ISSN 1337-8481

štvrtok, 16. mája, 2024

Vicepremiérka Remišová: Skvelá správa pre Slovensko – na pomoc firmám a domácnostiam v čase energetickej krízy pôjdu aj eurofondy, dohodli sme sa na tom s Európskou komisiou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MIRRI |MM|  V Bruseli sa podarilo presadiť slovenský návrh, aby sme mohli použiť eurofondy na pomoc ľuďom a firmám v čase energetickej krízy.

„Je to úspech a spoločná práca celého tímu vlády na čele s premiérom Eduardom Hegerom, že ťažkú situáciu a celoeurópsku energetickú krízu nám pomôžu zvládnuť aj eurofondy. Eurofondy budú môcť ísť na prevádzkové náklady pre malé a stredné podniky, na pomoc zraniteľným domácnostiam, napríklad formou energetických šekov alebo na schémy na udržanie pracovných miest,” uviedla vicepremiérka a ministerka investícií Veronika Remišová a podotkla, že tento úspech je výsledkom piatich mesiacov tvrdých rokovaní s Bruselom.

Pri energetickej pomoci neplatí pravidlo, podľa ktorého vyspelé regióny nemajú nárok na podporu z eurofondov; pomoc tak bude možná aj pre obyvateľov a firmy v Bratislavskom kraji. Kompenzácie budú platiť aj spätne, a to od februára 2022. Všetky aktivity na boj s energetickou krízou – na pomoc ľuďom a firmám s nárastom cien energií – sa budú dať financovať zo všetkých typov fondov EÚ (ERDF, ESF alebo CF cez krížové financovanie).

„Chceme, aby sa peniaze čím skôr dostali tam, kde ich ľudia potrebujú, návrh Komisie musí ešte schváliť Rada aj Európsky parlament. Vyzývam preto slovenských europoslancov, aby ukázali svoj vplyv a zasadili sa o to, aby europarlament tento pre Slovensko veľmi dôležitý návrh schválil čo najskôr. Po schválení legislatívy Európskym parlamentom môžeme pripraviť národné schémy z eurofondov,” uviedla vicepremiérka a poďakovala sa premiérovi s tým, že ten, kto tvrdí, že vláda nič nerobí, klame. „Robíme všetko preto tu aj v Bruseli, aby sme pomohli Slovensku zvládnuť túto ťažkú krízu,” ukončila vicepremiérka.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Uz DVA roky,skoro kazdy mesiac tu je vycapene vyhlasenie,ze kolko ludi dostanu pomoci,zatial nula.Az ked napise,alebo vyhlasi ze ludia DOSTALI,az potom sa to oplati citat.

  2. Vieš keď niekto za kapitalizmu chce niečo dosiahnuť musí makať aby bol lepší ako konkurencia a nie ako taký podpriemerný boľševický večne z borovičky spitý nemakačenko čo sa mal lepšie len pre to že podlizoval a udával kamarátov a známych. Neschopný, nepoužiteľný, neoboľševik a chudák bez ambíci

  3. Chlape, za komunistov neboli eurofondy a ani zadlženosť. Teraz je zadlženosť aj napriek eurofondom. Kde dělají súčasní soudruzi chybu?

  4. Ahojky. Mám iba jednu otázku. Ako sa dostanú peniaze do tých eurofondov? To je nejaký zázrak, ako tie financie Brusel nadobudne keď ich tak štedro prerozdeluje?

  5. Pre Daniel 18. októbra 2022, 20:53
    Ty ubožiak, ty ani netušíš čo to je skutočne pracovať, lebo ste sa vždy spoliehali na to že sa o vás postará štát. Akonáhle to prestalo ste v prdeli, lebo starať sa sám o seba a zaisťovať rodinu na to ste neschopní a nikdy ste sa to nenaučili, stále čakáte na akéhosi boľševického mesiáša (teda aby si rozumel tupec – spasiteľa) čo šmahom všetko vyrieši za vás. A štát vyciciavajú presne také neschopné kreatúry neoboľševické. Vieš kedysi hľadali ľudia kameň mudrcov ale ty si našiel kameň tupcov a je to vidieť.

  6. A ty čo si za debila ? 23:02
    Aká som ti ja kreatúra a úbožiak? Nič o mne nevieš ale kydať na mňa nezmysly to áno ! Keby si aspom tretinu dokázal z toho čo ja tak ti zložím poklonu. Kde som v akej prdeli ? Čo to tu splietaš dohromady ?
    Nenávistnejšieho debila ako si ty som ešte v živote nevidel. Skús sa nám aj predstaviť sraľo ! Ale na to ty nemáš gule.

  7. Pre Daniel 19. októbra 2022, 1:02
    Debil je ten kto ta ráno obuva! A na tie tvoje bolševické nazory tu nikto neni zvedavý.

  8. Daniel – co si take dokazal, pochval sa? Spravit zo seba chmula na SOL po milionty krat? Alebo ako hrdy narodniar ani gramatiku rodnej reci sa naucit? Ego mas vacsie ako vedomosti.

    K tvojej otazke: fungovalo vsetko mozno tak v romantickych predstavach prepitych nevzdelanych muzikov, co vinu za neuspechy v zivote hadzali na inych… a este na papieri vsetko fungovalo, hovorilo sa tomu planovane hospodarstvo – prikazova ekonomika. Tak to aj dopadlo…

  9. No ono sa tomu hovorilo inak.
    My ti v 48 znarodnime role lesy fabriky a este ta nakopeme do gul. A ked ti nieco ostane, tak v 53. ti to ukradneme este raz. A potom ti medzi dvoma basami nieco malo podhodime, aby si nas neohovaral.
    To bol ten chmulov blahobyt.

  10. Nechapem, ako to je mozne, ale ked vidim fotku tejto pani v novinach, tak tam ma tak o 30 kilo a 15 rokov viac nez na tychto oficialnych fotkach ministerstva. Uplne ina tvar nez v skutocnosti. Photoshop dokaze divy, ked je treba.

  11. Očuj ty blbeček čo máš hnedý pás na trenkách a musíš ťažko pracovať rukami. Tak ti treba ! Len pracuj na môj cocot. Čím viac budeš pracovať,tým lepšie sa ja budem mať. A dnes sa peniaze zarábajú hlavou a nie rukami. No keď ty máš dutú hlavu,tak rob pekne rukami ! A ešte raz ti to napíšem : tak ti treba !!!

  12. Pre 22:23,Ale no !
    Nemusím si ho honiť,mám tu moju pričmúdenú vílu…stačí ti také vysvetlenie ? A už sa konečne podpíš pravým menom aby sme vedeli čo si za debila !

  13. Daniel tu na SOL spisal material pre cele koncilium psychiatrie.
    A aj hlavou zarobil. Na tri razy si dolamal hnatu aby mohol dostat invalidny.

    A meno moje je Vendelin. Si spokojny, ty internetovy hrdina?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img