ISSN 1337-8481

sobota, 4. mája, 2024

Poslancovi Blahovi súd nariadil prestať šíriť lži o prezidentke

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Vyplýva to z rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I., ktorý mu neodkladne nariadil zdržať sa zverejňovania a šírenia nepravdivých tvrdení, že som vlastizradkyňou, agentkou cudzích mocností, alebo že som ovládaná Spojenými štátmi. Zároveň mu súd nariadil do troch dní od doručenia rozhodnutia, odstrániť tieto tvrdenia z desiatok svojich statusov.

Súd dospel k záveru, že žalovaný poslanec Blaha „tak hrubo a zároveň bez uvedenia faktického základu zasahuje do osobnostných práv prezidentky, že tu bola daná neodkladná potreba súdnej ingerencie.“ Podľa rozhodnutia súdu „výroky žalovaného, v ktorých obviňuje prezidentku z obzvlášť závažných trestných činov a iné hanlivé obvinenia, pri ktorých je evidentná snaha žalovaného o vyvolanie silných negatívnych emócii u jeho priaznivcov voči prezidentke, nie sú obhájiteľné slobodou prejavu, nakoľko v nich absentuje vecná, racionálna argumentácia, prípadne akákoľvek snaha o vysvetlenie a preukázanie tvrdených skutočností. Jeho statusy majú útočnú povahu s cieľom vyvolávať a podnecovať silné negatívne emócie.“

Ľuboš Blaha si vytvoril vlastný svet z manipulácií a do očí bijúcich lží. V prostredí sociálnej siete denne zasypáva vybraných ľudí tonami urážok. Problémom je, že nenávisť, ktorú podnecuje sa z internetu prelieva do reality a priamo ohrozuje ľudí vo fyzickom priestore. Psychicky labilnejší jedinci si jeho „obvinenia“ pretvárajú do vyhrážok a nie sú výnimočné ani také, ktoré samotné orgány činné v trestnom konaní vyhodnocujú ako vážne, či nebezpečné. Spravidla sú pritom takéto vyhrážky sprevádzané slovníkom statusov poslanca Blahu.

Dlho som váhala, či použiť prostriedky práva na svoju ochranu, keďže si nemyslím, že politický súboj sa má viesť prostredníctvom súdov a keďže ako politik mám zniesť vyššiu mieru kritiky svojej osoby. Akúkoľvek kritiku znášam zdržanlivo avšak v prípade poslanca Blahu nejde o kritiku, ale o lži a osobné urážky. Jeho podnecovanie pritom ohrozuje už nielen mňa, ale aj rodinu a v tomto prípade prestáva ísť iba o výkon mojej funkcie. Po zrelej úvahe som sa preto rozhodla pre cestu právnej ochrany, pričom som zvolila nateraz tú najmiernejšiu cestu.

Verbálne útoky, na ktoré som reagovala, sú o to závažnejšie, že nevychádzajú z faktov a svojim správaním som nikdy nedala dôvod na to, aby som bola povinná znášať sústredený príval nenávistných statusov tohto poslanca. Ani ako verejne činná osoba nie som povinná znášať sústavné verejné šikanovanie a bezdôvodné verejné obviňovanie zo spáchania trestných činov. Prejavy odporcu nielenže neboli a nie sú založené na akomkoľvek pravdivom základe, ale boli a naďalej sú prezentované formou, ktorá vybočuje z pravidiel slušnosti politickej diskusie. Ani sloboda prejavu (na ktorú sa poslanec Blaha tak rád odvoláva) nie je bezbrehá. A aj sloboda prejavu so sebou nesie zodpovednosť. Dnes to už nie je iba môj názor, ale aj rozhodnutie súdu.

 

zdroj: Zuzana Čaputová

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten chobot je výkladná skriňa komunizmu a dezolátstva na slovensku. Je to ukážkový príklad ruskými službami plateného trola. Boh nás ochraňuj pre takýmito managermi postmečiarovskej oligarchie.

  2. To čo je aká demokracia keď súd zakazuje vyjadrovať sa. A zvlášť poslancovi. Súd, slúži politike ako za komuša. Už len cenzúru zaviesť a jeto.

  3. nikto mu nezakazuje sa vyjadrovať, problém je v tom že nadáva na iných a obviňuje ich z trestnej činnosti bez akýchkoľvek dokazov a robí to dlhodobo…..demokracia nie je o tom že budeš mesiace na niekoho kydať s tým že on sa nemá právo brániť lebo šak ty máš „slobodu slova“….tento poslanec by si v inej krajine po jednom volebnom období už neškrtol…sedí dlhé roky v parlamente, má možnosť presadzovať svoje nápady v prospech občanov-voličov no jeho legislatívna činnosť je nulová, nič pre svojho voliča nespravil…oproti tomu má tisíce štvavých a vykonšpirovaných statusov na nenávidenej imperialistickej sociálnej sieti, len aby rozdeloval spoločnosť…bohužial máme také obyvatelstvo ktorým to stačí, netreba nič robiť, stačí len na všetko kydať (a to aj v prípade že je v strane ktorá tu vládla dlhé roky)…

  4. Anonym 24. marca 2022, 12:29

    Tu demokraciu si vysvetluješ veľmi jednoducho, často tak ako sa ti hodí, len práva, žiadne povinnosti. Doplň si vzdelanie, bude sa ti lepšie žiť.

  5. No práve,že všetko odôvodnil!!!Tam nie je nič,čo by nebolo odôvodnené,no ale zrejme až čas ukáže,koľko pravdy a koľko nepravdy koluje v našich smutnej realite.

  6. čím odovodnil to že Čaputová je „americký agent“ a vlastizradca…toto je tak hrubé obvinenie že ak to je pravda tak je jeho povinnosťou to dokázať pred súdom a nie vypisovať o tom statusy na FB…..prečo myslíš že ešte nepodal trestné oznámenie z trestného činu vlastizrady?

  7. preco sud nezakaze sa vyjadrovat nasej mudrej vlade??? ved su to len sasovia podvodnici mafiani a darmozraci prizivnici co beru velke platy a okradaju slovakov-slovensko. jednu vec mi povedzte co dobre sapravili pre obycajnych ludi- pre slovensko! tato banda moze vladnut akurat tak mentalne retardovanym!!!

  8. pre Ratafak plachta 24. marca 2022, 14:00, to ti nevadi ze ta brzda si uctila pamiatku cloveka co nazval tvoju vlast ciernou dierou! zapredanec, ach boze slovaci fakt sprosty narod, cest vynimkam

  9. Ratafak,ľudia rezignovali a jedinou ich útechou je,či budú vôbec voľby.Nikto,ale ozaj nikto nemôže už chrániť tento stav.

  10. Anonym 24. marca 2022, 14:07…ak si zažil mečiarizmus tak to prirovnanie je viac ako presné…boli sme diera a aj preto nás ako jediných z V4 nebrali v roku 1999 do NATO(to je tá organizácia ktorá ti príde zachraňovať zadok ak sa Putin rozhodne nás „denacifikovať“)…a ak je toto ten argument prečo je Čaputová americký agent a vlastizradca tak to asi pred súdom neobstojí….to by totiž podľa tvojej logiky musel Blaha označiť ako amerického agenta a vlastizradcu aj Fica ktorý ešte dokonca počas svojej vlastnej vlády tvrdil „že na východe nič nie je“….on teda nie je zapredanec? zahraničný agent atď…

  11. Bez ohľadu na Blahove statusy si o prezidentke myslím svoje.A o koľko jej to klesla dôveryhodnosť?Z tých jej plačlivých prejavov mi je na grc,len tliacha.Neverím jej ani nos medzi očami,je to všetko jedna banda,prezidentka, či opozícia,alebo kolalícia.

  12. pre Ratafak plachta 24. marca 2022, 14:58, ty urcite nebudes slovak!!! zapredanec, uz sa preber uz vas je len par co tentorezim oslavujete ale uz to dlho neporva a budeme vas hnat odtialto

  13. pre Ratafak plachta 24. marca 2022, 14:58, vsetci sa trhaju ako pojdu teba chranit, boze tvoja naivita je neskutocna si fakt tak blbej

  14. ludia ak tu niekde vidíte že píšem o tom ako je všetko fantastické alebo že oslavujem nejaký „tentorezim“, tak by ste mali zmeniť dílera…nerobí vám to dobre…

  15. Ratafak, sa Ti cudujem. Tolko snahy a svojho casu na ,,hento,,.
    Aj ked posypes sracky zlatym praskom vzdy zostanu srackami.

  16. Turecko,Rusko,Bielorusko,Ukrajina,a kde sa ešte blokujú weby a médiá?Že by na Slovensku? Bez rozhodnutia súdu,bez odôvodnenia?Ratafak,ty máš určite vysvetlenie.Tolko ruských trolov ako u nás,nie je ani v Rusku.

  17. Lubosa Blahu citam kazdy den a kazdy jeden status. A hned po docitani ho nahlasujem lebo tento clovek nemoze byt zdravy. Siri hejty a vyvolava nenavist v spolocnosti tak uspesne ze z toho bude raz obcianska vojna.

    Zaujimave ze to siri na rusmi zakazanom facebooku a nie na ruskych socialnych sietach.

  18. brano ty pojebany udavac,ja citam aj chmelara a ma podobne nazory,tak sup,sup nahlasit udat,ty spina komunisticka tam by si sa hodil do toho rezimu kde sa za nahlas vyslovene kriticke nazory udavalo a zatvaralo,takych ako ty by mali obesit,ty tchor.predstav si blaha ma zablokoval,ale vyslovit akykolvek nazor by malo byt v demokracii netrestatelne.

  19. Akykolvek?
    Tak teda ja vyslovim nazor, ze ty a tvoja rodina znasilnujete malych chlapcov. A vyslovujem to s tvojim suhlasom. A jedine co mozes, ma zablokovat.

  20. pre Slovák 24. marca 2022, 21:37, no podla tvojho jednoducheho vyjadrenia usudzjem ze toho moc v tej hlavicke nemas!

  21. Toľko rozostvavacov som ešte nevidel..toľko nenávisti,kam to speje?? dobre už bolo😔 informačná vojna v plnom prúde

  22. vážne si myslíte že tento štýl politiky ktorý Blaha predvádza je v poriadku?…dlhé roky nadáva vo svojích statusoch všetkým čo nezdieľajú jeho videnie sveta…nikto mu nezakazuje sa vyjadrovať ale poslanec a člen akadémie vied predsa musí ctiť nejaké morálne zásady a nie že každého s iným názorov bude urážať a obviňovať bez dokazov (ak by ich mal je jeho povinnosť podať trestné oznámenie)….za roky v politike a to tam sedel dlhšie ako člen koalície než opozície zo svojím myšlienok nepresadil nič, legislatívna činnosť nula bodov a oproti tomu tisíce statusov na FB a desattisíce zmazaných odpovedí či zablokovaných užívateľov…velebenie Putlera….on sám podal trestné oznámenia na x ludí a v momente keď niekto po rokoch jeho obvinovaní podá trestné oznámenie na neho tak plače o tom že sa ho snažia umlčať….toto vám naozaj imponuje? platiť si poslanca ktorý reálne nič nerobí iba rozoštváva?

  23. Páni caputova udáva že je ohrozovana jej rodina,koľko detí, rodín, starších ľudí je ohrozovana tým, že nás chce zatiahnuť do vojny,ako sama povedala-je našou POVINNOSŤOU pomáhať Ukrajine….,vtedy sa to netýkalo humanitárnej pomoci,a snaha zatiahnuť náš národ, našu vlasť do vojny a obavy nás, obyčajných ľudí stále rastú. Prečo namiesto zla,strachu…neširite pokoj,dobro a nenecháte nás žiť v pokojnej krajine,my sme si slobodu vydobyli! Sami!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img