ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Bez zmeny primátora by sme na vyčistenie mesta čakali asi do smrti. Jedine, že by sa angažovala poslankyňa Červeňová

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Pravdepodobne si čitatelia SOL ešte pamätajú na komunikáciu poslankyne MsZ Edity Červeňovej s občanmi nespokojnými s burinou vyrastajúcou spomedzi dlažby na viacerých miestach v meste. Tento stav bol kritizovaný dlho počas zhruba 10-tich rokov, teda obdobie, za ktoré na ulici M.R. Štefánika pred Slovenskou sporiteľnou a ostatnými prevádzkami burina vydláždenú plochu prakticky zmenila na nepoznanie. Jedine čo mesto vykonávalo bolo z času na čas kosenie „betónovej plochy“ čo však problém neriešilo. Mesto Sereď tak bolo aj v tejto oblasti atrakciou, keďže dosiahlo kompletné zaburinenie značnej časti vydláždenej plochy a to dlhodobo.

K dobe posledného desaťročia články nájdete v archíve Seredonline a pamätný status napísaný na sociálnej sieti poslankyňou Červeňovou nájdete tu:

“Vadí vám tráva ? Kľaknite si a vytrhajte ju.” – píše poslankyňa Cervenová

Po desaťročnom neudržiavaní verejnej plochy mestom sa v pondelok stav zmenil. Pracovníci mesta nielen burinu, ale aj dlhodobo ignorovaný neporiadok v tejto lokalite odstránili a vyzerá to tak, že po zmene vedenia v meste postupne môžeme očakávať zmeny aj v bežnej údržbe verejných priestranstiev a tým aj pocitu občanov, obyvateľov a návštevníkov mesta z jeho fungovania.

Pripomíname občanom, že ešte 5 dní môžu klásť otázky primátorovi mesta  tu: https://ankety.seredonline.sk/

Tieto budú následne spracované a primátor bude na ne odpovedať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ani sa nečudujem, že článok nie je podpísaný žiadnym menom. Ak pohrabanie a pozametanie niekoľkých metrov trávnika a spevnenej plochy od popadaných vetvičiek a vetrom nafúkaných nečistôt za posledných pár týždňov niekto považuje za výraznú zmenu v kvalite bežnej údržby verejných priestorov, tak takejto náročnosti nezávislého novinára gratulujem.

  2. Likvidácia zelene, hoci aj buriny zo zámkovej dlažby má dve strany. Nech tam rástlo hocičo, bolo to živé a v lete tienilo dlažbu, ktorá sa neprehrievala. Pevnosť podkladu korene rastlín nezhoršovali. Chôdzi po nej nebránili, nakoniec vedľa je dvojmetrový chodník. Každá múdra komunita má snahu zelené plochy rozširovať. Len my v predstave malichernej urbanistickej čistoty likvidujeme každé steblo trávy aj odtiaľ, kde nikomu nezavadzia. Možno iba Majkovi.

  3. Veslo ty si taký priehľadný…
    Tak keď ste tam chceli mať zeleň prečo ste ju tam neurobili??? A myslitelko dôchodca koľko tam v lete „páli slnko“????
    Je to hanba ako ste odmietali sa roky starať o verejný priestor len preto že na to upozorňoval Majko. Čistá sedlac. Hlavné že pred úradom ste mali zavlažovanie, vyhrievanu dlažbu, upravené všetko….
    Keď je niekde dlažba, asfalt, betón má to byť upravené. Na to to tam je. Kde je zeleň tam má rast zeleň. Či máme ti zas pripomenúť kde všade má byť zeleň a mesto pod vaším vedením tam dovolilo na drzovku parkovať či vysypať stavebný odpad aby tam vznikli divoké parkovacie miesta? Zrazu ti o zeleň ide ale tam kde ste ju nechali zdevastovat tak tam ti je ukradnutá?
    Už láskavo povedz deťom nech ti vypnú internet a venuje sa svojej kamennej predzáhradke….

  4. Keď sa podarí vyčistiť sociálne byty, potom zatlieskam. Za predchádzajúceho primátora sa tu popísalo niekoľko dôvodov a možností ako ich dostať preč. Vraj chýbala len vôľa. Tak som zvedavý.

  5. Som zvedava kolko im to vydrzi….chodnik po ktorom sa nechodi, lahko zarastie burinou. Sered ma 30 km2. Ked vytrhaju kazdu burinu aspon raz do mesiaca, klobuk dolu.

  6. ty mozno cakas aj s tou prilozenou rukou.
    Mne kazdy mesiac odide z platu balik penez, z ktorych mesto dostane 70% prave na taketo cinnosti. takze ja si to mesto platim, aby som tu ruku neprikladal.

  7. Len jebo si neuprace pred vlastným domom.
    Aj majkovi sa vysere niekto pred dvere a on to bude prekračovať a ziapat kto to bol? Preto tak aj Sereď vyzerá, každý čaká s natiahnutou rukou, mesto daj, mesto sprav. A potom nezostane na ozaj prospešné projekty pre celú komunitu, lebo každej jebline sa musí upratovať pred domom.
    A to ešte tento rok nenapadá sneh, to by sa tu majko isiel vyhonit 🤣 🤦‍♂️

  8. Ale ľudia,pochopte to,doteraz bola tu Sered opisovanaa ,ako smutná,špinavá,ale teraz,? Prv sa fotili všetko,kde bola burina,teraz sa fotí všetko,kde nie je burina.😆

  9. Chlapce, ty vobec netusis kolko sa zaraba za tie „kliky“ na strankach, to je taka almuzna zeby si bol velmi prekvapeny…

  10. baba jaga: pred vlastnym domom si uprace kazdy, mozno ty nie ked sa staras do druhych… ale upraces pred jednotou ? upraces pred postou ?

  11. Ziadna cenzura blbecku. Nikto nechce mat na svojom „dvore“ vycapeneho debila.
    Prestan byt debil a uvidis sa aj ty v „telke“.

  12. Na poslednej snímke je vidiet drevenný stĺp na betónovej padke ešte z čias minulých , dokedy tam bude ešte strašit asi dovtedy pokial niekoho neprizabije.Čest práci.

  13. Ďakujem. Konečne sa to tam vyčistilo. Ďalšie tipy sú napr.:

    1.Skultúrnenie priestranstva vedľa OD Jednota až po schody. Toto „centrum“ mesta vyzerá hrozne. Kríky vo fragmentoch, rozbité koše, náletové dreviny, schody taká všehochuť a dolu otrasné betónové kvetináče.

    2. Ďalej bilbordové inferno na Dionýza štúra na hlavnej.

    3.Otrasná „lúka“ vedľa kostola a divoké parkovisko pred gymnáziom.

    4.Otrasný vstup do mesta pred železničnou stanicou vrátane informačných tabúľ mesta.

    5.Zjednotenie a výmena mobiliáru, vyčistenie mesta, osvetlenie problematických miest senzorovými svetlami.

  14. Ešte v lete som mala česť spoznať na cukrovarskej pána Milana a Mareka môžem kľudne napísať že pracovali profesionálne vidím ich po celej Seredi a vďačíme hlavne týmto pánom že máme ostrihané skoro celé mesto.

  15. dlazbu zrusit a urobit vsakovaci pas s drevinami.
    pan MAJKO zmente retoriku a rozmyslanie ako bojovat voci pehrievaniu ako zadrzat vodu .
    typickym prikladom je ocelovo-betonovo-asvaltove monstrum na MLYNARSKEJ.

  16. Tá dlažba je tam zbytočná. Vyhodiť ju a zatrávniť. Zbytočné prehrievanie v lete. Teraz to síce vyčistili, ale to je len polovičná robota. Problém to nerieši.

  17. Anonym 27. januára 2023, 10:46 – co bolo cielom vycistenia dlazby od buriny?

    Nie je prehrievanie nasich miest inym problemom, ako desat rokov netrhana burina?

    O prehrievani mesta a problemoch s likvidaciou stromov najdete na SOL DESIATKY CLANKOV a to este z obdobia, kedy este aj Greta v kociku cmulala dudel.

    Staci hladat v archive SOL, alebo googlit. Napr. meno Michal Kravcik s pridanim do hladaneho textu seredonline.

  18. Primatorko,co bude s bytmi na Trnavskej kde byvaju nase romale?su to byty pre socialne rodiny,no uz dlhsiu dobu sa tam predavali drogi a to,ze byty sa maximalne devastovali vieme vsetci, ako budes tuto prekernu situaciu RIESIT?
    Platik si si pekne zvysil,no vysledky su biedne,alebo mas stale maly plat?

  19. Komentar k „obcanovi korupcnej serede“ A ty si s primatorom „husy pasol“, ze mu tykas? A inac, ked ti vadi jeho plat, kludne si ho mohol brat i ty, co si sa neuchadzal o funkciu primatora? Tak bud ticho a nepis jedovate komentare. Neznasam tieto primitivne komentare!

  20. Obcan Serede 28. januára 2023, 18:28 – zatazovat sa tymto diskutujucim je plytvanim casu. Ide o premotivovaneho proruskeho trolla, ktoreho prispevky pod roznymi nickami su v inej casti diskusie uz pre ich primitivny a hulvatsky obsah vyrazne triedene.

    Ak bude pokracovat dalej, alebo sa bude snazit svoje konanie maskovat, bude z diskusie vyluceny uplne.

    Tomu sa hovori demokraticky zvolena ochrana media pred trollmi dlhodobo NEschopnymi akceptovat pravidla, bez fungovania ktorych pada kazda spolocnost.

    Je potrebne uvedomit si, ze byvale vedenie mesta a jeho dobre motivovani „fanusikovia“ ani len nepripustali moznost, ze by nimi tlaceny kandidat volby nevyhral a tak urobili a aj budu robit vsetko, aby mu to aspon stazili, pripadne ho aspon verejne osocovali a znemoznovali.

    To je to odtrhnutie od reality a pocit, ze mozu vsetko.

    Aj Kocner, Rusko, Jankovska, Kovacik a dalsi si to mysleli…

  21. aha takze uz na SOL sa nesmie ani slusne kritizovat primatora,to som nevedel o tychto pravidlach,tak dotoho majko kludne mi zablokuj komentare vobec ma to nebude trapit.
    NAJLEPSIE POTRESTANIE NOVINARA JE JEHO IGNORACIA

  22. OBCAN SEREDE tak tebe nevadi,ze sa v socialnych bytoch predavaju drogi a este si tak blbi,ze im to platis aj ty z tvojich dani,dokonca to obhajujes,ked niekto na to poukaze tak ho osocujes,nemal by si kritizovat vedenie mesta a primatora?
    tu je skoda debatovat tolko blaznov nie je ani v blazninci.

  23. Keby sme nemali nového primátora nebola by vyčistená Sereď…..
    Prosím Vás kto videl primátora s metlou zametať Sereď, ja som ho videl ale niekde iné tam sa modlí.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img