ISSN 1337-8481

sobota, 18. mája, 2024

Rozhovor s J. Viskupičom: Výsledky rozhodujú aj v Seredi, chystáme tu miliónovú investíciu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ako hodnotíte svoje prvé funkčné obdobie?

Máme za sebou náročné, ale myslím si, že úspešné obdobie. Kraj sme viditeľne zmodernizovali vo všetkých oblastiach. Dlh župy sme výrazne znížili, konkrétne zo 47 % na 33 %. Vďaka zodpovednému hospodáreniu sme pripravení zvládnuť po covidovej aj energetickú krízu a nepoľaviť v tempe investícií.

Aj náš región trápi kvalita ciest. Zlepšila sa v ostatnom období?

Rozhodne áno. Opravili sme niekoľko dôležitých úsekov ciest a mostov. Spomenúť môžem napríklad dva úseky pri Vinohradoch nad Váhom.

Z eurofondov sme zmodernizovali časť cesty medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom. Pustíme sa do druhej etapy tohto projektu, ktorý počíta aj s rekonštrukciou mosta cez potok Jarčie. V tejto súvislosti a v záujme zabezpečenia prejazdnosti úseku, sme vybudovali dočasné premostenie. Jeho konštrukciu, ktorá sa skladá z troch častí po osem metrov, sme kúpili pre našu organizáciu Správa a údržba ciest, aby mohla slúžiť aj počas ďalších rekonštrukcii.

Obyvateľom okolia Serede chcem aj touto cestou poďakovať za trpezlivosť počas rekonštrukcie mosta v Hlohovci. Všetko nasvedčuje tomu, že ten bude opäť sprejazdnený 30. novembra tak, ako sme avizovali.

Témou v Seredi je aj oprava mosta ponad železnicu, ktorú zabezpečuje Slovenská správa ciest. S prácami by sa malo začať na budúci rok. Župa je súčinná, už sme komunikovali ohľadom obchádzkových trás, ktoré sa budú týkať aj prímestských autobusov. Mrzí ma, že sa v tejto veci nekoná štát rýchlejšie.

A čo oblasť cyklistickej dopravy?

Po náročnej príprave aktuálne už staviame úsek Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Šúrovcami. Pokračovať bude na sever cez Siladice, Horné Zelenice, Hlohovec a Madunice. Je sa na čo tešiť.

Medzičasom obnovíme cyklistické značenie na takmer 20-kilometrovom okruhu okolo mesta.

Pýšite sa, že ste na rozvoj kraja využívali dotácie. Uspeli aj zámery zo Serede?

Áno, máte pravdu. Oproti predchádzajúcemu vedeniu oveľa viac dôverujeme obyvateľom. Tým aktívnym prispievame na realizáciu aktivít v ich bezprostrednom okolí. Takto spolu tvoríme kraj.

Teší ma, že s dotáciou z Fondu na rozvoj Trnavského kraja mesto Sereď pripravuje projekt obnovy inžinierskych sietí v miestnom kaštieli. Paralelne prebieha aj kompletná oprava krovu a strechy. Verím, že sa tejto národnej kultúrnej pamiatke opäť vdýchne život.

Vzhľadom na aktuálnu situáciu je veľmi zaujímavým projektom, ktorý sme podporili, zvýšenie energetickej sebestačnosti budovy veslárskeho klubu zo Šintavy.

Našim dlhodobým partnerom je aj združenie Storm, ktoré sa veľmi záslužne stará o ľudí s ťažkým osudom. S našou podporou má špeciálne vybavené auto.

Už tradične podporujeme aj Kultúrne centrum Priestor, najmä jeho multižánrový Vata fest. V tejto súvislosti musím oceniť kvalitu komunitného života a tunajšej občianskej spoločnosti. Mementom, kam až môže zájsť nenávisť, je múzeum holokaustu, s ktorým intenzívne spolupracujeme na mnohých projektoch, ako aj miesto tragédie Jána a Martiny vo Veľkej Mači. Práve na ňom vytvoríme pietne miesto, ktoré bude verejne prístupným pamätníkom slobody slova.

Čo ďalšie plánujete do budúcna?

Našim najväčším projektom v Seredi bude zrejme výstavba kuchyne v hodnote milióna eur. Bude slúžiť tak pre žiakov a pedagógov z gymnázia, ako aj z obchodnej akadémie. Župa už schválila zámer vzájomne výhodnej zámeny pozemkov a budovy medzi s mestom.

Veľký projekt sa týka výstavby novej budovy v zariadení sociálnych služieb v Šoporni.

Pokračovať chceme aj v modernizácií domov sociálnych služieb v Šintave alebo Seredi, ktorý len nedávno oslávil 50. výročie svojho založenia.

Pokračovať chceme aj v rozširovaní služby domáceho tiesňového volania, ktorú prostredníctvom krajskej inovačnej rozvojovej agentúry poskytujeme 300 osamelo žijúcim obyvateľom. V Sládkovičove šiestim, v Seredi piatim a jednému v Malej Mači.

Podporovať budeme aj ďalší rozvoj cestovného ruchu. Prostredníctvom Krajskej organizácie cestovného ruchu, ktorá nás prezentuje ako Kraj zážitkov, sa zameriame na využitie potenciálu regionálnych produktov, či už z miestnych pečivární alebo vinárstiev.

 

Jozef Viskupič kandiduje na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja za širokú koalíciu demokratických a antifašistických strán a hnutí. Sú nimi OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO), NOVA, Kresťanská únia (KÚ), ZMENA ZDOLA; Sloboda a Solidarita; Kresťanskodemokratické hnutie; SPOLU – občianska demokracia; ŠANCA; ODS – Občianski demokrati Slovenska; ZA ĽUDÍ; SME RODINA; Občianska konzervatívna strana; Demokratická strana; Magyar Fórum – Maďarské fórum. Navyše má podporu aj Progresívneho Slovenska.

Spolu s Jozefom Viskupičom kandiduje skúsený, regionálne aj profesijne vyvážený tím 40 kandidátok a kandidátov na poslankyne a poslancov Zastupiteľstva TTSK, ktorých zoznam je zverejnený na https://trnavskyzupan.sk/zupny-team.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Viskupič, ten okrádač pracovníkov, veď on neznáša kvalifikovaných pracovníkov. Porušuje zákony , pod nátlakom dáva výpoveď.
    Neviem si predstaviť kto by ho už volil

  2. Už dostal u nás pozemky o ktoré žiadal? Župa už schválila zámenu pozemkov ako výhodné? Ale pre koho? Pre pána Viskupiča? Určite nie pre nás. Ale naši radní páni predajú aj vlastnú mater. To im nedocvakne, že p. Viskupič, ktorý doteraz o Sereď ani nezavadil a až teraz, keď nás chce ošklbať o pozemky. Asi vie, čo v zastupiteľstve sedí za výkvet, že predajú aj poslednú tehlu. Aj Trnava má pozemky. Zrazu aký starostlivý.

  3. Nie je to ten ktorý pred minulými voľbami (za mikuša) tvrdil že VÚC sú zbytočné a treba ich zrušiť a teraz si dáva najväčší plat zo všetkých županov na SVK?

  4. vyhodna vymena pozemkov a budov a naše mesto doteraz ani len netuší, aký zámer má Župa s budovou, ktorú dostane, moýno tam bude sociálne ubytovanie, možno to nechjú schátrať, mono tam bude ústredie pre marťanov, nikto nevie, nikto sa nezaujíma…Diletanti….ale hlavne, že je nejaký 30 rčný manažér, torý sa zrazu odniekaial vynoril, a teraz vyskakuje z každej s prepáčením prdele…prečo ho tak strašne tlačia? pokračovateľ, diletantskej politiky. Bábka…

  5. btw. zaujímalo by ma aký je zámer s budovou OA… obrovský žrút prostriedkov. Vie to niekto? či nikto ani len netuší? doporučujem tam postaviť Meander 2, a tým znížiť kvalitu nielen obyvateľom kukučínovej, ale aj mládežníckej. podľa mna, by sa tam zmestilo tak 5-6 činžiakov…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img