ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Jubilejné 30. výročie prijatia Ústavy SR bude spojené s Dňom otvorených dverí Národnej rady SR

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
NR SR |MM| Vo štvrtok 1. septembra, ktorý je zároveň aj dňom Ústavy SR, sa pre verejnosť opäť otvoria brány parlamentu.
Tohtoročný Deň otvorených dverí sa bude niesť v duchu jubilejného 30. výročia prijatia Ústavy SR. Návštevníkov tak čaká zaujímavý a pestrý program, vďaka ktorému budú mať nielen zážitok, ale taktiež sa aj niečo nové dozvedia.

 

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár dnes prostredníctvom videonahrávky pozval verejnosť na Deň otvorených dverí NR SR, ktorý sa bude konať už o necelý mesiac v areáli parlamentu a Bratislavského hradu. „Je mi veľkou cťou a potešením, že po dvoch rokoch pandémie môžeme znova zorganizovať deň otvorených dverí,“ povedal predseda parlamentu Boris Kollár.

V hlavnej budove Národnej rady SR si návštevníci budú môcť prezrieť vstupný foyer či rokovaciu sálu. Tradične bude mať verejnosť v tento deň voľný prístup aj do Bratislavského hradu, kde budú môcť navštíviť za bežných okolností verejne nesprístupnené reprezentačné priestory – Prijímaciu sálu, Veľkú rokovaciu sálu, Zrkadlovú sieň a Porcelánový kabinet, ktoré slúžia predovšetkým na prijímanie zahraničných ústavných činiteľov.

Na Západnej terase Bratislavského hradu sa návštevníci budú môcť stretnúť so všetkými poslankyňami, poslancami a poslaneckými klubmi, pričom tam nájdu aj stanovištia poslancov a poslankýň, ktorí v súčasnosti nepôsobia v žiadnom poslaneckom klube.

Počas celého dňa bude v spolupráci s viacerými ministerstvami pripravený zaujímavý program – prehliadka vojenskej a policajnej techniky či rôzne ukážky našich obranných a záchranných zložiek. Pre tých najmenších bude taktiež pripravený detský kútik.

Predseda parlamentu Boris Kollár zároveň zdôraznil, že tento rok si pripomíname 30. výročie od prijatia Ústavy SR. V úvode Dňa otvorených dní preto bude za sprievodu sálv slávnostne vztýčená štátna vlajka SR, vďaka čomu bude podľa slov predsedu táto udalosť o to výnimočnejšia.

Podrobný program Dňa otvorených dverí budeme postupne zverejňovať na našich oficiálnych účtoch na sociálnych sieťach a webovej stránke Národnej rady SR.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ano,ano den ustavy ,akej? ved si z nej poslanci robia picu,vekslak dollar pozyva narod do narodnej rady? co tam bude heroin predavat ako za mlada?grc,grc ,grc.

  2. Ústava nám zaručovala bezplatné zdravotníctvo a školstvo. Čo urobili s tým, že všetko si platíme? Robia zásahy do nej ako sa im zaľúbi a čo oni chcú dosiahnuť pre seba. Prečo neobsahuje okrem iného aj to, že politické strany nesmú byť dotované zo štátneho rozpočtu na úkor občanov? Je to vôbec ústava, alebo trháci kalendár? Vieme vôbec čo nám zaručuje? Toto je len šaškárňa. Al ľudia, ktorí tam chodia, usmievajú sa na nich a doma jedným dychom na nich nadávajú. Farizejstvo a pokrytectvo.

  3. Mna skor zaujima ako je mozne, ze v NR SR su a o nasej buducnosti rozhoduju strany, ktore vo volbach NEkandidovali, nikto ich teda NEvolil a napriek tomu su.

    Podla mna ide o nebezpecentvo, ktore sa nam uz vypomstilo a este len sa vypomsti naplno, lebo vytah k moci zacali vyuzivat a nas chory system zneuzivat uz viaceri, nie len nejaky jedinec.

  4. pre ústava 1. septembra 2022, 12:39

    Bohužiaľ máš pravdu. V Ústave SR je veľa článkov, ktoré v praxi neplatia. Mnohé ustanovenia majú len akoby informatívny charakter, pretože samotná ústava ich vôbec negarantuje. Ale v banánovej republike to nikomu nevadí.

  5. Je demokracia a nikto nemôže nič spraviť s poslancom aby hlasoval za sprostost keď si to väčšina želá. Hlasuje podľa svojho svedomia a vedomia pre dobro národa.

  6. A ešte by ma zaujímalo ako sa to nedonosené decko Ši..čka dostal do E-parlamentu. Vyhral voľby ? Volil ho niekto ? Možno preto lebo aj zapredaná Zuza pochádza z tej nezvolenej strany PS ?

  7. Počuj debil : 6:39
    Ja sa moc o kadejaké politické čachre nestarám a teba ako neomaleného chuja asi treba nakopať do zadku aby si sa vedel slušne správať !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img