ISSN 1337-8481

pondelok, 20. mája, 2024

Spolupráca mesta a jej obyvateľov: Sereď by mohla byť ekologickejšie mesto

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta   /21 FEB 2022/

Nielen obyvatelia mesta potrebujú motivovať. Dobré rady a pochopenie potrebujú aj úradníci mesta. Potom spolupráca funguje a spokojnosť sa násobí. Príkladom je reálna situácia zo Serede, kedy myšlienku poctivého a správneho separovania odpadov pochopil, podporil a na vyššiu úroveň vyniesol obyvateľ Legionárskej ulice. Manuál správneho separovania odpadov si na vlastné náklad vytlačil, zalial do fólie a vyvesil na kontajnerové stojisko, aby tak učil správne separovať odpady aj svojich susedov.

Neznámy obyvateľ Serede sa v následnom verejnom poďakovaní uverejnenom v Seredských novinkách (https://www.seredskenovinky.sk/clanok/2022-02-03-neznamy-obcan-uci-susedov-separovat-sered-dakuje-a-ocenuje-dobru-volu) našiel a mestskému úradu sa ozval:

„Píšem vám odpoveď na článok „Neznámy občan učí susedov triediť odpady.“ Vyvesil som ho tam ja a chcel by som sa takto poďakovať mestu, že si všimlo mnou vyvesený Váš manuál správneho separovania. Nečakal som, že o tom vznikne článok, čo ma potešilo, že moja snaha mala aj nejakú odozvu. A dúfam, že separovanie a recyklovanie bude v Seredi stále narastať, aby sme boli čo najekologickejšie mesto.

Problematika odpadov je veľmi omieľaná v diskusiách a ťažko sa dá vyhovieť všetkým, ale som rád že sa mesto snaží, aj napriek nevôli niektorých občanov, prinášať nové spôsoby ako túto problematiku riešiť. Snáď to naozaj pomôže motivovať aj iných a nie len sa sťažovať :). “

Separovať odpady do správnych nádob a taktiež ich aj stláčať na minimálne objemy skutočne význam má. Už čoskoro zverejní Mestský úrad Sereď informáciu s vyčíslenou mierou separácie odpadov za uplynulý rok, ktorú sme spoločne dosiahli. Výsledok vás pravdepodobne poteší.

 

 

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Výsledok Vášho poctivého separovania si môžete všetci činovníci z mesta, ale aj poslanci priamo pozrieť v ohradenom priestore na smetné nádoby na ul. Garbiarskej a v priľahlom priestore pred obytným blokom 51. Priestor a samostatné nádoby na odpad preplnené a bordel vetrom rozfúkaný po celom okolí. Garantujem Vám, že závidieť môžu aj na Luníku.
    Zdvihnite si svoje úradnícke zadky vrátane primátora a spol. a príďte občanom, svojím voličom životné prostredie dať do pôvodného stavu, nakoľko terajší stav ste zapríčinili svojimi nekompetentnými rozhodnutiami práve vy. Hanba Vám. Keď vidím ten bordel pred blokom 51 navrhujem, aby sa občania spojili a v rámci občianskeho protestu prestali platiť za odvoz smetí.

  2. Je to výsledok toho ako ľudia nevedia separovať. Chcú vrátiť nádoby. A kedy začnú riadne separovať? Keď nezačneme riadne separovať budem zahádzaní odpadom. To vás netrápi. Ukazovať na druhých je ľahšie. Váš odpad tam lieta. Keby ste separovali, tak sa zmestí a nelieta.

  3. separovať 22. februára 2022, 20:45 – neviem ako chceš plast a papier viac separovať, keď sú plné kontajnery na tieto dve komodity a rozfúkalo ich po celej ulici

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img