ISSN 1337-8481

štvrtok, 16. mája, 2024

Policajti pristihli 25 opitých detí v podnikoch v centre Trnavy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Trnavskí policajti spolu s kolegami z Finančnej správy, za účasti mestskej polície a pracovníčky Sociálneho odboru mesta Trnava vykonali, v piatok a sobotu večer, akcie zamerané na požívanie alkoholu a drog mladistvými osobami.

DIEVČATÁ „VYHRALI“ NAD CHLAPCAMI 13:12

Desiatky policajtov spolu so služobným psom preverili, v čase od 21:00 h do polnoci, dohromady 4 vytipované podniky v centre Trnavy. Mladistvým osobám v podnikoch skontrolovali doklady totožnosti a vykonali dychové skúšky. Celkovo preverili 35 mladých ľudí. Alkohol zistili u 25 z nich. Pozitívnu skúšku na alkohol mala aj jedna osoba do 15 rokov. Najvyššiu hodnotu namerali iba 16 ročnému chlapcovi, a to 1,79 promile. Maloleté dievča nafúkalo viac ako 0,5 promile. Policajti vyzvali rodičov, aby si dieťa prišli vyzdvihnúť.

Policajti všetky prípady opitých detí na mieste zadokumentovali a spisy v najbližších dňoch postúpime obci, vo väčšine prípadov mestu Trnava, na ďalšie konanie. Mladiství a maloletí budú riešení za požívanie alkoholu v sprievode rodičov. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje. Za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa.

 

CEZ KONTROLU NEPREŠLI ANI PODNIKY

Okrem opitých mládežníkov si policajti posvietili aj na prevádzky. Policajti na mieste zistili, že alkohol predávali bez bloku z pokladne. Na mieste uložili pokutu čašníčke a samotný podnik bude riešiť Finančná správa v rozkaznom konaní, kde môže majiteľovi podniku hroziť pokuta až do 3300 eur. V rámci rozkazného konania budú riešení aj pracovníci SBS, ktorí neboli riadne označení.

 

V KONTROLÁCH DETÍ BUDEME POKRAČOVAŤ

V súvislosti s uvoľnením COVID opatrení polícia za posledné obdobie evidovala viaceré narušenia verejného poriadku v meste Trnava. Vo večerných a nočných hodinách, najmä počas víkendu, dochádzalo k potýčkam medzi podguráženými mladými ľuďmi.

Apelujeme najmä na rodičov, aby aj napriek náročnému tínedžerskému veku venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde a s kým trávia ich ratolesti voľný čas. Prvé skúsenosti s alkoholom mávajú už deti okolo 10 rokov, preto s prevenciou treba začať určite skôr.

Polícia bude v podobných kontrolách pokračovať aj naďalej, v rámci celého Trnavského kraja.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img