ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Houston, máme problém…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Svetovo známy výrok z americkej misie APOLLO 13 smerujúcej k Mesiacu, keď došlo k deštrukcii kozmickej lode a hrozilo, že astronauti zostanú vo vesmíre bez šance k návratu na Zem.

Rovnako sa dnes môžeme pozerať na výsledky prieskumu ukazujúce, kde sa Slovensko nachádza pri prieskume ako sú občania v podstate post socialistických štátov ovplyvniteľní  dezinformáciami a hoaxami.

Máme snáď ešte dôvod čudovať sa úrovni diskusií a komunikácie nielen na sociálnych sieťach, ale už aj medzi priateľmi a známymi, či dokonca v rodinách?

Naša dezinformačná scéna je s okolitými štátmi neporovnateľná a evidentne je nutné identifikovať, kto a kde urobil chybu.

Návrat k normálnosti u veľkej časti populácie je totiž mimoriadne náročný. Oni si totiž fakt môžu myslieť, že sme to my, o veci vidíme zle a že oni predsa majú právo na svoj názor a akceptovanie tzv. „alternatívnej pravdy“.

Máme skutočný problém. Už nejestvujú jednoduché a dobré riešenia. A tie ostatné budú bolieť…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Čo spravil Houston aby vojna na Ukrajine nebola nič. 8 rokov dodával zbrane na ukrajinu, koľko miliárd zarobil Houston. Osral pes váš prieskum.

  2. Hoaxy sa sypú jak z jednej,tak aj z druhej strany,klame sa v priamych prenosoch,klame sa v médiách,presne tak,ostal Vás pes!!!!!!!!!.

  3. Ako prebiehal ten prieskum? Dobrý deň, veríte dezinformáciám a hoaxom? Áno? Nie?
    Výpovedná hodnota mokrého vechťa. Kto verí tomu prieskumu, asi sám verí dezinformáciám.

  4. Podľa diskusie k tomuto príspevku je v Seredi 100% ľudí
    náchylných veriť dezinformáciám a konšpiráciám.
    Sme na tom ešte horšie ako slovenský priemer.

  5. pre Anonym 27. marca 2022, 21:51
    Novinári a médiá 🙂 Veď vidíte čo sa na ľudí valí z každej strany. Vojna na Ukrajine je toho krásnym príkladom. Médiá pustia do obehu len to čo vyhovuje.

  6. hodí sa asi zopakovať čísla z roku 2020: 40% ludí ani neverilo na koronu (demonštrovali sa proti opatreniam a následne proti vláde pretože umierajú ludia), 20% si myslelo že nám cez vakcínu dajú do tela nanobotov….z eskalácie napatia na ukrajinsko – ruských hraniciach viac ludí obviňovalo Nato než samotné Rusko, ktoré tam poslalo cez 150 000 tisíc vojakov (ešte pár hodín pre inváziou si vačšina myslela že je to len „vojenské cvičenie“)…tisíce ľudí zdielajú hovadiny ako fotka karnevalu na pláži v Riu a podávajú to ako protesty proti vláde v Sydney….čokoľvek sa u nás či vo svete deje može za to partička dochodcov na čele so Sorošom, Gatesom a dalšími židojaštermi…..zem je plochá, práškujú nás z lietadiel, budú nás ovládať pomocou 5G sieti…..no a tu sa ludia pýtajú kto rozhodne čo je a čo nie je pravda…..pravda je asi tá že nám niet pomoci…

  7. Ratafak,keď také čítaš,tak si sám vinovaty,o ľudí strach nemaj,oni si sami už vedia zorientovať.A keď tu dáš takúto štatistiku,tu máš odkiaľ?Ty sám šíria týmto dezinformácie,a hlavne,o čo ti teraz ide.

  8. Ak chceš napísať nejaké B, tak ho kľudne napíš a nečakaj že to spraví niekto za teba…ja ti do hlavy nevidím…

  9. Ratafak plachta, myslim že si to zhrnul celkom správne. Ja myslím že tu neostáva nič iné len zreformovať školstvo a počkať kým táto generácia odíde do večnosti.

  10. Podľa Ratafaka a jemu podobných,treba vymeniť národ,a potom by nám bolo fajn.Nieco súhrnného,realistické ho,a ozaj pravdivého som tu od teba nečítal,len propagandu v prospech vlády.

  11. prosím ta, ty kde zas vidíš propagandu v prospech vlády?…v ktorej vete?….zase si domýšlaš a špekuluješ….

  12. Hmm, možno máme len tak vysoké IQ oproti ostatným národom, že všetkému neuveríme a potrebujeme si to overiť z alternatívnych zdrojov, ktoré vypadajú vysoko dôveryhodne (Blaha, Uhrík, Mazurek, Kotleba, Harabin atď.). Ale nie srandujem, sme fakt krajinca tupcov, nevuritelné čísla dokonca aj Rumuni a Bulhari nie sú tak vytupený národ, že uveria každej sračke ktorú napíše alebo prezdiela kadejaký vyšinutý človek. S pánom bohom Slovensko.

  13. Nie s pánom bohom Slovensko,ale s pánom bohom Vy,čo si myslíte o sebe ? Tak vypadni,keď takto zmyslas o svojom národe.

  14. Tam na tom obrazku je zdroj: Globse.org. No ale taka vysokodoveryhodna stranka ani neexistuje. Tak, ze ci nejde zase len o nejaky ten houx? Alebo zeby to bola len chyba a ma to byt globsec.org? To je ta slavna mimovladka, kedy pocas ich konferencie sa stal zazrak a korona prestala existovat, lebo niektori ucastnici nemali nasadene tak uzitocne respiratory? Len tak dalej :))))

  15. takže ten prieskum je nedoveryhodný pretože si videl že niektorí účastníci na nejakej konferencií nemali nasadené respirátory….ano?

  16. Ratafak,“takže sa hlavne ty nestrapnuj,to čo bolo teraz?.Neskutocne,čo si si ty z toho príspevku vybral! A takto to robí vždy.

  17. 29. marca 2022, 9:58
    Trafená hus zagágala, čo mám zmyšlať po prečítaní článku, kde v rámci postkomunistických krajín sme národ ktorý najviac verí konšpiráciám a rôznym dezinformáciám? Slovensko mám ako krajinu rád, máme prírodu a pamiatky ktoré nám môže veľa štátov len závidieť, horšie je to však s mentálnou výbavou mnohých jedincov a to komu veria, či odkial čerpajú a filtrujú informácie. Skôr sa pýtam prečo je to tak.

  18. …si úplne vedľa ty b
    ek,ja ti moje zdroje,alebo lepšie povedané to čo čítam kľudne prezradím.Anne Will,Maigritt Ilnner,ZDF,ARD ,CNN.A veľa iných aj anglický hovoriacich autorov a to z lavice aj z pravice a liberálov. Denník N a Sme a tie ostatné zaručene “ nezávislé“ informácie nechávam pre takých čiernobielych ako si ty trafená hus.!

  19. zostane vždy propagandou. Gól do propagandistickej bránky dala včera Markíza v správach reportážou z „obliehaného“ Kyjeva. Reportér rovno uviedol a zábermi dokumentoval, že ukrajinská armáda teraz sídli v ŠKOLE!
    Ale keď na tú školu dopadne ruská raketa, všetky propagandistické médiá sa pretrhnú v klamstvách, že Rusi bombardujú deti.
    Bohužiaľ málokto sa Slovensku si aj po tej reportáži zráta 2+2, že nám médiá už tri týždne poriadne vymývajú mozgy.

  20. SME a hlavne Denník N som nikdy nečítal ani čítať pravidelne neplánujem (no určite lepšie ako statusy Blahu, Mazureka a podobných), ale vidím že sám si čiernobiely blb. Dokonca ma prekvapuje, že rozoznávaš ľavicu a pravicu na základe tvojho prvého príspevku alebo čítaš aj zahraničné zdroje.

  21. Anonym 12:47, no keď teda vieš,akú orientáciu má dotyčná,tak potom určite aj vieš,o aký zdroj informácií sa jedná.

  22. Rád by som sa pána Majka spýtal prečo sem nedá článok o tragickej udalosti ktorá sa v našej krajine stala pred tromi rokmi. Vtedy nám tu jeden celosvetovo nenávidený hnusák ktorý sám seba nazýva filantropom dosadil na trón jednu notorickú klamárku a podvodníčku,ktorá údajne „citlivo vníma“. Len sa nevie že koho a čo…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img