ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

Ako je to s ubytovaním pred vojnou utekajúcich Ukrajincov a pomocou pre nich? – PÝTAJTE SA !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V diskusiách pod článkami sa objavujú aj komentáre odsudzujúce pomoc Ukrajincom utekajúcim pred vojnou a živ polemiky, i sú na tom dobre, zle, alebo dokonca i našu pomoc nezneužívajú.

Z diskusie vyberme:

Anonym 27. marca 2022, 17:49  Ten,kto si môže dovoliť kúpiť auto za 100 000 Eur.Ten žiadnu pomoc nepotrebujeBasta.Zrejme je už zaopatreny.Kto chce,nech pomôže,ja takým nie.

LoLo 27. marca 2022, 17:49   Anonym 27. marca 2022, 17:27 – nemusíš sa predstavovať.
Anonym 27. marca 2022, 17:30 – si si istý, že nemá na účte žiadne prostriedky? Ak má drahé auto tak určite nie je chudobný. Čiže ja mám hypotéku aby som mal kde bývať, staršie auto, 30 rokov som platil dane /a nie malé/ a najprv musím všetko predať aby som mal nárok na nejakú pomoc od štátu? To je zaujímavé. Už sa teším na dôchodok, ktorý dostanem až predám obličky mojich detí.
 

Vychádzajúc z osobných skúseností s ubytovávaním nielen utečencov  som sa rozhodol poskytnúť širokej verejnosti priestor na otázky.

Vecné otázky spojené s pomocou  utečencom pred vojnou, čo čaká ľudí ktorí poskytnú ubytovanie týmto utečencom a o akých ľudí ide, môžete položiť v diskusii pod týmto článkom.

Odpovedať na položené otázky budeme už zajtra.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Je dáky limit, koľko ich tu vlastne môže zostať?Viem, médiá aj vláda hovoria,že väčšina ukrajincov cez Slovensko len prechádza,ale aj tak by ma to zaujimalo.

  2. Nasich bezdomovcov a ludi v núdzi v nemocniciach, v ambulanciach a v zub. ambulanciach nechcu ani len osetrovat nieto este hospitalizovat aj ked pokial vladali a mohli tak do zdravotneho a socialneho systému prispievali, ale ukrajincom sa robi nemocensky a zdravotný full servis gratis aj ked do nasho zdravotneho systemu nedali ani cent aj ked peniaze maju. Ako je toto vôbec mozne ze nasich uboziakov nechavame zomierat kvôli nedostatocnej zdravotnej starostlivosti a ukrajincom to platime z nasich dani?

  3. Ako vieš, že klame? Skúsenosť kolegu zo včera – behal po pohotovosti v BA, v jednej nemocnici dostal výmenný lístok na odborné vyšetrenie, v ďalších dvoch ho neošetrili a až v tretej nemocnici mu urobili vyšetrenie.

  4. 8:48 tvoj kolega je bezdomovec? On spomínal bezdomovcov. Píšeš štýlom jedna babka povedala. A mimochodom nemocnice sú v zime plné práve bezdomovcov, zistite si a potom píšte sprostosti.

  5. pre Anonym 28. marca 2022, 9:19

    Nie je bezdomovec. O to smutnejšie to je, celý život platí odvody. Babku nechaj na pokoji, to je realita.

  6. To, ze nase zdravotnictvo stoji za pixlu vody je jasne vsetkym. Ale tieto legendy su tiez len legendy. Nieco ako pri antivaxeroch- kazdy mal v rodine zdravotnika, ktory….. tu si dopln niektoru cast legendy sam…

  7. Nebudem vás prehovárať, tú legendu mám od dotyčného zaslanú v mobile, keby ste chceli dôkaz. Prajem pekný deň.

  8. Ok, ja mam v mobile dokaz o tom, ze zem je plocha a dokonca, ze vesmir nie je. Nad nami je plastova kopula vo vyske sedem km. A zaslal mi to jeden vyznamny vedec a ucitel.

  9. No ja poznam konkretne cloveka bez domova veľmi slusneho ktory isiel s problemovym zubom na ústav a tam ho nezobrali. Tak potom kam ma ist si dat osetrit zub na lamparen? Ako netrepte tu ze klamem lebo toto je realita

  10. A ja poznam tiez kedneho takeho. Velmi dobry clovek, bez domova bez penazi bez papierov. Isiel do mercedesu a tam mu nedali ani len najlacnejsie auto. Kam mal ist?

  11. Prosim ta daj tvoju adresu a dnes toho cloveka poslem za tebou. A mozes s nim ist na ten ustav za zubarom. Hned uvidis realitu.

  12. Kriste, ty vobec nemyslis?
    Ani mne sa nepaci, ze musim mat so zubarom zmluvu a musim platit. Ale to neznamena, ze mozes dojst do ktorejkolvek ambulancie a oni ta musia osetrit. A zadarmo. A kor ked dojdes smradlavy z pod mosta.

  13. Ale no tak. Uz sa zobud a pis realitu. Ktorý zubar si zoberie na zmluvu bezdomovca. Je to clovek nie smradlave zviera. Mozno ty chodis k zubarom smradlavy ale on urcite nie. Skratka realita je taka ze ked si bezdomovec tak ta ziadny zubar neosetri,lebo nieje ukrajinec. A takto je to vsade.

  14. Tak ja co sem napisem pravdivu realitu a viem to samozrejme dokazat lebo toho chudaka poznam a pomaham mu, tak ja som blb a ty cocot prihorety tu budes mudrovat a rozdavat virtualny rozum na míle daleko od reality na sk. Ved napis kam ho mam za tebou poslat a rovno ti to potvrdi a hned mu mozes pomoct a ist sa pozriet ked pred tebou zaklope u zubara ktoreho chces a povie sestricke ze je bezdomovec a potrebuje osetrit zub lebo ho boli. Ty cocotco hned uvidis realitu a prestanes tu mudrovat.

  15. Kokoti su tvoji rodicia, za to ze z teba vychovali toto. Za to, ze nerozumies napisanemu ja uz naozaj nemozem. Ty tupy debil, ty robis svoju robotu zadarmo? A pre kazdeho hajzla co ide okolo? Ked uz toto nepochopis….

  16. Miloš a teraz otázka, ktorú si ľudia začali dávať hneď ako si sám začal písať, že poskytuješ ubytovanie UA utečencom a to: Koľko peňazí si za túto službu dostal od štátu, resp. koľko očakávaš?

  17. Ak európska únia bude podporovať ubytovanie ukrajincov, tak nech dostane toľko, že ťa od závisti rozdrapí na šrot.

  18. Pre 29. marca 2022, 14:42 vidis ty cocot ze sme sa dostali na zaciatok toho co som napisal ako prve. Ze ukrajinci tu maju full zdravotny a uz aj socialny servis zadarmo a tomuto systému nedali ani cent a nas clovek ci uz bezdomovec alebo chudak co do sysytemu v minulosti pokial mohol tak platil ale dostal sa do chudoby tak takeho nechaju redcasne zomriet bez zdravotneho osetrenia hoc aj u zubara. Pre mna si len bezcharakterne tupe hovno

  19. Ak vas zaujima tema ubytovavavania Ukrajincov utekajucich pred vojnou, pomoci pre nich, rizika spojene s ubytovavanim ci pomahanim a dalsie, kludne doplnte otazky do diskusie. Otazky aj z dalsich diskusii sumarizujeme a pocas vikendu spracujeme odpovede.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img