ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

Zasadajúcich poslancov MsZ v Seredi podľa programu čaká náročný deň

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / MsZ rokuje pod vedením primátora mesta Ing. Martina Tomčányiho.

Už v interpeláciách sa opätovne primátor Tomčányi ukázal ako arogantný človek, ktorý je schopný „postaviť sa nad zákon“ vždy, kedy mu to vyhovuje, alebo to vyhovuje jeho zámerom. A je schopný a ochotný verejne útočiť na poslanca MsZ v momente, keď poslanec len využíva svoje právo a interpeluje primátora.

Už na jednom z predchádzajúcich rokovaní MsZ bol primátor  na neprípustné správanie a konanie pri vedení rokovania, mimoriadne dôrazne upozornený hlavnou kontrolórkou Horváthovou.

Primátor prečítal správu o dianí v meste – vyberáme:

Budova bioplynovej stanice na mestskom pozemku v Malom háji ide do dražby.

– Rozsudok súdu s poslancom Hanusom ktorého primátor mesta Tomčányi nezákonne zbavil  mandátu poslanca, ešte súdom nebol doručený procesným stranám.

– Primátor Tomčányi pochválil novo otvorenú budovu požičovne náradia HRACHOSTAV a úpravu okolia.

O stretnutí kompetentných orgánov a inštitúcií v súvislosti s výmenou nadjazdu ponad železnicu v Seredi primátor síce poslancov a verejnosť informoval, no ani slovom nespomenul dôvod, prečo nebola prizvaná verejnosť, ktorej sa budú výrazné obmedzenia vážne dotýkať a navrhnuté riešenia jej spôsobia značné a neakceptovateľné náklady.

a veľa ďalších činností v meste.

Poslanci MsZ interpelovali primátora mesta. Reč bola o Hanusovi, ale aj nelegálne vozenom odpade do areálu bývalého MILEXu a na pozemok primátora Tomčányiho a jeho brata v rovnakom areáli. Na tento problém systematicky po niekoľko rokov upozorňujeme a je vidieť, že to má zmysel.

Správu z vykonanej kontroly poslancom MsZ predložila hlavná kontrolórka Horváthová.

Aj z jej správy vyplýva, že konateľ spoločnosti GreenCon Recycling s.r.o. Krošlák a nevytriedený bioodpad (peniaze na triedenie mesto spoločnosti zaplatilo) je i naďalej problémom. A nielen pre mesto, ale aj iné kontrolné orgány.

Kto, kedy a z akých dôvodov spôsobil, že jeho firma napriek upozorneniam niektorých poslancov získala pozemok do prenájmu, preberieme v inom článku.

MsZ rokuje ďalej, priamy prenos môžete sledovať tu:

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Kto má zase záujem o pozemok? Ďalší Krošlák? Kto bude zvýhodnený? Kedy sa to konečne dá do poriadku, dožijeme sa vôbec toho, alebo to bude nekonečný príbeh?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img