ISSN 1337-8481

nedeľa, 19. mája, 2024

Obežník arcibiskupa Oroscha

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Policajný zbor sa dôrazne ohradzuje voči obežníku, ktorý poslal jeho autor trnavský arcibiskup Ján Orosch kňazom vo svojej arcidiecéze. V liste sa nachádzajú časti, ktoré hrubo manipulujú teroristický útok na Zámockej ulici, stigmatizujú dve nevinné obete a popierajú samotnú kresťanskú vieru, ktorej je arcibiskup oficiálnym predstaviteľom.

Arcibiskup Ján Orosch sa v obežníku zamýšľa, či dve obete boli “nevinné”, či nekonzumovali drogy alebo či miesto činu nebolo predmetom razií v súvislosti s drogami. Arcibiskup uvedené state uvádza ako opytovacie vety, čo je štandardná kreatívna technika manipulátorov, ktorí takto svoje skutočné myšlienky schovávajú za otázniky.

Tieto slová nielen hrubo urážajú pamiatku dvoch mladých ľudí a prácu vyšetrovateľov Policajného zboru, ale stávajú sa súčasťou nenávisti v našej spoločnosti. Pre dôkazy o stúpajúcej agresii nemusíme chodiť ďaleko. Stačí sa pozrieť na posledné prípady zo slovenských škôl. Autorita, akou by mal byť arcibiskup pre veriacich, na miesto spájania a upokojovania, rozdeľuje spoločnosť na základe manipulatívnych otázok založených na klamstve.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mám pocit , že páni farári , biskupi , akoby v poslednom čase zabudli, čo je ich poslanie . Montovať sa do komunálnej politiky , teraz aj do vraždy to je už sila. Ak by tam bolo napadnuté moje dieťa , určite , by sa mi nepáčilo aby sa to pretriasalo , kde kade. Agresivita , na školách pribúda. a kompetentný , by sa mali zamyslieť , čím to je . Problémy šikany a iné zametú pod koberec , aby nemuseli riešiť , a potom to takto dopadne.Prajem skoré uzdravenie deťom , a rodičom veľa síl.

  2. Základné pravidlo biblie “ miluj blížneho svojho ako seba samého“ Orosch nedodržiava!!! Farizej!!! Od určitého veku by mali ísť ľudia do dôchodku, lebo rozprávajú nezmysly! To nie je katolícka náuka, čo on hovorí, to sú zákerné, jedovaté reči. Mal by odísť a prenechať funkciu mladšiemu. Ale ťažko sa odchádza, keď ti „ovečky“ bozkávajú ruku, klaňajú sa.

  3. Orosch nedodržiava základné pravidlo biblie “ miluj blížneho svojho, ako seba samého“. Farizej!!! Od určitého veku by mali ísť ľudia do dôchodku, lebo rozprávajú nezmysly. Ale ťažko sa odchádza, keď ti ovečky bozkávajú ruku a klaňajú sa. Pokrytec!!! To nie je kresťan,to je karierista.

  4. Som krestan a hanbim sa za takehoto arcibiskupa. Nema tam co hladat, tie jeho vyroky o tom, ze kto bude volit Caputovu pacha tazky hriech, tym to zacalo a pokracuje to dalej, hroza.

  5. ako krestan by som akurat mohol povedat ze cirkev by si mala najprv pozametat vo vlastnych radoch a sustredit sa na to, co niektori napachali za posledne roky, desatrocia, storocia, je mi z nich smutno

  6. Ľudia zas vám unikla hlavná podstata. Ukážu vám kosť a vy hneď za ňou.
    Ja zas vidím to že polícia ide moralizovať a dávať statusy pričom ona nemá vôbec čo dávať názory ale len vychádzať z jej kompetencie zákonov.

    Polícia nie je platená aby určovali aký názor je správny alebo čo si ľudia majú myslieť !

  7. Máte pravdu. Polícia má vyšetriť vraždu a nie obsah obežníka. To sa ich netýka. Na jednej strane niekto môže napísať čo chce a na koho chce, všetko sa hodí za hlavu a to zrazu, aká nedotknuteľnosť polície, aká urážka. Len nech ich nikto viac neurazí, ako tento obežník. Oni sú takí akurátni, všetko robia v súlade so zákonom? Hlavná vec, že rozvírili hladinu nepokojov.

  8. O čom rozpráva polícia, keď sami policajti sa SMIALI S AGRESOROM pri potýčke v reštaurácií v bratislavskom Riverparku ?

  9. Nebudem sa vyjadrovať k pomätenému arcibiskupovi zaseknutému kdesi v 18. storočí. Ale neodpustím si kritiku voči PZ, ktorý ma pravidelne udivuje takýmito článkami. PZ má toho dosť na práci vychádzajúc z úloh ustanovených v zákone č. 171/1993 Z. z. o PZ a skutočne nechápem túto agendu, ktorú tu predvádza. Tak som sa najnovšie dozvedel, že Policajný zbor sa dôrazne ohradzuje voči obežníku arcibiskupa. To čo predvádzajú? Buď je to trestný čin alebo priestupok; ak nič z toho, tak to nemajú čo komentovať a vôbec sa tým zaoberať. Policajný zbor nie je redakcia novín, ktorý by mal písať svoje názory na dianie v spoločnosti a uzurpovať si právo rozhodovať o tom čo je vhodné a etické. Jedine ak by si touto agendou dláždili cestu k zmene názvu MV SR na Ministerstvo pravdy.

  10. Po Zvolenskom sa prezentoval dalsi PABLB a cernoknaznik …

    Tiez sa mozem pytat, co je toto za moralne autority?

    Spravodlivy je ten, kto dodrziava zakony. Co vsak ked su zakony NEMORALNE?

    Je velky rozdiel, ci je clovek moralny, alebo spravodlivy…

    Neviete preco takychto komancovia likvidovali?
    Boli Oroschovci 50tich rokov nevinni?
    Preco boh dopustil takuto skazu?

    … A teraz sa chodte PJBT !!!

  11. Je mi to luto, ale dnes mas mylny den !

    Modlil by si sa a hadzal do zvonceka za hlavy premudre?

    Bezaka potopili a taketo charaktery tu zostali …

    Mozem ich osrat a zvoncek tiez…

    A ak si to nepochopil tiez som iba daval sproste otazky ako jeho eminencia stary sprosty Orosch

  12. Je mi to luto, ale dnes mas mylny den !

    Modlil by si sa a hadzal do zvonceka za hlavy premudre?

    Bezaka potopili a taketo charaktery tu zostali …

    Mozem ich osrat a zvoncek tiez…

    A ak si to nepochopil tiez som iba daval sproste otazky ako jeho eminencia stary sprosty Orosch

  13. Však ten obežník vôbec nebol určený verejnosti. Bola to interná záležitosť. Akurát niekto to podhodil denníku N /ako hovorí Matovič – denník Nenávisť / a takto sa vyvoláva a šíri nenávisť z nepochopenia, no zároveň mu to prináša výtlak vo forme sledovanosti a takisto liberálom, ktorý sa na takýchto umelých „škandáloch“ priživujú a zvyšujú si % ako Progresívne Slovensko alebo prezidentka Čaputová. Neviem ako môže niekto povedať, že cirkev na Slovensku šíri nenávisť. Ľudia sa už načisto zbláznili ?

  14. Ocakavat od predstavitelov cirkvi v takto pre cirkev vaznych temach iny pohlad, by som povazoval za naivne.

    Na druhej strane vzhladom na datum v kalendari by som aj od cirkvi ocakaval vyraznu zdrzanlivost a to uz minimalne z dovodov odhalenia mnozstva zneuzivani deti samotnymi cirkevnymi predstavitelmi.

    Podla mojho nazoru by sa cirkev nemala miesat do politiky, na druhe strane cirkev mala, ma a ak pojde s dobou aj mat bude hodne vysoky vplyv na stale dost ludi posobiacich aj v politike.
    Tym teda aj cirkev ovplyvnuje dianie v spolocnosti.

    Pozname davnu minulost cirkvi vo vztahu k vede a pokroku, podla mna je teda otazkou casu, kedy aj cirkevni hodnostari pochopia nevyhnutnost aj ked spozdene, no ist s dobou.

    Co sa tyka listu ako „interneho“ – kazdy list autority urceny sirsiemu okruhu adresatov ma motiv a sleduje urcity ciel.

    Za mna dolezite – ja osobne sa vyslovene cudujem a nechapem, ze LGBTI pary nemaju davno priznane bezne prava napr. dedit, oboznamovat sa so zdravotnym stavom, aj uzatvaranie registovanych partnerstiev. Co sa tyka adopcii deti, tu sa vyjadrit neviem. Ide o privelmi odbornu problematiku, ktoru tak nechavam na odbornikov.

    V tomto vidim skor priestor pre odbornu verejnu diskusiu.

    Na druhej strane sa moze stat, ze aj pri tejto vaznej teme (LGBTI) bude jej medializacia temy v spolocnosti prehnana a bezni ludia majuci bezne problemy temu nakoniec odmietnu uz len preto, lebo jej budu mat dost a predsa len pre nich zaplatenie uctov a zebezpecenie existencie zacne byt dolezitejsim problemom, ako sustavne pocuvanie odvsadial o problematike, ktora sa ich bytostne velmi netyka.

    Aj ked v sucasnej spolocnosti sa kazdeho z nas urcitym sposobom tyka uplne vsetko.

    V kazdom pripade v civilizovanej spolocnosti povazujem za uplne nevyhnutne VEREJNE ODSUDENIE AKEHOKOLVEK NASILIA a za neprijatelne bagatelizovanie tak vaznych veci akymi su vrazda, nasilie ale aj vydieranie, zastrasovanie, korumpovanie a pod. kohokolvek. Akejkolvek mensiny, ci vacsiny. Je potrebne akceptovat rovnake prava a rovnake povinnosti pre kazdeho.

    Spolocnost ako taka je zlozita a po korone, vojne a v krize sa stava este zlozitejsou. Preto si myslim, ze je potrebne podstatne viac a citlivejsie vnimat dianie v spolocnosti a je potrebne vidiet ho v suvislostiach. Alebo sa o to aspon snazit.

  15. Milosko suvisle pises!

    Ked interny list cernoknaznikom, naco to verejne citaju svojim oveckam…

    Ako to vidite Vy, ja taky Orosch nevinny? A ked ma vinu, preco ho tiez neodbachneme?

    A co vy krestania katolici? Do kostola chodite stale s hrdostou alebo v hanbe?

  16. Čo je veľa je veľa, montujú sa do politiky, do komunálnej politiky a teraz aj do vraždy? Nech si pán arcibiskup pošle radšej interný obeznik koľko úchylov a pedofilov majú vo svojich radoch a všetko pekne ako sa len dá ututlat…Je najvyšší čas schválit zákon odkluky cirkvi od štátu, nech si týchto darmozracov a ľudí s myslením sto rokov za opicami platia ti, co ich radi počúvajú a chodia do kostola. Prečo by mali všetci občania platiť túto chamrad…

  17. Anonym 10:35 prečo Orosch poslal obeznik, ktorý nebol určený verejnosti? Nie preto, aby farári sem tam na omši spochybňili LGBTI ľudí, aby proti nim stvali? Iný zmysel to nemá.

  18. Ano pardon moja vina, necitali to verejne, ale aj tak otazka…

    Naco taketo zvratene formulacie, v takomto tazkom obdobi, a este v otazkach???

    Este sa cernoknaznik cuduje ze ho niekto natrel? Urcite aj fararom, ktorym to poslal sa to nepacilo a dali to mediam …

    Hanba uz aj chodit do kostola ked si predstavite, ze Stado vede vul Orosch

    Sorry ale silna kava! Hlavne ze papez hlasa toleranciu a lasku a takyto asocial Orosch tu hra Boha v hlavnej ulohe a premieta ci jw biwkto vinny, ci nevinny.

    Ano mily asocial Orosch boli to voci vrahovi NEVINNI ludia, kazdy to pochopil len KKT Orosch nie .., pekny arcibiskup, skoda len ze KKT

  19. Dobre tomu rozumiem???? ked chcem mat oficialne 5 manzeliek, ukazovat cicinu na alegorickom voze na prajdoch, mam sa prihlasit do LGBTI komunity a vsetko bude ok???? Alebo budem s chlapom vychovavat dieta a v ZOO mu vysvetlim (teda co sa neda) ze je je normalne dvaja chlapi homosapien je nieco viac ako tie zvierata co sa jebu samice zo samcom??? to kam sa rutime???? Uz ozaj vsetkym jebe? To ze mame politikov viac ako prijebanych…. ale ludia preberme sa, mesiac sa na Slovensku riesia buzeranti…. Kazby niekoho takeho pozname, akceptujeme, no co je moc je vela. Ked sa chce niekto sulozit do riti nech si to necha na doma, no nechcite nieco co tu dostat nemozete a laskavo sa neprizivujte na vrazde dvoch ludi. Este poznamka ku tej policajnej stranke: vsetci vedia ze to tam pise suchy buzerant z Bernolakova, ktory nikdy nebude uznany ako policajt buzerantov….

  20. …a z akeho dovodu sa policia vyjadruje k politickym nazorom??? … Alebo k sektarskym nazorom???
    Ved predsa policia by mala byt apoliticka, ci?

  21. Najdôležitejší poznatok z tohoto všetkého je ten,že polícia sa ,a nemá PRAVO,niečo komentovať Alebo nech.koná vo veci trestnej.

  22. čo vlastne povedal arcibiskup Orosch?
    Nikde nehovoril ze je spravne nieko zabiť za jeho sexualnu orientáciu ale v podstate povedal že ak nejaký teplý umrie na AIDS ako 25 ročný tak má na tom tiež svoj podiel lebo keby sa nesprával ako teploš a nesexoval hlava nehlava tak by sa nenakazil a mohol sa kľudne dožiť aj stovky. Určite nie je správne niekoho zabiť len pre jeho sexuálnu orientáciu ale keby sa nesprával ako teploš nebol by sa nachádzal v teplošskom klube Tepláreň a dnes mohol sedieť doma pri televízore a čumieť na správy V každom prípade je ich vražda odsúdenia hodný čin

  23. Presne tak pán Kurbel,vytvára sa tu hysteria,a polícia,pretože je spolitizovaná( aspoň teda jej poprední predstavitelia),si chce tiež prihriat polievočku,a verejné sa ohradzuje proti nejakým obeznikom.Je to z jej strany hrubé porušovanie nestrannosti,a sú to práve oni,ktorí spolu s niektorými politikmi na čele s prezidentkou vnášajú do spolocnosti nezdravost a napätie.Nepoznam nikoho,v mojom okolí,ktorý by odsudzoval ,alebo nabádal k násilnostiam voči homosexuálom.Nech dajú ľuďom pokoj,zatiaľ máme v tomto smere zákony,keď nie sú s nimi spokojní,nech ich zmenia.Preco vnucujú spoločnosti svoj názor na život?

  24. WTF ???????

    Polícia SR MÁ KONAŤ – POKIAĽ zistí porušenie zákona – má vykonať všetky potrebné kroky na zabránenie takéhoto konania – majú na to nadštandartné prostriedky
    NIE TLIACHAŤ NA FB !!!

    – Ak však na zákrok nemá policajt zákonné predpoklady
    môže si večer všetky tie svoje horúce „výhrady“ šeptať večer romanticky svojmu hetero či LGBTI+ partnerovi do uška
    a nezas*ť nimi sociálne siete
    – tie už sú aj bez nich…

    Ale keďže naši policajti riešia – verbálne – vojnu a mier na Ukrajine, vyvracanie hoaxov na internete, sociálne siete
    a X skutočne políciou nenahraditeľných činností…,
    tak:
    – nemajú čas reagovať na hlásenie podozrivých osôb z ulice ( všakže na Zámockej…)
    – nemajú kedy zabrániť nelegálnym prechodom našich hraníc ( však nech to riešia českí policajti – na tých slovenských hraniciach)
    – nemajú kedy sledovať podozrivé osoby s nenápadnými „jednokolkami“ v mestách ..
    – doplňte si v komentároch 🙂

    a takto to aj potom v tomto absurdistane vyzerá

  25. tých ludí chladnokrvne zastrelili za to že sedeli v „nesprávnom“ bare…už len to že je tu reč o nejakom AIDS je uplne mimo, ten AIDS ich nezabil, asi ho ani nemali a vobec to nemá nič s tým spoločné..zabil ich pomýlený kretén plný nenávisti…“keby sa nesprával ako teploš a nesexoval hlava nehlava“ „keby sa nesprával ako teploš nebol by sa nachádzal v teplošskom klube“ – toto patrí do 19. storočia..o tých ludoch vobec nevieme ako sa správali ako sexovali a može nám to byť jedno, je to čiste ich vec….až raz niekomu zase prepne a vystriela lekárov v nemocnici, kresťanov v kostole, športovcov na štadione, mladých na bežnej diskotéke alebo niekoho len za to že sa mu nepáči nejaká konkrétna skupina ľudí, tak budeme riešiť že tí ludia mali sedieť doma a nemali sa správať tak ako sa správali?…toto je to riešenie?..budeme všetci len sedieť doma a budeme sa bát výjst na ulicu aby nás nejaký pomýlenec neodbachol?…a nejaký biskup či čo to je ešte bude vypisovat či tie obete sú nevinné?…čím sa previnili?….namiesto toho aby sme riešili výchovu mladých, agresivitu v spoločnosti, odstranovali tú nenávisť ktorá tu srší po celej republike a aj z tejto diskusie tu biskup ide polemizovať o vine tých zavraždených a my tu riešime či sa má/nemá policajt k tomu vyjadriť…..

  26. Ratafak nenávisť? Kto šíri nenávisť?Sú to hlavne Tí ktorým Ty slúžia.A nakoniec sa ukázalo,že motív bol úplne iný,takže tvoj príspevok stráca absolútne opodstatnenie,ale zrejme je to tvoja úloha takto tu kľučkovať,moralizovať,písať len v jednom

  27. Je nezmysel akokoľvek rozoberať správanie obetí ak proti nim stojí niekto kto da rozhodol zabíjať…alebo čím sa teda previnili? Čo spravili oni zle? Prečo tomu biskupovi vadí ak sa o nich píše ako o nevinných obetiach a potrebuje toto rozosielat nejakým obeznikom?

  28. Ratafak, dochádza k tomu že budeme všetci sedieť len doma a budeme sa bát výjst na ulicu aby nás nejaký pomýlenec neodbachol. Ak neprestaneme úplne všetko importovať z USA, tak sa toho dožiješ. Poznamenávam, že nie som zástancom biskupa, ani PZ SR. Moje životné krédo je: ŽI, nechaj ŽIŤ

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img