ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

AVATAR FEST 2022

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mesto Sereď je známe organizovaním FESTIVALU JÓGY, HUDBY DUŠE A ZDRAVIA pod názvom AVATAR FEST. V poradí desiaty ročník sa konal 19. a 20. marca 2022 s podtitulom NOVÉ HORIZONTY. Festival má už tradične celoslovenskú účasť a je plný vrúcnych stretnutí, ezoterickej hudby a obohacujúceho poznania.

Program prebiehal naraz vo viacerých priestoroch Domu kultúry ako divadelná sála, banketová sála, estrádna sála, učebňa, tanečná sála a k dispozícii bola aj telocvičňa gymnázia. Počas dvoch dní sa tu konali prednášky, cvičenia, koncerty aj workshopy – od ajurvédy, bubnovačiek, cez dýchanie, etikoterapiu až po liečivé partnerské a šamanské konštelácie či meditácie.

Zoznam všetkých účinkujúcich bol dlhý a milovníci tohto životného štýlu si mohli vybrať z naozaj pestrého programu. Za zmienku stojí napríklad Daniel Slobodan Máčovský – Swami Dayananda, ktorý na festivale predcvičoval tzv. HIMALÁJSKU ÓMOVAČKU. Ide o liečivú, životnú silu, ktorá je aktivovaná vibráciou OM. Táto technika patrí k skupinovým technikám Himalájskej krija jógy.

Najväčším lákadlom bolo cvičenie s najznámejším slovenským jogínom a tanečníkom FREDYM AYISIM. Nesmieme zabudnúť na JOZEFA BANÁŠA, ktorý predstavil svoj najnovší román o neuveriteľnom životnom príbehu Tomáša Baťu. Ďalším účinkujúcim bol IGOR BUKOVSKÝ, ktorý porozprával o svojej necenzúrovanej knihe so zhodnotením aktuálnej situácie.

Zaujímavú prednášku si pripravil AHIM MARTIN THÁM, vari najuznávanejší ľadový muž na Slovensku inšpirovaný WIM HOF METOD. Jednalo sa o „otužovací workshop“ s hudbou, dýchaním, rozprávaním a zakončený bol pobytom v rieke Váh. PETER PLANIETA zase predviedol diagnostiku zdravia a liečivú silu stravy podľa piatich elementov a porozprával aj na tému „Ľudia a vzťahy“ a čo všetko vplýva na kvalitu našich vzťahov. Peter je výraznou osobnosťou v oblasti poradenstva, konzultácií z hľadiska numerológie a čínskej filozofie vplyvu elementov. So zaujímavým a hodnotným rozprávaním o úrovniach našej existencie sa predstavil LERI VELESLAV ŠVEC – autor knihy „Rozpoznanie skutočnosti“ a spoluzakladateľ Univerzity vedomého života. NICOLETA ZSIGÓOVÁ si pripravila zážitkový workshop „Človeče, poznaj sám seba“ ako viacdimenzionálnu bytosť skrz hravé cvičenia a VLASTA VČIELKA PAVLÍKOVÁ zas prednášala o vzťahoch detí s rodičmi. VLADIMÍR STRELNIKOV predviedol systém dýchania na ozdravenie celého organizmu.

Koho viac zaujímala hudba, mohol sa započúvať do liečivých zvukov alikvótneho spevu, indických či šamanských piesní, tradičných hudobných nástrojov z celého sveta, zazneli aj mongolské hrdelné spevy ale i meditačné bubnovačky. Musíme spomenúť aj trh s viac ako 35 vystavovateľmi a ich EKO – EZO – ETHNO – HAND MADE výrobkami. Medzi spotrebným tovarom bolo ethno oblečenie, jógové doplnky, čelenky, šatky, tibetské deky, sviečky, esenciálne oleje, liečivé kamene alebo ručne vyrábané šperky. Atmosféru dotvárali čajovníci z čajovne SURYA a o zdravú stravu sa postarali napríklad: Dobromilka – známa z Pirešťan a Myjavy, či Páni Baklažáni z Nitry. Kto mal záujem, mohol si odfotiť svoju auru aj s odborným výkladom alebo vyskúšať či zakúpiť zvukové ladičky, šamanské bubny, tibetské misy, píšťaly, zvonkohry a rôzne inštrumenty z celého sveta. Vymenovať všetkých účinkujúcich by bolo na dlho, ale každý svojou troškou prispel k úspešnému dvojdňovému festivalu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img