ISSN 1337-8481

streda, 15. mája, 2024

Policajti budú vo zvýšenej miere kontrolovať alkohol a rýchlosť u vodičov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Alkohol je za volantom neprípustný. Rovnako ako neprimeraná rýchlosť

Policajti si posvietia na vodičov v rámci celého Trnavského kraja. Jazdite preto zodpovedne a neohrozujte seba ani ostaných účastníkov premávky!

Dennodenne budú policajné hliadky, v rámci bežnej služby, vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a vykonávať s vodičmi dychové skúšky. Najmä na miestach, kde je zvýšené riziko ohrozenia chodcov či cyklistov, budeme kontrolovať, či vodiči neprekračujú maximálnu povolenú rýchlosť.

Žiaľ, aj na našich cestách sa stále objavujú vodiči, ktorí sú schopní sadnúť si za volant auta opití, prípadne takí, ktorí nemajú problém letieť cez obce a mestá vysokou rýchlosťou. Práve na takéto nezodpovedné správanie sa za volantom bude upriamená naša pozornosť.

Upozorňujeme preto všetkých vodičov, aby dodržiavali dopravné predpisy a jazdili tak, aby sa šťastne dostali do cieľa svojej cesty. Nech sú udalosti posledných dní mementom pre všetkých, ktorí majú pocit, že im sa nič zlé nemôže stať.

 

VÝBER Z NAJZÁVAŽNEJŠÍCH ZLYHANÍ VODIČOV V TOMTO ROKU

Policajti Trnavského kraja riešili, od začiatku roka, množstvo dopravných nehôd, pri ktorých asistoval alkohol. Žiaľ, niektoré z nich mali aj tragický koniec.

–          Vo februári a v auguste došlo v okrese Dunajská Streda k 2 dopravným nehodám, pri ktorých vodiči podľahli svojim zraneniam priamo na mieste. V obidvoch prípadoch išlo o náraz do stromu a obaja mali v krvi rovnaké množstvo alkoholu – 1,73 ‰.

–          34 ročný cudzinec jazdil v marci po Trnave s 4,6 ‰ v dychu. Pár dní na to nafúkal takmer 3 ‰.

–          36 ročný vodič letel vo februári cez obec Vrakúň rýchlosťou 114 km/h a v dychu mu namerali 1,17 ‰

–          V okrese Piešťany havaroval 53 ročný pán, ktorý v aute viezol svojho maloletého vnuka. Po nehode nafúkal 3,02 ‰.

–          35 ročný cudzinec v lete prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s iným autom, zranili sa 3 ľudia. V dychu mu galantskí policajti namerali 2,58 ‰.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Devečka prepustili na slobodu. Nečudujem sa Lipšic zabil človeka na prechode pre chodcov, dostal trest je právoplatne odsúdený a je z neho prokurator špeciálny. Žijeme u kokotov či ako.

  2. Jediné k čomu sa tí smradi v Bratislave zmohli, bolo len meranie rýchlosti..
    Čo z toho vyplýva? Ak si naje*aný a ideš predpisovo si v pohode. Ak pôjdeš cez Rožňavskú 60, si masový vrah..

  3. Opilec v Čadci zrazil matku a dve deti chvála bohu nikoho nezabil bude bude vo väzbe. V Bratislave opilec zabije autom 6 občanov sudca ho prepustí. Je to paráda.

  4. Slovensko by aspoň na 2-3 roky potrebovalo čínsky justičný systém. Veľmi rýchlo by sa znížila kriminalita aj počet debilov za volantom.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img