké presuny po železnici na Slovensku moc nehrozia. Na strane druhej je veľmi dobré, že chlapci ženisti zostávajú tradične aj v tomto iba na výborných výsledkoch. Čítal som minule, že to každá odnož zabezpečenia našej bezpečnosti moc neovláda. Vozidlá popadali z vagónov. Nuž, a to zdôrazňujem, pozrite na nádstavby samotných pontónových vozidiel. A to či už pobrežných prvkov, alebo riečnych. Naď málo preferuje zabezpečenie armády tým, čo je potrebné aj pre našu krajinu. Iba aby sa dobre mali tí z rôznych zmlúv, nemám slov. Ženistom zo Serede sláva.

  5. hm, keď zbadajú rusov, skorej utečú ako naložia vagóny ….. ta naša udatná armáda neustráži ani šintavské vinohrady pred škorcami ….:):):)

  6. Zajtra urobte reportáž z pečivární ako nakladajú horalky do kamionov a ďalší deň u cestárov ako nakladajú posypový štrk a nakoniec treba ísť do Majcichova na farmu ako nakladajú maštalný hnoj.

  7. Anonym-om: pozri sa ty trojjediné teliatko, ak nastane potreba naložiť na front 10 ton horaliek, môžeš to ísť kľudne na stanicu názorne ukázať aby si bol „inn“. To isté ak bude treba podobne naložiť s hnojom. Bola by chyba neprezentovať svoje v škole života nadobudnuté zručnosti. No a ak bude treba nakladať armádnu techniku, to podľa tvojich komentov radšej nechaj na tých v uniforme. Zjavne by si zlyhal už v bode jedna – nachystať kliny ku kolesám.

  8. Peter 17. februára 2023, 14:28
    „Trojjedinné teliatko“ si videl v zrkadle. A píše sa „in“. A neviem čo máš proti tomu, ak niekto dá do placu, aby sa možno niekedy v budúcnosti zviditeľnili aj iné profesie.

  9. Ak bude treba, štát má zakon na mobilizáciu, žiadna výhrada svedomia nepomôže. Akú máme armádu, môžme si domyslieť, môže byť súčasťou obranného paktu, samostatne neviem či je schopná brániť štát. Verím že k vojne nedôjde .

  10. Dezolatov ich dezole rodicia ucili ze agresorovi treba urobit po vôli, tak teraz vidime „pochody za mier“.

    Pekne bolo vidno na videu ze tam dosiel chalan s ukrajinskou vlajkou a nasi mierotvorcovia s ruSSkymi zastavami ho fyzicky napadli.

  11. ty ritpumpa vladolf pod kazdym komentom si strceny,ty stary ukrajinsky chren,plati ta Majko za tieto picoviny?americky dezolat sorosov zaludny vred.ze ta mater nevyplula.

  12. 19.07 teba museli tvoji ozrati rodicia kupit od poloblbych kolotocarov na strelnici. Lebo taketo tupe hovado sa nedokaze okotit ani z umyvacej handry.

  13. Podľa môjho názoru : Výhrada svedomia keď USA bude chcet, aby sme išli skapinat za ich záujmy??? Hlupackovia na to zabudnite. Deti politikov zmiznú na západ a my pôjdeme skapinat ..

  14. Vladolf, vsimol si si ako tito putlerovi dezolati maju zalubu v prdeliach?
    To maju zo Sorokinovho Dna opricnika. Tam tiez tito geroji robili masinku. A im sa to lubi. A pri tom rucia – gojda.

  15. este ta tatko mrda do huby,alebo ho len pekne vyfajcis,ked dojde z krcmy?,je to zvratena doba, uchylakov je tu plny dvor.myslim,ze ani liecenie pre teba nebude riesenie,ste psychicky zdegenerovana rodina,chod zaniest materi dazdnik nech nemokne pri milexe,ta syfiliticka kunda jej nachladne.

  16. Od čoho vznikol názov ženista? Boli to chlapi čo neboli vhodný do boja tak ich nechali stavať priechody a móla , mosty a riešiť logistiku? Akože odvodené od slova žena ? Že neboli dosť chlapsky na boj? Nemyslím to v zlom , len ma zaujíma etymologia toho slova…

  17. Krásne prejavy vlastenectva. Úplný paradox, tí ktorí vo veľkom podpisujú papiere aby nemuseli držať zbraň a chrániť našu krajinu sa smejú vojakom a hovoria ako by zdupkali.
    Dožili sme sa Orwellovho 1984, podporovatelia agresora Ruska pochodujú za mier a pritom zbijú ľudí s opačným názorom…
    Tu je vidieť ako dokonale u nás funguje kremelske vymývanie mozgov.

  18. Vladolf 17. februára 2023, 18:44
    Podľa seba súdiš iných. Potom si dezolát aj so svojimi dezolé ( z úcty k tvojim rodičom to tam na rozdiel od teba nenapíšem).

  19. Anonym 18. februára 2023, 9:23
    Keby som bol rasista, asi by som nešiel na černošskú demonštráciu sa tam pretŕčať a bliakať im tam svoje heslá. Takisto by som nešiel na demonštráciu na podporu Ukrajiny s vlajkou Ruska a bliakal by som im tam svoje tliachaniny. Asi by ma na tribúnu ako hlavného rečníka nepozvali. Keď idem do jamy levovej, tak nebudem čakať, že mi budú stavať slávobrány. Asi budem čakať, že to bude pravdepodobne vyhrotené.

  20. Si predstavte, naši vojaci už vedia aj vagónovať pontóny, hm, to nás vytiahne z biedy ….. a keď niekto skríkne „Rusi idú“ tak sa chlapci poserú až za ušami aj s tým sprostým, holohlavým hlúpym šašom s modrou knižkou ….

  21. Ked niekto zakrici Rusi idu, tak treba schovat alkohol 🙂

    Ale co by tu robili netusim… len vlhke sny nasich dezolatov alebo maju rozkaz strasit slusnych ludi hlupostami.

  22. Pre 11.32
    Vies ty tupe hovado aka je uloha zenijneho vojska.
    A ty, ty chruno mas tu drzost urazat niekoho za modru knizku. A ani nevies co to vlastne je.

  23. Vieš prečo nedôjde wagnerovcovi mama na pohreb ? Lebo ju zabil 😂😂… počkať to nieje vtip ale realita 😅

  24. ty niktos zeleny 11,57h, no co asi je ta modra knizka?vysvetli nam,obhaj nejaku sprostost z tej tvojej gumovej hlavy,za co beries plat,ze si schovany v nejakych starych kasarnach,len pekne povedz co robite cele dni,ako sa nudite,sedite,lezite na satniach,podavate nike,hrate sa na mobiloch.
    NEMAS KUSKA HANBY OTVARAT TU ZELENU CHRAPINU?
    Voci HASICOM,ZACHRANAROM, POLICAJTOM co denno denne makaju, maju vyjazdy,zachranuju pri havariach,len nam napis co robi cely den taky obkundes ako ty? som strasne zvedavi. A to mate NAJVYSSIE PLATY ZO VSETKYCH STATNYCH ZLOZIEK,darebaci hnili.

  25. Anonym 18. februára 2023, 11:03
    To som napísal ako nejaké príklady. Nepodsúvaj mi svoje domnienky.
    Ja na tie pochody nechodím. Tú otázku o čo im ide smeruj na organizátorov pochodov.

  26. Ten dement polda musi byt exemplarna vzorka z rodu dementov. Alebo ho len niekto v uniforme prefikol ked sa predaval ako decko v kempingu.

  27. Ano, vojnu este mozeme zazit. Skutocnu a priamo v Seredi. Putin zacal 3dnovu operaciu pred rokom s tym ze za 3 dni ziska Ukrajinu ale najma dialnicu do Europy (cez Madarsko a Srbsko). S Ruskom za sebou dava ten Orbanov sal s Velkym Uhorskom hned vacsi zmysel.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img