ISSN 1337-8481

utorok, 7. mája, 2024

PROČ SE ZVEŘEJŇUJÍ RUSKÉ PLÁNY

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
PROČ SE ZVEŘEJŇUJÍ RUSKÉ PLÁNY:
Americká vláda minulý pátek rozdala svým spojencům detailní plány ruské invaze do ukrajinského vnitrozemí s tím, že ruské jednotky dostaly pokyn vše připravit na útok tuto středu, 16. února. Jenže ve středu nezačala velká invaze, ale “jen” ruská mobilizace a vytváření falešných “incidentů” jako záminek. Takže byla to americká chyba?
Ani trochu.
Pojďme si říct jak to vlastně funguje:
– Americké a další spojenecké zpravodajské služby mají za úkol získávat informace o politických nebo vojenských plánech našich nepřátel. Dlouhodobě si budují sítě informátorů v různých patrech ruského státu a jejich kamarádů. Mají sofistikovaný systém satelitů, které dodávají přesné snímky a tisíce analytiků, kteří rozumí jednotlivých ruským zbraňovým systémům, taktickým postupům nebo fungování konkrétních ruských jednotek. Hlavně ale mají elektronické odposlechy komunikací (říká se tomu signals intelligence). Vzpomeňte si jak spojenci za druhé světové války rozluštili japonské šifry nebo německou Enigmu, následně si mohli číst pokyny a úvahy nepřátelského velení, varovat tak své jednotky nebo plánovat své ofenzivy. Podobě to funguje i dneska, jen je to mnohem sofistikovanější.
– Jelikož jsou ruské přípravy na velký útok proti Ukrajině a ohrožení východního křídla NATO evidentní, tak se na ně zaměřuje absolutní pozornost spojeneckých zpravodajců. Cílem je, abychom byli připraveni na jakýkoliv ruský krok. Většina těchto draze a nebezpečně získaných informací není zveřejňována, aby se neohrozily zdroje těch informací (konkrétní lidi) nebo technické metody jejich sběru – třeba zjednodušeně jaké ruské šifry jsme prolomili.
– Takže jakmile ruské politické velení předá pokyn k tvrdým přípravám na velký útok na území Ukrajiny, velení ruské armády aktivuje sérii plánů. Zahrnuje to logistiku, vojenské nemocnice, zásoby krve, přípravu tanků k boji ještě než se posadí na vlaky pro dovoz přímo k bojové linii, nebo třeba pokyny k chování přímo u linie kontaktu. Začne docházet k reálným přípravám zahrnující statisíce lidí uvnitř a okolo ruské armády, takže se rozběhne miliony zpráv denně mezi statisíci lidí na různých komunikačních platformách. Takhle velkou strategickou operaci nejde zakrýt. Ne všechno jde přímo utajit a zakrýt, takže mnoho z toho je zpravodajci zemí NATO odposlechnuto. Když to porovnáte se satelitními snímky a politickým jednáním Putinových nejbližších, tak dostanete jeden velký obrázek.
– Když Putin rozhodne připravit obrovský útok na tuto středu a vidíte všechny přípravy a reálné komunikace celé ruské armády k tomu směřující, tak nejlepší co můžete udělat je to říct spojencům a ukrajinské armádě, aby byli připraveni. A díky tomu jsou připraveni. Když loutkoví vůdci ruských okupačních sil na Donbase vydali lživé videa jak se Ukrajina snaží vyvraždit Rusy na ukrajinském území, tak byli tak hloupí, že ho vydali až nyní, ale nechali tam datum výroby – samozřejmě středu, na kterou se to celé plánovalo.
– Americké zveřejnění ruských plánů začátek ruského útoku posunulo, což je skvělé, takže to dalo Ukrajině a jejím spojencům více času na přípravu.
– Rusko má připravenou dvousettisícovou armádu k zahájení útoku a své domácí ruské publikum krmí lživou propagandou, že Ukrajina vraždí Rusy na Donbase a proto Rusko musí vtrhnout na Ukrajinu. Celá ruská propagandistická mašinérie jede poslední dny na plné obrátky, aby svou krvavou invazi na Ukrajinu prodalo ruské populaci, o kterou jim hlavně jde.
Můžete se americkým a spojeneckým (tedy našim) zpravodajcům posmívat, ale v těchto týdnech zažíváme bez legrace jejich hvězdnou hodinu. Oni nemohou změnit poměr vojenských sil na zemi, ale mohou včas dodat vyhodnocené ruské plány a naši političtí lídři se pak rozhodnout Ukrajinu a evropské demokracie varovat se všemi možnými detaily (přičemž mnoho zůstává neveřejné), takže ruská útočná válka proti Ukrajině bude očekávána a jasně chápána.
To umožní ruskou diktaturu ekonomicky a politicky zaškrtit přes tvrdé sankce proti jejím spojencům a oligarchům, což bude náš úkol pro další roky. Protože jako evropské státy nemáme odvahu Ukrajinu vojensky bránit, tak nám zbývá ekonomické škrcení Putinových lidí a vyčištění našich zemí od jejich lidí.
Sláva Ukrajině! Dnes je to nejstatečnější národ v Evropě.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď sa banditi pomali plazia k ruskému územiu, chcú zatiahnuť ukrajinu do NATO, rusko sa nebude prizerať. Aj Rus vie čítať myšlienky banditou z USA. Keby nebolo špinavej hry USA, Krym, Donbas by bol ukrajinský.

  2. Neblázni, veď Saddam tam jedol malým deťom nožičky a ZHN (zbrane hromadného ničenia) mal aj v skrinke na topánky. Sú to záručené informácie. Ak neveríš, alebo prijimas informácie s kritickým myslením, alebo nebodaj rozmýšľal a snažíš sa na veci pozerať z iného pohľadu, tak si hoaxer, dezolat, rusofil a putinov agent!!!

    Informácie sú tieto:

    Nebuď s inými ľuďmi lebo dostaneš covid a zomrieš ty a aj tvoja rodina. Od rána v rádiu a telke, na nete, všade. Budú ti postupne obmedzovane ľudské práva, aby si si zvykol. Slobodný budeš až vtedy, keď si dáš experimentalnu vakcínu s neurčitou účinnosťou a s neznámymi dlhodobými vedľajšími účinkami. A že si mladý a zdravý? Musíš byť zodpovedný, to je jedno, že aj tak sa môžeš nakaziť a budeš môcť nakaziť aj iných.

    Následne:
    Potrebujeme tu ‚spojenecké‘ vojská, najskôr české, lebo sú nám najbližší, to bude verejnosť ako tak tolerovať, a potom keď si ľudia zvyknú, tak americké, lebo sú to takí istí spojenci ako Česi, a ide im len a len o naše dobro. Veď oni sú najväčší svetoví dobrodinci. Všetko robia nezištne a v prospech svojich spojencov.

    Musia tu byť, lebo nás ohrozujú ruskí vojaci, nakoľko sa Putin nechce dať obklucit mierumilovnou americkou armádou a ich priateľskými obrannými raketovými systémami. A dokonca si dovoľuje žiadať bezpečnostné záruky pre svoj štát a svojich občanov.

  3. Zdá sa že Američania už majú inplantované tie Muskové mikročipi v hlavách. Niet sa čo čudovať teraz vedia všetko. Pan z Čiech chce tiež zaujat.

  4. Áno všetci sme ovce, celá Európa je zblbnutá, iba slovenskí dezoláti prišli na toto spiknutie USA voči Rusku za pomoci Ukrajiny 😀 Stačí si pozrieť akí „inteligenti“ obhajujú rusov v tomto konflikte a už obraz si spraví každý rozumný človek sám.

  5. Zaujimave ze vsetky okolite krajiny ktore okusili bratsku pomoc Ruska zrazu chcu len a len do NASHO Nato. Toto nie je o americanoch ale o rusoch ktori sa spravaju ako chrapuni, podvadzaju na olympiadach siria dezinformacie a napadaju svojich susedov a beru im uzemia.

    Kedy v historii napadol zapad rusko? Nikdy. Napoleon aj Hitler napadli najskor zapad a az potom rusko. Tak tu nevypisujte o americanoch toto je len a len ruska agresivita. A ked sa vyburia na slovanskej ukrajine dojde rad aj na nas.

  6. Ešte dnes uzná Putin nezávislosť časti územia Ukrajiny – Donecko a Luhansko a tým de fakto anektuje veľkú časť Ukrajiny. Presne tak ako Hitler odtrhol Sudety Čechom. A kto ho zastaví??? Jedine NATO je sila, na ktorú si nikdy nedovolí. Buďme radi, že sme členmi NATO.

  7. Sú tí Ukrajinci rafinovaní ako cukor. Od euromajdanu ubehlo osem rokov, počas ktorých mohli podľa kremeľskej logiky páchať protiruské pogromy a genocídy od Charkova po Odesu, ale oni nie.

    Oni si prefíkane počkajú, až budú mať okolo hraníc dvestotisíc po zuby ozbrojených ruských vojakov a potom to spustia. Putinove rozprávky na dobrú noc.

  8. Putler na to povolenie nedostal ale aj tak odhryzne ďaľšiu ukrajinskú zem. A svet to takisto po čase prijme len aby odvrátil vojnu v Európe. Ak rus vstúpi do donecka a luhanska tak treba okamžite prijať aj keď oklieštenú Ukrajinu do NATO. Inak pokoj od neho nikdy nebude. Až teraz sa ukazuje že NATO je na protiváhu Putlera nevyhnutné. Tá svoloč rozumie len sile.

  9. tieto keci su za ucelom aby USA nezbankrotovalo.
    Udajne ma najvacsie rezervy zlata. A kedze vyvolava paniku , ako Rusko zautoci a vyvola to vojnu v europe, tak cena zlata ide hore. Treba si pozriet vyvoj ceny zlata za posledne obdobie, co Amici trepu ako Rusko ide zabijat.
    Amerika potrebuje nabrat uvery a rucit ide zlatom co udajne ma, takze cim bude cena zlata vyssia, tym lepsie pre USA lebo dostanu eura aby neskrachovali. Pockajte 2 mesiace, ked budu mat eura tak zas sa vsetko vrati. V dnesnej dobe by 3 svetova trvala tak 10 minut. Necakajte zakopy. Poletia rakety sem a tam a je po vsetkom. A to nechcu ani USA a ten ich dedko

  10. Ty anonym co tu píšeš pripevky akoby vás bolo viac… Takto

    Nato nebude zatiaľ viesť priamu vojnu s Ruskom… Iba vyprovokuje vojnu medzi Ukrajinou a RF. Čo v podstate Putin nechcel, ale bude nútený to urobiť. Keby chcel obsadiť Ukrajinu urobil by to v 2014, kým nebola vyzbrojená, prečo by s tým čakal doteraz?

    Týmto Američania získajú zámienku na uvalenie ďalších sankcií a veľký trh pre svoj drahý plyn. RF bude oslabené, Ukrajina v troskách, EÚ v neistote, americká armáda na hraniciach RF a vo všetkých statoch EÚ a budeme v ich podruci. A strýko Sam zasa dobre zarobí. A hlupáci ako sú v našej vláde sa z toho budú tešiť.

  11. je zaujimave ze severna korea ani iran ich teraz odrazu nezaujimaju, korea veselo testuje jadrove zbrane a spravodlivi americania maju v papule len ukrajinu, asi preco?

  12. Emmmmmm ešte že ťa máme dezolátik, čo by sme si bez teba počali, óó vďaka za teba a tvoj boj proti očkovaniu, proti covidu, proti američanom, proti všetkému, čo by si fico, pele, kotleba a mazurek počali bez takého užitočného idiota ako si ty.

  13. Diktátor Putin vyhlásil nezávislosť ukrajinského Donecka a Luhanska. Ukrajina sa v dobrej vôli vzdala jadrových zbraní a teraz ju Putin roztrhá. Osudná chyba. Dúfam len, že keď vstúpi zelený bolševický mužík na Ukrajinu tak budú mať ukrajinci dosť Bayraktarov a Javelinov. Je neuveriteľné ako niektorí drukujú agresorovi, ktorý podupal aj nás v 1968 roku a pľujú na NATO. Budťe radi , že sme v NATO inak by sme začas utekali zo Slovenska na západ aj my.

  14. Anonym 20:17,to je tá známa logika totižto blba logika.Treba sa poďakovať Rusom,že my na nich uvalíme sankcie a my musíme potom za všetko viac platiť.A inak si zdravý?

  15. Anonym 21. februára 2022, 19:55
    Oceňujem kvalitu tvojej argumentácie, logiku tvojho myslenia a pôvab tvojho prejavu. Si zrkadlom svojich idolov.

  16. Tak a republiky na Donbase su uznane, nas sasko Hegerko volal saskovi Zelenskemu ako moze pomoct ukrajine…. Hegerko, pomahaj radsej Slovensku ti niktos aj s tvojou druzinou alebo vypadnite zo SR zakial mate cas

  17. Príklady tiahnu,kto uznal Kosovo za onoho času.Slovensko na šťastie nie,a aj Rusko a veľa zemi varovalo západ,aby to nerobili ,že vytvoria precedencny príklad,bolo im to jedno.Toto je to isté.

  18. Ľudia uvedomujete si vlastne o čo ide?????????

    Vždy keď sa v Európe za posledných 100 rokov menili hranice Slovensko vždy o kus prišlo. Či už vplyvom Nemecka, Maďarska (Sudety a juh) alebo ZSSR (Podkarpatská rus). Len Rusov podporujte, Orbán si mädlí ruky.

  19. Pre p. Majka
    Uznalo ich Rusko a to momentalne staci na to aby sa vojna v oblasti po 8 rokoch ukoncila. Rusko bude garantom mieru v danej oblasti. Dalej dal Vladimir Putin prikaz na okamzite zacatie vojenskej operacie na Donbase k zabezpeceniu mieru a ochrane obyvatelstva. Staci takto?

  20. Zdrastvujte 22. februára 2022, 0:21 – nuz, Vy to vidite tak a ja uplne inak.

    Pozeral som de facto online vystupenie Putina a – prakticky doslo k potvrdeniu obav USA a Ukrajiny.

    Mam obavy, ze vojna, ta skutocna vojna teda zacala tak, ako to hovorili Americania.

    Myslim si, ze dobre uz bolo…

  21. Pre Miloš 22. februára 2022, 0:33
    Amíci už toho nakecali. Ako jediní videli v Iraku zbrane hromadného ničenia. A do dnes sa nenašli :-p Ale je pochopiteľné, že sú yankee boys na Rusov nasratí. Najprv im dodrbali plány v Sýrii, potom ich predbehli s Krymom a teraz toto.

  22. Vlado a ty toto akože vážne podporujes? Aby si Putin odtrhaval z Ukrajiny kus po kuse? Kedy budeš spokojný ak sa zastaví pri Čiernej nad tisou alebo až pri Devíne?

  23. Tak teda Putin to dal. Na uzemie cudzieho suverenneho statu po vzore Krymu a po zelenych muzickoch a roky podporovanych separatistoch sa rozhodol poslat pravidelnu armadu a zabrat tak de facto kus Ukrajiny. Dekretom.

    Biden mal pravdu. Hovoril uz o strede, doslo k tomu v pondelok.

    Vazeni, su tu dalsie vazne sankcie ako reakcia na svojvolu Ruskeho medveda. Opravnene maju strach Pobaltske krajiny a vlastne kazdy, kto niekedy mal co docinenia s Rusmi.

    Vazeni, je tu vojna.

    No, myslim, ze u nas do krytov nateraz chodit nebudeme – jedine ak na kavu, kedze funkcne kryty uz vlastne nemame. Ivan Donoval ich aspon zmapoval…

    Nateraz nebude (dufam) hrozit, ze budem niekde v Michalovciach sediet pri veceri a o 4 km dalej budu vybuchovat bomby, zomierat ludia a – tam s tym budu nauceni zit.

    A teraz – ako so sebou budete zit vy, autori tych priblblych propagandistickych nezmyslov, ktore ste v pozicii uzitocnych idiotov sirili?

  24. Anonym 22. februára 2022, 7:40….čo ti mám vysvetliť s Kosovom? Začneš už žiť dnešnú realitu?…akú veľkú časť Ukrajiny prípadne europy si može Putin privlastniť „pretože Kosovo“?…

  25. Každému, čo len trochu inklinuje k inštitútu demokracie a vlastnej slobody musí byť dnes ráno ťažko na žalúdku keď sleduje ďalšiu epizódu anexie nášho suverénneho suseda Ukrajiny agresívnym Ruskom. Niekto to porovnáva s rokom 1968 keď pošliapalo ZSSR našu vlastnú krajinu. Iný to porovnáva s rokmi 1938-39 kedy nemeckí fašisti anektovali takýmto spôsobom československé Sudety či Rakúsko. Čo bude ďalej….stačí sa pozrieť do histórie. Tam to je napísané vojnovým perom či perom neslobody, Je mi ľúto Ukrajincov, čo chcú mať vlastnú krajinu a slobodu a nebudú ju mať. Je mi ale ľúto aj verbálnych postojov niektorých našich proruských neofašisticky sa prejavujúcich politikov, ktorí sa možno raz zbadajú, a prídu na to kto v skutočnosti je pre našu krajinu, našu budúcnosť a našu slobodu životunebezpečný.

  26. Svet nepotrebuje zaoceanskeho špinavého diktatora. 1938-39 kto nás daroval nemecku existovala obranná zmluva. Zradcovia Československa dostali darček od Hitlera. To co sa deje je smutné. Špinavá hra USA má výsledok.

  27. Presne tak, svet potrebuje nadbytosť Putina, ktorý si odtrhne z Ukrajiny ako z koláča keď nie je po jeho vôli, takých vládcov svet skutočne potrebuje, ale už len na smetisku dejín.

  28. Rusko garantom mieru??? Opýtajte sa Lytvy, Lotyšov, Estónska, Gruzínska, Moldavska, Ukrajiny, aj my máme svoju skúsenosť so 68′ rokom.

  29. My, predstavitelia vedeckých ústavov a centier SAV chrániac dobré meno SAV, ktorá patrí k najdôveryhodnejším inštitúciám na Slovensku, uvedomujúc si úlohu vedy a vedcov v spoločnosti, ktorí majú prispievať k tolerantnej, slušnej a inovatívnej spoločnosti, ctiac si slobodu a demokraciu, odmietajúc akékoľvek prejavy netolerancie či nenávisti, pripomínajúc historickú skúsenosť, že extrémistické a nenávistné postoje sú spôsobilé postupne narúšať demokratický politický systém a nahradiť ho systémom diktatúry,

    vyzývame Mgr. PhDr. Ľuboša Blahu, PhD., pracovníka Ústavu politických vied SAV, v. v. i., ktorý opakovane a hrubo nerešpektuje etické štandardy vedca, zneužíva slobodu prejavu, aby okamžite ukončil svoje pôsobenie v SAV.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img