ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Deň regiónov 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Združenie samosprávnych krajov SK8 |MM|  Dovoľujeme si Vás pozvať na „Deň regiónov,“ ktoré združenie SK 8 organizuje pri príležitosti 20. výročia vzniku samosprávnych krajov na Slovensku.

Denný program v Starej tržnici v Bratislave sa začína v
stredu 13. apríla 2022 o 11:00 a je bezplatne prístupný pre verejnosť.
Galavečer spojený s odovzdávaním cien regiónov, ktorý je pre pozvaných
hostí, sa uskutoční od 19:00.

Podrobný program:

20. rokov samosprávnych krajov

13. apríl 2022, Stará tržnica, Námestie SNP 25, Bratislava

Podujatie bude mapovať 20 rokov existencie samosprávnych krajov. Program, pozostávajúci z troch častí, sa bude venovať diskusiám na aktuálne spoločenské témy, ktoré významne ovplyvňujú dianie v regiónoch. V druhej časti predstavia širokej verejnosti svoje aktivity jednotlivé samosprávne kraje. Prezentované nebudú len tradície, ale predovšetkým súčasné aktivity, ktorými sa župy podieľajú na rozvoji svojich regiónov. Záver podujatia bude spojený s odovzdávaním ceny regiónov, ktorá je určená osobnostiam, ktorých práca je úzko spojená s našimi regiónmi.

11.00 – 11.10                        Otvorenie Dňa regiónov

                                               Jozef Viskupič                     (predseda SK 8)

11.10 – 13.20                        DISKUSIA  (verejnosť)

Panel 1   Bude čerpanie eurofondov v novom programovom období úspešné?

Príprava nového programového obdobia sa neustále predlžuje. Európsky komisia zaslala k návrhu Partnerskej dohody rozsiahle pripomienky. Aktéri v území ešte stále nenašli z rezortami zhodu na rozdelení alokácie, ale ani spôsobe implementácie. Čo je potrebné urobiť preto, aby bolo čerpanie efektívne a prínos eurofondov pocítili predovšetkým obyvatelia regiónov?

           Keynote speach:        Apostolos Tzitzikostas       (president of the European Committee of the Regions)

Hostia: Veronika Remišová (tbc)     (ministerka MIRRI SR)

Jozef Viskupič                     (predseda SK 8)

Juraj Droba                           (predseda Bratislavského samosprávneho kraja)

Jaroslav Baška                     (predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja)

Panel 2  Ako mení vojna na Ukrajine regióny?

Pri pomoci vojnou postihnutej Ukrajiny sú aktívne zapojené aj samosprávne kraje. Pre utečencov poskytujú ubytovanie vo svojich zariadenia, zabezpečujú zdravotnú starostlivosť, žiakom pomáhajú pri integrácii do školského procesu. Mnohí ľudia si chcú v našich regiónoch nájsť nový domov. Čo môžu do regiónov priniesť, aké bude spolunažívanie a dokážeme utečencov z UA plnohodnotne začleniť do našej spoločnosti? 

Hostia:   Alexander Duleba               (Slovak foreign policy association)

Zuzana Vatraľová               (International organisation for migration)

Erika Jurinová                      (predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja)

Rastislav Trnka                    (predseda Košického samosprávneho kraja)

Milan Majerský                    (predseda Prešovského samosprávneho kraja)

15.00 – 18.00        FESTIVAL KRAJOV (verejnosť)

Stará tržnica sa zmení na zmenšené Slovensko, stane sa výkladnou skriňou toho najlepšieho, čo v regiónoch máme. Bude to „festival slovenských krajov“, kde každý kraj priblíži návštevníkom najväčšie poklady a zaujímavosti zo svojho regiónu.Prezentované nebudú len tradície a kuchyne regiónov, ale aj súčasne aktivity žúp v oblasti rozvoja stredoškolského vzdelávania, podpory inovácii, kreatívneho priemyslu či cestovného ruchu.

19.00 – 20.00                       GALAVEČER (uzavretá spoločnosť)

Galaprogram,, ktorého súčasťou bude oceňovanie osobností jednotlivých regiónov, ktorých práca je úzko spojená s našimi regiónmi.

Moderátor:            Juraj Bača, Lucia Forman Habancová

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img