ISSN 1337-8481

pondelok, 6. mája, 2024

Premiér: Ceny elektriny pre domácnosti v roku 2023 razantne neporastú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM| Ceny elektriny pre domácnosti by sa v roku 2023 nemali výrazne zvyšovať. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO), ktorý prisľúbil, že zvýšenie nebude kopírovať nárast cien na trhu.

„V prípade ceny za plyn sa hľadajú riešenia a pripravuje sa viacero opatrení,“ uviedol, pričom to isté má platiť aj v otázke cien pre firmy. V pondelok (22. 8.) má o tejto téme hovoriť s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS).

Premiér sa takisto vyjadril i k rokovaniam o platoch zdravotníkov. Deklaroval, že je pripravený sa s nimi naďalej stretávať a hľadať možnosti zlepšenia podmienok v sektore. Zároveň upozornil, že zvyšovanie platov v zdravotníctve sa môže odvíjať len od reálnych možností.

V tejto súvislosti však poukázal na to, že napríklad návrh, ktorý sa týka zdravotných sestier, predstavuje historicky najvyšší nárast základných platov. „Ten sa v priemere zvýši o 400 eur, podobná ponuka je tu aj pre záchranárov a lekárov,“ upozornil Heger. Uistil, že sa hľadajú ďalšie možnosti, ako investovať do zvyšovania platov zdravotníkov. „Pripravujeme opatrenia, ktoré by mali priniesť efektívnejšie vynaložené náklady a úspory v zdravotníctve, tieto zdroje by sme potom znova investovali do stabilizácie podmienok v sektore,“ zdôraznil.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Cena elektriny nemala ist hore vobec pre domácnosti povedali pred par mesiacmi….ojebavači skurvený☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️☠️

  2. Klame a to sa robí veľký kresťan.Ešte nič nie je ohľadom cien elektriny podpísané a on už sľubuje.Nech už ide do psej matere.

  3. Pan majko co sem tahate politikov a energie už aj vám trtlo v hlavičke alebo vám niekto zato zaplatil a ste si úplne istý ze tie ceny neporastu lebo keď áno spálite celú Sereď keď ste pan novinár Sereď online tak tu nesirte bludy a nepropagujte túto vládu a tohto trtka píšte niečo o Sereďi co je nove kde sa drogy predávajú kde sa byty vykradaju!!! Dnes bol pokus na Dyonize Štúra pokus o vykradnúť ie bytu to ti policajt z atajili nech si dávajú staršy ľudia pozor na zlodejov v našom meste? Či tiež ste vo voľáke tej skupine!??? Čakám odpoveď

  4. Vojnu na Ukrajine zaplatí umelo vytvorená únia. V cene plynu, elektriny, ropy platíme a podporujeme vojnu ktorú v spolupráci uniov vyvolalo USA. Rus odišiel z nemecka americká banda mala tiež odísť z nemecka.

  5. Keď videli novú faktúru za plyn, zostali vydesení, hoci o raste cien energií sa hovorí celý rok.

    Na radnici v Rimavskej Sobote aj v zborovni tamojšej Základnej školy P. Kellnera držali v rukách dôkaz o očakávanej najnáročnejšej zime za desiatky rokov.

    Škola vykurovaná plynom by mala od septembra začať za plyn platiť o 352 percent viac než doteraz, namiesto 1 321 eur mesačne 5980 eur.

    „Toto som nikdy nezažila. To, čo nás čaká, si snáď len matne pamätám z mojich študentských čias, keď sa pre energetickú krízu za čias socializmu zatvárali školy a vyhlasovali uhoľné prázdniny,“ hovorí riaditeľka školy Anita Antalová.

    Podobný skok ceny očakávajú aj za elektrinu. V Rimavskej Sobote sú ďalšie tri základné školy, niektoré zrejme budú musieť v zime uzavrieť.

    Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22987283/ceny-energii-skoly-narast.html

  6. tak to je vyjadrenie ako za par drobnych – a ze premier.
    Odkazujem mu, ze ceny uz narastli a teraz pride akoze uspokojenie, ze nabuduci rok az tak neporastu?
    Nech si takuto retoriku necha pre svojich nevzdelancov!

  7. pozrime sa, co nam tato vlada priniesla:
    -zdrazovanie el. energie
    -zdrazovanie plynu
    -zdrazovanie potravin
    -zdrazovanie PHM
    -minuly obrovske peniaze na testovanie a vakciny, ktore sa nevyuzili a konci im expiracia
    -poslali cca 24 mil. EUR do schrankovej firmy
    -podporuju vojnu – zaslanie voj. techniky a predaj hufnic

    …uz ma aj hlava rozbolela…

  8. Hlava ta rozbolela z toho, ze si K0K0T. Akoze vazne veris tomu, ze zdrazovanie sem priniesla tato vlada?? To je retorika ako zo smero-hlasu-republiky a podobnych picusov, ale vam jednobunkovcom takato retorika staci. Ta uistujem, ze rovnake zdrazovanie by tu nastalo aj keby bol aktualne pri moci smerohlas alebo hocikto iny. Na zdrazovanie komodit vplyva aktualna situacia vo svete. Zdrazenie vsetkeho nastalo vo vela vela krajinach – aj tam to ma na svedomi NASA vlada??

  9. pekne si mu to na rovinu takto polopatisticky jeho rečou vysvetlil. Ale jemu to nepomôže, on je za takéto príspevky platený.

  10. pre, pre demokracia,zabudol si na madarsko,kokotik,v rakusku vlada vyclenila 700€ obcanom na energie,v amerike tiez energie nezdrazili.

  11. pre: pre demokracia 23. augusta 2022, 9:48
    ty si tiez pekny chudacik a posluchac americkej propagandy.
    Vlada kazdej normalnej krajiny sa ma spravat tak, aby chranila zaujmy svojich obcanov – nie obcanov inych statov. To by mala byt priorita konania kazdej vlad y,teda aj tej na SK.
    Ked si ty spokojny s jej spravanim a teda aj so zdrazovanim vsetkeho, tak plat vysoke ceny ty hovado jedno nedorobene.

  12. pre: pre demokracia 23. augusta 2022, 9:48
    …a este nieco: nech uz bola vlada Smeru hocijaka verim, ze by nasu republiku takymto sposobom do vojny nezatahovala a urcite by nedovolila taketo zdrazovanie.
    Verim, ze by nasla riesenie, aby to nemalo taky dosah na obcanov.
    Hovori sa, ze Smer kradol.
    Terajsia vlada mina peniaze vzhladom na ich nevedomost a neschopnost – a mozno tiez kradnu, len dnes sa to inak nazyva

  13. V amerike nie je problem s elektrinou, ten je v europe a elektrina sa neda doviest na tankeri, je jej proste malo. kvoli sucham maju problem vodne aj atomove elektrarne plus nemci cast vypli a francuzi robia udrzbu, elektrina na 2023 stoji na burze kde sa nakupuje 600-700 eur Mwh co je 10x tolko ako pred rokom tak netrepte sprostosti, nasa pseudovlada za toto nemoze a nikto nepovedal ze cena nepojde hore len povedali ze ju budu dotovat do vysky 4 MWh/domacnost na 63 za mega a to je od 630 za mega slusna palka. https://www.facebook.com/databezpatosu/photos/a.103138461600623/555982349649563

  14. To nech zaplatia naši politici sprostý aj elektriku plyn a ropu už si mali znížiť platy z 5000e na 1000e aj to je pre nich veľa za nič robenie a naháňanie si kšefty Lebo toto všetko zavinili oni a ich pichanie sa USA do analu

  15. Takého názoru som aj ja že ten slovenský národ chcú ešte viac dať do kolien Fabriky už rozkradli tak nákom sa nabaliť na chudobe tých je najviac rus ten plyn nedal hore len vláda špekuluje ako sa nabaliť viacNech ten Puter toho narkoman ukrajinského už odpáli a bude pokoj a klud

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img