ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Dobré ráno v „novom svete“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Keď sme si ešte pár dní dozadu mysleli, že predsa nie je možné, aby Rusko napadlo Ukrajinu a hrubo tým porušilo pred zrakmi svetového spoločenstva medzinárodné právo, dnes sme sa prebudili do dňa, v ktorom sa takéto arogantné a v demokracii neospravedlniteľné konanie stalo realitou.

Možno sa niekomu a možno aj niektorým politikom mohlo zdať, že ukradnutie si Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny bude zdať menším zlom, ako otvorený vojenský konflikt a s ním spojené následky. Problém pre svet ale nastal. Toto sa totiž zdalo a s obdobným rozmýšľaním sa iba nedávno svet „uspokojil“ v prípade Krymu. Taktika viac ako stotisícovej armády pripravenej na útok pri ukrajinských hraniciach teda zabrala a my vidíme, čoho je schopná diktatúra pre udržanie svojej moci aj za cenu neskutočných nákladov vynaložených na úkor živorenia obyčajných ľudí mimo rozvinutej aglomerácie akými je Moskva, Petrohrad a niekoľko ďalších veľkých a ekonomicky silných miest v Ruskej federácii.

Od dnešnej polnoci je všetko inak. Svet je iný a iný už zostane. S najväčšou pravdepodobnosťou sa naša generácia dočká ďalších pokusov o zabranie ďalšej časti Ukrajiny a tak od dnešného dňa tu máme nové usporiadanie sveta a stav obdobný „Studenej vojne“.

Je smutné, že aj po tomto bezprecedentnom kroku Vladimíra Putina sú na Slovensku ľudia ochotní tvrdiť, že za všetko je zodpovedné USA, NATO a demokratický svet.

Konečná. Dobre už bolo.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem si predstaviť čo by Rusko muselo spraviť aby rusofili tieto kroky odsúdili. Desaťročia čakáme kedy na nás ten západný imperialista zaútočí ale zatiaľ stále nič…medzitým už Rusko pod roznymi zámienkami stihlo okupovať nás, maďarov …a dnes aj Ukrajinu. A za všetko može západ – stačí na neho len ukázať prstom a pre mnohých to znamená že Rus si može robiť čo chce, pretože on sa týmito dobivačnými akciami „len bráni“….ach jaj..

  2. Raťafák, načo by útočil imperialista. Veď už nás má, aj bez vojenského útoku. Na zopár podnikov, je všetko v zahraničných západných ( teda správnych rukách), orná pôda pojde do správnych rúk postupne, zákon si janičiari už pripravujú, povedz mi, načo by na nás útočili vojnou ?
    A dokonca aj majú lacnú pracovnú silu, servilnú provinčnú vládu, tak načo vojnu?
    A Kosovo Ti nehovorí nič ? Útok na Srbsko v 1999 bol a je teda stále v poriadku ? Odtrhnutie Kosova je teda ok ? Ale Donbas a Luhansk nie ? prečo , vysvetli mi , ale konkrétne, ako Miloš hovorí. Lebo Rus doteraz nebombardoval Ukrajinu ako USA Srbsko ?
    Dobre vieš, že obhajuješ neobhájiteľné.
    A len tak náhodou je v Kosove 2. najväčšia US vojenská základňa v Európe. Že by Grécko, alebo Srbsko chystali útok na USA ? Veď USA len vždy za mier a pokoj medzi národmi, no nie ?

  3. Tak som sa tu dočítal, že je tu vojna a vzápätí že je tu stav obdobný studenej vojne. To sú dosť protichodné informácie. Tak teda dobré ráno.

  4. Miloš a to Ťa doteraz netrápila horúca vojna v Lýbii, Sýrii, Iraku, Iráne, Afganistane. A to len preto , že bola doposiaľ vždy ďaleko od nás a my sme nepočuli výbuchy, lietadlá, mali sme čo jesť, vyberali sme si maškrtky a varili špeciality, užívali bezbreho svet a cestovali, kadiaľ sa nám zachcelo ? Ale ľudia, ktorí ju nechceli, práve tí ju zažívali na vlastnej koži, báli sa o životy detí a aj svoje. To len na margo, že si precitol a hovoríš, že sme v studenej vojne. Lebo sa začíname báť o svoje istoty a pohodlie.
    Ale použijem známy citát : zlo sa vzmáha, keď dobrí ľudia nerobia nič. A my sme pri všetkých vymenovaných zlách mlčali, alebo tlieskali, že sa šírila demokracia. A dnes žneme ovocie svojho blahobytu a pohodlnosti. Ale vinník je niekto iný ako Putin.

  5. Je smutné, že sa nevieme tak ako Česi jednotne koalícia a opozícia zásadne ohradiť proti nezmyselnému a tragickému vojnovému aktu vedenému agresorom voči nášmu susedovi. Akoby sme už zabudli, čo sa stalo v roku 1968 nám a bohužiaľ pod vedením toho istého agresora. Smutné bude to, že si to celé Ukrajina tvrdo odserie. A kto z nás včera Putina pozorne počúval musia mu behať zimomriavky po tele keď spomína nostalgicky aj na Slovensko ako ruskú sféru vplyvu. Ak vstúpi okrem odštiepeneckých republík aj ďalej do vnôtrozemia Ukrajiny tak čakajme exodus tisícov ukrajincov. Len dúfam, že sa aspoň potom všetci ukážeme ako ľudia a pomôžeme našim susedom.

  6. Anonym 22. februára 2022, 11:14…ty si zase domýšlaš, nikde som nenapísal ani čiarku o Kosove…naopak u vás vidím to že sa snažíte jedno svinstvo obhajovať druhým….najdeš v sebe dostatok odvahy aby si rovnako ako odsúdzuješ odtrhnutie Kosovo odsúdil aj túto vojenskú agresiu Ruska voči Ukrajine?…či keď robí bordel Rus tak je to v poriadku?….naozaj všetky tie okupácie a agresie od Maďarska, ČSSR, Krymu až po Donbas sa dajú ospravedlniť Kosovom? Lebo USA?

  7. jojco 22. februára 2022, 11:23…ďakujem už len to že ty napíšeš že ma vystihuje „jedno“ a k tomu pridáš dve vlastnosti svedčí o tom že ty si úplný génius….ešte minulý týžden si si myslel že šak rusi len cvičia na svojom území…ale naivný som ja….

  8. @Ratafak plachta 22. februára 2022, 10:36
    To mas jak s antivaxermi, tiez im to docvakne az ked su na ventilacii (aj to nie vsetkym). Aj tymto debilkom by to docvaklo az vtedy keby vacsina ich znamych zdrhla a oni by si tu zostali uzivat ciernu dieru ako za Mociara.

    @Anonym 22. februára 2022, 11:57
    Ale ved to su nasi slaviensky bratia, takze im musime pomoct :). Alebo su ukrajinci menej samson slavien ako rusi?

  9. raťafák, nehovorím , že okupácia je správna. ale nech heger odsúdi Washington a pripomenie aj Kosovo, rovnakým metrom, ako odsudzuje teraz Moskvu . či to už je zabudnuté . nič viac, nič menej.

  10. Anonym 22. februára 2022, 12:48 – staci neopakovat po inych a pozriet sa na fakty.

    Slovenska republika NIKDY KOSOVO NEUZNALA a citim to zo strany Kosovcov prakticky vzdy, ked tam cestujem a to uz na hraniciach.

    Mas vyrazne rezervy vo vedomostiach, ale kopirovat vies…

  11. Reakciu Ruska plne podporujem. Logické vyústenie po rokoch.
    Najhoršie je že Amerika nás tlačí do vojny namiesto toho aby sme to hneď diplomaticky uhasili a každá strana spravila ústupky.
    Zatiaľ len Amerika tu dáva za Európu požiadavky a vyhrážky

  12. Slušný občan 13:03 konečne je tu nejaké vyjadrenie bez proamerickej resp proruskej propagandy. Bárs by bolo na SVK viac takých ako si ty.

  13. Miloš si naivný a trápny s tvojim u.s. trolingom.
    Kto hoivorí , že Slovensko uznalo Kosovo. Ale naš najväčší spojenec USA a ešte iných 25 štátov NATO Kosovo UZNALO !!!!! To je holý fakt, ktorý akosi nechceš v rámci svojej objektivity akosi vidieť.

  14. -Slušný občan 22. februára 2022, 13:03 – ake ustupky mate na mysli? Napiste prosim konkretne.

    Ide o teritorialne naroky – Putin si svojvolne a v rozpore s medzinarodnym pravom zabral Krym a teraz de facto aj Donbas.

    Povazujete za ustupky nechat mu to a upokojit situaciu, resp. podla Vas „diplomaticky uhasit situaciu“?

  15. Miloško, už som Ti to napísal : nemlčať pri páchanom zle. Keď mlčali pri Kosove, nech mlčia aj teraz, pokrytci.
    Alebo sa tvárime, že naši spojenci Kosovo neuznali ? tak prečo vreštia pri Kryme a Donbase ?
    A to treba povedať priamo, trebárs aj na VZ OSN. Ale na to treba charakterných , čestných a hrdých politikov a nie servilné trasoritky.
    Ešte raz, neobhajujem Putina, ale majme rovnakú mieru.

  16. Pán Majko, vy ste majster v diskusii, to musím uznať. Ak Rusko niečo urobí, kritizujete, píšete… Ok. Ak USA niečo urobí, tak sa pýtate čo máte vy ako občan SR s USA a ako môžete ovplyvniť ich kroky. Tak sa pýtam, na margo vašej kritiky Ruska, čo máte vy ako občan SR s Ruskom a ako môžete ovplyvniť jeho kroky? Ďakujem vopred za odpoveď.
    P. S. Tento konflikt nemá kladného hrdinu, obe strany majú špinu na rukách.

  17. Miloš 14:06 , tá tvoja posledná veta /v úvodzovkách/ je správna. V opačnom prípade tu máme vojnu. Nič viac, nič menej. Ja som totiž zažil Karibskú krízu /bol som na ZVS/ a viem že svet bol na pokraji svetovej jadrovej vojny. Keby sa nebolo našlo diplomatické riešenie, možno dnes by som ti tu nepísal. Ver mi, že vždy je nejaká šanca na riešenie každého sporu. Plne súhlasím
    s vyjadrením slušného občana, kto nie, tak je za svetový vojnový konflikt. Ako sa hovorí:“ komu niet rady, tomu niet pomoci“. Dúfam, že dve svetové veľmoci nakoniec nájdu nejaké riešenie.

  18. To je vtipné….tak slušný občan podporuje inváziu ruského vojska na Ukrajinu a ten kto stým nesúhlasí je za svetový konflikt….:-D…to vážne?…ja som za to aby si Ukrajina svoje územia spravovala sama bez akejkoľvek inej armády, ktorú na svoje územie nepozvala….znamená to že tiež som za svetový vojnový konflikt ak nepodporujem vpád cudzích vojsk na jej územie?…:-D

  19. Ratafak a spol. treba si uvedomiť, že tu už nejde už len o Ukrajinu, Tento veľmocenský konflikt medzi USA a Ruskom nie je ničím iným, ako bojom o novú podobu európskej i globálnej bezpečnostnej architektúry. A tí, ktorí týmto bolestivým zrodom nového svetového poriadku budú najviac trpieť, sú obyvatelia strednej a východnej Európy. Čím skôr si to uvedomíme, čím skôr opustíme starý propagandistický jazyk studenej vojny, tým lepšie.

  20. Slušný občan 22. februára 2022, 13:03 Kto podporuje agresiu je obyčajný vojnový štváč alebo – tzv. slušný občan RF

    NEZÁVISLÝ 22. februára 2022, 13:59 Ak by bolo viac na Slovensku trolov ako je ten hore tak by ti už agresor klopal v rámci pomoci na dvere.

  21. pre anonym 17:30, prečítaj si to poriadne, spomenul tam diplomaciu a chyby na oboch stranách, čiže ten vojnový štváč je tu niekto iný – jednostranne zameraný.

  22. ratafak,aj ja som za to aby si ukrajina svoju krajinu spravovala sama,ale tiez som bol za to aby si aj srbsko,syria irak,lybja irak…tiez sami spravovali svoje uzemia.len prisla nepozvane tiez nejaka cudzia armada,co myslis,alebo to bola ina situacia?

  23. anonym 17:06, mládenec ak zažiješ tretiu svetovú vojnu /ako ja druhú/ a dožiješ sa 80ky, potom budeš inak rozmýšľať o svetovej politike. Nič v zlom, to mi ver.

  24. Anonym 22. februára 2022, 17:42 – spravovanie krajiny a zavadzanie demokracie (podla mna nerealne) a pod., su uplne odlisne veci od NASILNEJ ANEXIE – zabratia uzemia suverenneho statu statom inym.

  25. Ratafak a p. Majko.

    Ja som za to, aby si Ukrajina svoje územie spravovala sama a nie aby jej ho spravovala babkova vláda dosadena po vojenskom prevrate organizovanom západnými tajnými službami v roku 2014.

    Som za to, aby Ukrajina nestrielala svojich civilných občanov na Donbase a v Luhansku, ak ich teda považuje za svoju súčasť.

    Som za to, aby im neprerusovala diverzantnymi činmi dodávky pitnej vody a elektriny.

    Som za to, aby nebola Ukrajinská armáda v 150tis. počte postavená proti svojim obyvateľom v Donecku a Luhansku.

    Som za to, aby Ukrajina nemala na svojom území základne cudzích mocností a nebola vyzbrojovana cudzími mocnostami.

    Kedy sa bude riešiť na pôde OSN vraždenie vlastného obyvateľstva Ukrajinskou armádou a extrémistickými skupinami? Až už to nebudú užitoční blbci pre USA a budú tam americké zakladne?

  26. pre Miloš Majko 22. februára 2022, 18:15
    Miloš, dnes stíhaš 🙂 Škoda, že keď amíci napadli Irak na základe falošných dôkazov, a zahynulo pri tom asi milión Iračanov, tak ste všetci novinári držali huby. A teraz sa idete zblázniť. Putin to spravil šikovne. Chráni svojich ľudí. Či dokedy ste čakali, že sa budú len nečinne prizerať ako si o nich každý idiot zo západu, kde sa riešia pi.oviny typu hajzle pre tretie pohlavie a pod. kktiny, obtierať papule? Bez ohľadu nato čo spravili len sa kopalo, kopalo a kopalo. Do Ruska, ich politikov, vojakov, športovcov. Fakt niekto naivne veril, že sa poserú z nejakých sankcií? Tie poškodili akurát nás. Čo sa im nedoviezlo, to si vyrobia alebo kúpia inde. Ale našim dementným politikom stačí ku šťastiu, keď ich vo Washingtone alebo v Brusselli pohladkajú po hlavičke ako psíkov a pohodia kostičky 🙂 Čo sa stalo na Ukrajine, nie je dobré. Ale, koniec koncov, veď o to predsa ide, nie? Aby sa rozpútala vojna a západné zbrojovky si zase namastili vrecká. A potrebujú nato čo? Idiotov v politike a dostatok Kanonenfuttru.

  27. Vlado – čo sem pletieš Irak. Rusi boli a sú hrozbou pre nás -krajín, ktoré spadali do jeho sféry vplyvu. A krajín, ktoré uznávajú slobodu a demokraciu. To čo včera spriadal Putin je mementom aj pre nás. Rusi rozumia len sile.

    Emmm 22. februára 2022, 18:53 Kto si, že rozhoduješ za Ukrajincov??? Vzdali sa jadrových zbraní a teraz ich Putin trhá na kusy. Treba čo najskôr prijať Ukrajinu do NATO a nasúkať tam armády NATO – až potom bude od agresora pokoj. Inak nie a toto je len začiatok.

  28. tu vyplakavate prasaci co chcu Amikov mat v slipoch.
    Viete co vsetko amici robia , len aby sa oni mali dobre.
    Ich vojna vo Vietname , bola fraska, kde si vymysleli napadnutie nejakej ich lode, potom vieme ako kecali o chemickych zbraniach v Iraku, …..

    Kam vosla americka noha tak cela krajina ostala znicena a vykradnuta.
    By ma zaujimalo co take ukradli Rusaci ?
    RUsko nie je pred bankrotom ako Amerika, vojnu potrebuje Amerika, lebo si ziju nad pomery.
    A ten kto tu bude ine pisat, tak to musi byt totalny vôl co trci z USAckej riti a hlada tam prachy ako uplatu

  29. Matoo 22. februára 2022, 19:42 Rusko či ZSSR nám ukradli 20 rokov slobody a zabili vyše 120 Slovákov v roku 1968. Myslíš, že to bolo málo? Inak slušnosť ti „nechýba“ a tak nejak na východ ideologicky patríš. Prepáč, nechcel som sa ťa dotknúť.

  30. takze Rusaci prisli v 68 ok, co nam ukradli, okrem teda nejakej slobody, kde ludia neboli bezdaci a dostavali byty.
    tak teda po 89 sa tu musime mat ako v bavlnke – logicky
    takze vsetci vlastnime dom za miliony, chodime 12x za rok na dovolenku, ziadne problemy nemame.

    Ci opak je pravda? Cena za byty co sa dostavali zadarmo su take astronomicke, ze hypoteku si nemoze dovolit kazdy obcan, ze tu mame ludi bez domova.
    Tak co nam teda prinieslo to , že od 1989 ubehlo 33r , mame sa teda lepsie ? Nez ked tu bola 21r cervene vlada?
    Nemusime sa dnes strachovat aby clovek neochorel , lebo ked nebude splacat hypoteku tak ho vyhodia na ulici aj s rodinou.
    Ja mam jasno, snad mi nejaky Amicky ritopich vysvetli v com je to lepsie po 89 roku. Napriklad v com je lepsie si vziat hypoteku na 30r a klepat sa strachom aby clovek neprisiel o strechu nad hlavou, oproti tomu ze pred 89clovek dostal byt bez nejakej 30r hypoteky.

  31. Karoj 22. februára 2022, 21:03 sloboda je pre teba nič…..raz to možno pochopíš o čom to vlastne je. Hlavne púre mladú generáciu. A čo to stojí. Ja som ruských okupantov videl u nás na vlastné oči. A žiadnych amerických. Tebe je to fuk ale tvoju frustráciu vyriešiť neviem.

  32. Takze sloboda je to, že si zoberies hypoteku na byt. Splacas si ju 30r a dufas aby si vazne neochorel na nejaku chorobu, lebo inak ta caka, že v slobode prides o nehnutelnost a budes aj s rodinou na ulici.

    CO teda tebe take Rusaci spravili, ked si ich teda videl, isiel si do obchodu a vykupili vsetok chleba? Alebo co tebe spravili ?

    A celkovo co ti teda chybalo za 21r pocas cervenej okupacie, a co vsetko si dobehol za cias slobody a demokracie ktoru tu mame uz 33r.

  33. Havel prezentoval, že už dosť bolo života v králikárňach .
    Treba ísť štrngať 😀
    Zapredanec to bol, dnes nemáme ani na tú králikáreň.

  34. Pre anonym 22. februára 2022, 21:09
    Mladá generácia vychovaná za úžasnej demokracie a kapitalizmu nedokáže bez googlu ani ceruzku ostrúhať. Áno teraz je sloboda. Slobodne môžeš držať hubu a krok. Doba ekonomických otrokov. Fakt super. American dream.

  35. Vlado 22. februára 2022, 21:38
    Pre anonym 22. februára 2022, 21:09
    Mladá generácia je naša budúcnosť- to je moje tvrdenie a v tom sa líšime. A prepáč- pojem sloboda si vôbec nepochopil. A vieš prečo? Lebo ty ju máš a si ju aj užívaš. A nepleť američanov tam kde to vôbec nedáva zmysel.

  36. Šokovalo nás, jak moc nás Putin nenávidí, říká ukrajinská novinářka
    22. února 2022 22:06
    Ruskojazyční Ukrajinci mluví ukrajinsky, aby vyjádřili loajalitu své zemi. V Kyjevě nikdo nepanikaří, ovšem všichni o ruské agresi mluví. I děti. Ty mají do školy nosit štítek se svou krevní skupinou pro případ, že budou potřebovat první pomoc. Tak nálady na Ukrajině popisuje ukrajinská novinářka Olga Tokariuková, podle níž občany šokovala očividná nenávist ruského prezidenta vůči nim.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-rozhovor-novinarka-olga-tokariuk-kyjev-donbas.A220222_134408_zahranicni_kha

  37. Anonym 22. februára 2022, 20:49
    Nezabudol, ale xy rokov pred inváziou USA tam Rusi už neboli… Toto je výsledok a dôsledok len americkej politiky.

    Smutne je, že anglosaske kolónie si aspoň uvedomovali, kto ich vykorystuje. My si to ani len neuvedomujeme.

    Anonym 22. februára 2022, 22:27
    Áno, poznáme propagandisticke články. Prečo sa pýtajú novinárky a prečo ta novinárka hovorí akoby za všetok ľud? Kto jej dal na to právo? Ako viete, že neklame, ze neohyba pravdu, ako sme to už mnoho krát videli pri amerických vojenských dobrodružstvách.

    Pozrite si teda pre koho pracuje aj sídlo firmy:

    1275 Pennsylvania Ave NW Suite 400 Washington, DC 20004

    https://cepa.org/our-people/olga-tokariuk/

    Mohli v článku spomenúť aj ostrelovanie donbasu, luhansku, ostrelovanie škôl, atd.

  38. emmm….ty si všímaš ako selektívne vyberáš to čo sa ti hodí a automaticky spochybňuješ protinázory?….u názorov a blogov, ktoré ti pasujú píšeš že sú „objektívny pohľad“…a naopak u toho čo sa ti nehodí píšeš ako o propagandistických článkoch, pýtaš sa či neklame alebo neohýba pravdu….a pri tom to može byť úplne naopak….
    hltáš to čo ti ponúka proruská strana plnými dúškami v tom tvojom zozname ktorým sa o 18:53 snažíš ospravedlniť ruskú agresiu ti chýba už len Gates, Soros a „americký brouk mandelinka bramborová“…..presne vieš kto čo kde zorganizoval a aké mal k tomu dovody no ešte minulý týžden si sa vysmieval z toho že by ruskí vojaci by mali zautočiť na Ukrajinu(„Kde je ten útok? Starý senilny pán vo Washingtone sa pomýlil?“) a dnes už sú tam ….a ty namiesto toho aby si uznal že si sa mýlil tak to tu ideš stále obhajovať s jediným odovodnením „lebo USA“…

  39. V 1991 bolo deklarovane, ze vychodne staty budu neutralne.
    V 1997 bolo Rusko este slabe, aby sa postavilo na odpor, ked Slovebsko vstupilo do NATO.
    Skratka porusila sa zmluva a nik sa Ruska na to nepytal, ci im to vadi.
    Rusku dosla trpezlivost ked USAci sa rozhodli v 2014 pre farebnu revoluciu a vtiahnut aj Ukrajinu do Nato a v Ukrajine si spravit vojenske zakladne.
    Kto sa Rusku cuduje, ze obsadilo Krym a teraz DLR a LLR tak je hlupak.
    Rusku bola v 1991 deklarivana dohoda, tu Amici zakerne porusuju ale na vine je Rusko, ze.
    Treba si spomenut na Kubu a Kubansku raketovu krizu, v tedy nikto nic, kebo ide o Ameriku. Zapredanci, nepouzivate rozum, len cakate na vsimne od Ameriky.

  40. ..i.. 23. februára 2022, 15:30…prosím ťa v ktorej zmluve to bolo deklarované že východné štáty nevstúpia do NATO?…myslím že žiadna neexistuje, ale rád sa dozviem niečo nové…
    to či nejaký štát vstúpi alebo nevstúpi do NATO či EU nie je záležitosť Ruska…už to konečne pochopte že Kremeľ nemá čo rozhodovať o druhých štátoch, ak im niečo vadí tak nech si dajú doma vodku ale nie že budú útočiť na susedné štáty…
    a možno sa rovno pozri kedy Slovensko do NATO vstúpilo..

  41. ..i.. 23. februára 2022, 15:30
    nikde nebolo v 1991 deklarované že východne staty budu neutralne, fabuluješ, vymýšlaš si a šíriš bludy, žiadna zmluva sa neporušila. Oranžová revolucia na Ukrajina bola v roku 2004 a bola to občianska revolúcia, ktorá súvisela s prezidentskými volbami a ukrajinskou oligarchiou. Za všetkým vyzdvihuješ ameriku ale bol to práve zbedačený ukrajinský ľud, ktorému došla trpezlivosť.
    Používaš termín vojenské základne NATO na ukrajine, to je blud, tam základne NATO nemá, podľa teba sa nemám čudovať, že v roku 2014 rus napadol ukrajinu a teraz sa nemám čudovať, že rus obsadil 1/3 luhanska a donecka, zajtra sa nemám čudovať, že napadne ukrajinsku armádu na zvyšnom území donecka a luhanska, si ruský trol, nikto nemôže byť tak sprostý.

    Napíš mi sem tú deklarovanú dohodu z roku 1991, ktorú niekto porušil.

  42. 😀
    Ako citam, tak citam. Tu je tolko ludi co fajci USA .
    Amerikanci maju slovanov v pazi. Im ide o nerastne bohatstvo Ruska, obetuju Ukrajinu, Slovensko, aj vlastnu mater.
    A tak im na to skacete. Nevedel som, ze je tolko blbov mozne najst na Slovensku.

  43. ..i.. 23. februára 2022, 17:51

    Takéto dohody sa podpisujú v saku a kravate za cvakania fotoaparátov z celého sveta a hovorí sa im bilaterálne dohody. Takéto dohody sa neobjavujú tajne nejakým pánom XY kdesi v britských archívoch….:-)

    Web ktorý si sem dal je propagandistické medium sídliace na Kryme priamo riadené ruskou FSB, tento web šíril aj bludy o covide. Ciel prečo to robil dnes už vieme. Tento dezolátny web čiastočne zakrýva ruský pôvod(do IQ škvárobeton, nad už nie) a je určený pre západné publikum. Musíš byť totálne vymenetený, aby si si osvojil, ktorýkoľvek článok čo tam je, musel si prepadnúť z dejepisu 4x, tvor rozhľad je tak kusok za Šoporňu, predpokladám, že si pol života presedel v šenku.

    …alebo je tu ešte druhá možnosť, dostali si dve eurá za príspevok.

  44. Zapredanci, tak co lizete USAcke rite ?
    Dali ste si aj 3, 4, 5 davku proti covidu – zaujimave , ze to dostavaju hlavne ockovanci, ale to nepriznate. Tak teraz sa pchajte do usa analu. Vam uz niet pomoci, vypalte do USA na chodnikoch maju pre vas miesta dost

  45. Usacke anale 23. februára 2022, 18:44

    Ukážkový príklad inteligencie jedinca popierajúceho covid, piliere demokracie a velebiaceho ruské oligarchické maniere.

  46. Tak to som sa zase dozvedel novinky..takže existuje dokument (ale asi ani nemá nazov) z roku 1991 o nerozširovani Nato na východ ale tento asi jediný dôkaz o tejto dohode nemajú u seba Rusi ( šak načo by im asi bol), ale je roky zastrčeny niekde v archíve vo Veľkej Británii a aby tých absurdit nebolo dosť tak ho ešte aj objavil američan….fantastické, teraz len rozmýšľam či rusi boli v tom 91 tak nadrbaní že tento dokument nechali na západe alebo či vám platia za to aby ste tieto absurdity šírili, alebo to robíte úplne zadarmo…

  47. Zajtra začne agresor ruský útok na Ukrajinu aj keď vlastne už začal. Pozývací list už Kremel od separatistov dostal. Tak ako od našich 5 zločincov v roku 1968. Pekne podľa plánu. Tak ako ho dostal aj Hitler a odhryzol ako predkrm Sudety. Toto sú fakty. Emočné a frustrované výlevy proruských trolov na tom ani v tejto diskusii nič nezmenia.

  48. Môžte tu trepať čo chcete,aj ja tu môžem trepať čo chcem.Realita je taká,že Rusko je presvedčené o tom,že už ustupovať nebude.Ci sa stým stotožňujeme,alebo nie,ho vôbec nezaujíma.Ukrajina má nárok na svoju suverenitu,to je tiež jasné,Rusko bude operovať zo svojimi etnickými požiadavkami v separatistických republikách.Opisujem tu len realitu,a tá je taká,že nejaké sankcie si môžu strčiť viete kam.Tu pomôžu len kompromisy.A to ,že mohla dať Ukrajina republikám autonomiu to už nie je hádam aktuálne.Zapad im dával falošné nádeje,ak chce,bude sa nepriamo angažovať v Ukrajine,čo len predĺži vojnu.Priamo zasiahnuť nemôžu.Republiky si presadia svoje aj Rusko,Európa bude mať krízu a USA bude môcť konečne úplne ekonomický ovládnuť Európu,tak ako to chceli.Rusom to bude jedno,lebo sa už dávno zabezpečili na východ.Ak to tak nebude,tak môžme byť šťastní.
    .

  49. Anonym 24. februára 2022, 8:16 čo pletieš do toho USA. Tá vždy aj v histórii Európe pomohla !!! Putin obhajuje agresiu ako Hitler pred napadnutím Polska a Československa ochranou tamojšej menšiny. Lži to boli vtedy a lži sú to aj teraz. Agresorovi sa treba postaviť -ekonomicky, vojensky a technologicky. Dúfam, že slobodné krajiny sveta nenechajú Ukrajinu padnúť.

  50. pre proamerických a proruských trollov: Agresor je vždy a bude agresorom. To je jedno či Americký resp. Ruský. Treba však dodať, že Putin je len zrkadlovým obrazom západnej civilizácie, postupuje rovnako, ako sme sa správali my. Keď NATO vzalo Srbsku násilím Kosovo, Václav Havel navrhol, aby sme tam poslali „mierové zbory“. Čo robí Putin na Donbase? To isté, ešte aj odkopíroval americké bilaterálne vojenské zmluvy.“

  51. Anonym 8:28,strašne rád mám takých blbeckov,čo trepu,ako sa je treba postaviť proti.Proste a jednoducho to nejde!!!! Nebude predsa nikto riskovať tretiu svetovú vojnu,k vôli blbym politikom,ktorí to nechali dôjsť tak ďaleko.

  52. Anonym 24. februára 2022, 9:59 Nemusíš ma mať rád. Ak sme sa ešte nepoučili z histórie tak je akurát na to čas. Psychopati ako bol Hitler a teraz Putin poznajú len silu. Naopak, 3.sv. vojna hrozí ak sa slobodné demokratické štáty nepostavia teraz na tvrdý odpor. Len sila agresora zastaví. Sila- technológií, financií a sila vojenská. Sme vôbec ochotní odstaviť Rusko ekonomicky a znášať dôsledky kvôli nejakým Ukrajincom?

  53. Putin sáhne i na další satelity SSSR, zašel dál než Brežněv, varují v Německu
    24. února 2022 11:43
    Ruský prezident Vladimir Putin se jen s Ukrajinou nespokojí, touží po obnově Sovětského svazu včetně rozhodujícího vlivu v bývalých satelitních státech, které jsou dnes v Evropské unii a NATO. Ve čtvrtek to napsala německá média, která poukázala na ironii, že se Rada bezpečnosti OSN sešla k jednání o zachování míru, zatímco ruská armáda napadla Ukrajinu.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/invaze-ukrajina-rusko-sssr-vladimir-putin-prezident-zasah.A220224_112602_zahranicni_dtt

  54. Je bem na to tak Majko mal znovu pravdu.Sa uvedomte čo ste tu vy tupci písali.Znovu správne situáciu hodnotil ten akože nenávidený novinár.Vidíte teraz rozdiel medzi Majkom a ostatnými?????Vidíte čo je to cestovanie a prehľad o svete.On to vedel par dní skôr????Pán Majko moja úcta žen ste takto napísal aj keď vás tu ponižovali a nadávali vám.

  55. Anonym 24. februára 2022, 12:53 – veci sa maju trosku inak. Ziadne predpovede, ale analyza a jednoduchy predpoklad co sa preco deje. Ano, cestovanie a niekolko desiatok osobnych navstev nielen Ukrajiny, ale aj RF a USA a dalsej stovky krajin cloveku musi otvorit oci a ukazat, ako veci funguju.

    Nezaujima ma, co pisu a ako utocia primitivne proruske tupela zapojene do hybridnej vojny nie prvy rok. Idu podla manualov a uz dnes maju pripravene, co budu pisat ked sa stane to ci ono. Odbornici cast naroda nachylnu prijat dezinformacie maju dostatocne precitanu a vedia, co im ako predlozit.

    Ano, Putin sa zapisal do svetovej historie ako novodoby Hitler. Rozputal nieco, co nikdy nevyhra. Toto nie je o Ruskom narode -to nie je o beznych ludoch. To je o zakomplexovanom zbohatlikovi, ktory sa na sklonku zivota rozhodol urobit nieco, cim vstupi do ucebnic dejepisu. Tito ludia neriesia, ci to bude pozitivne alebo negativne. Proste sa zapisu do dejin.

    Putina opustia najvernejsi ologarchovia, priatelia – im ide o biznis, nepotrebuju chudobu a neistotu. Nepotrebuju dalsie sankcie a zablokovane tucne konta v zahranicnych bankach.

    Putin zasiel pridaleko, zacal hrat hru, ktorej koniec nevie dohrat – nema dostatok vhodnych kariet. Chce to dat „na Stalina“, akurat si pomylil dobu.

    V ohrozeni je Gruzinsko, ale aj my. Dnes uz nejde o fazulky.

    A mne je luto za dobou, kedy som si dal kavu s prijemnymi ludmi v Mariupole, Berdansku, Odesse ci Kyjeve.

    Chvilu na nu musime zabudnut…

  56. Anonym 24. februára 2022, 15:00 – ano, ja som o hrozbe ozbrojeneho konfliktu zo strany RF pisal niekolkokrat. Drziac v ruke vlajocku Novorusije pred 7 rokmi v Podnesterskom Tiraspole – samozrejme ze ju mam kupenu -mi bol vyvoj jasny. Vedel som, ze nestoji otazka ci, ale kedy.

    Uz je to tu.

  57. Miloš stale nechapes co sa deje a trepes hluposti. Keby ten Putin chcel tak celu EÚ dokaze Rusko obsadit a vojensky zablokovat do troch dni. Uz prestan rozdavat rozum a navod na tuto skorumpovanu demokraciu. Doporucujem ti si aspon vypocut Putinov nočný prejav.

  58. Anonym 24. februára 2022, 17:25 – vojna na Ukrajine je od 2014 roku.

    Ododnes je Putin do svetovych dejin zapisany na urovni Hitlera.

    Mam zato, ze ho odstrania vlastni.

    Otvorenu vojnu ani ked ju Putin nazyva „mierovou“ , nepotrebuju ani Rusi. Myslim tych beznych ludi. Uz nie sme v prvej polovici minuleho storocia.

    Anonym 24. februára 2022, 17:50 – a Ty prorusky fanatik sa prebud, pokym je cas.

    Tolko moj nazor.

  59. Anonym 24. februára 2022, 17:50 A na to si kde prišiel??? Na RT? Putina a jeho kliku raz budú súdiť za vojnové zločiny ako nacistov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img