ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Štrajk pred NR SR proti obrannej dohode s USA

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Miroslav Košírer / Bratislava / Pred Národnou radou protestovalo v utorok od 16: 00 hodiny proti obrannej dohode s USA niekoľko tisíc ľudí. Ľudia  prichádzali už v dopoludňajších hodinách. V dave sa objavili prevažne slovenské vlajky, ako aj nápisy ako „Stop USA Army“ či „Mier“. Polícia musela na určitý čas uzavrieť úsek od Šulekovej ulice po Mudroňovu ulicu.

Mimoparlamentné hnutie Republika zvolávalo ľudí na protest  už  popoludní. Smer pozval svojich priaznivcov na 17:00 hodinu. Viacerí predstavitelia strany vystúpili na pódiu ktoré bolo postavene pred vchodom do Viedenskej  brány na hrade.

Predseda Smeru Robert Fico vyhlásil , že opozícia by mala byť jednotná. „Môžeme mať na rôzne veci rôzne názory, ale pokiaľ ide o Slovensko, musíme byť celá opozícia jednotná, a preto tu stojím,“ vyhlásil a s davom začal skandovať heslo „V jednote je sila“.

Štrajk trval až do večerných hodín.

 

 

Foto: Miroslav Košírer

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. aj pod ním
    volado im ho mosí podržat ket maú tí polucie
    aj zaplacit za účast má esče furt do
    mávatka a transparenty jako kedysi ket rovnako sa zralo ze misy
    Ema má misu Ó my sa máme

  2. Psychiater C.G.Jung píše v jednej knihe: “ Rozumná argumentácia je možná len potiaľ, pokiaľ emocionalita danej situácie neprekračuje určitý kritický stupeň. Ak však afektívna teplota prekročí túto úroveň, potom možnosť pôsobenia na rozum prestáva a na jeho miesto nastupuje slogan a chimérický výplod prianí, to znamená akýsi druh stavu kolektívnej posadnutosti, ktorý sa pozvoľna rozvíja v psychickú epidémiu. Takýto jednotlivci sa stávajú krajne nebezpeční. Ich duševný stav zodpovedá kolektívne aktivovanej skupine, ktorá je ovládaná afektívnymi predsudkami a fantáziami, ktoré plnia ich priania. Ich chimérické idey oslovujú kolektívnu nerozumnosť a nachádzajú v nej svoju úrodnú pôdu – vyslovujú predsa motívy a resentimenty, ktoré u normálneho človeka driemu pod pokrievkou rozumu a súdnosti. Sú preto navzdory svojmu malému počtu v porovnaní s celkovou populáciou nebezpečné ako zdroje infekcie.“
    Ja len dodám, že tam, kde mizne kultivovaný dialóg, tam bujnejú agresívne formy iracionality, vrátane extrémnych ideológií a konšpiračných bludov.
    Mám úplne v paži, či tieto zhubné halucinačné predstavy prichádzajú „zľava“ alebo „zprava“. To najlepšie v čo môžeme dúfať a pre čo musíme aj niečo robiť, je, že spoločne nespadneme do podobnej jamy, do akej spadli Európa a svet v prvej polovici 20.storočia. Na námietku, že také niečo sa „dnes nemôže stať“, odpovedám jednoducho: Môže. Pre zábudlivých pripomínam, že Hitler sa k moci nedostal len vďaka násiliu, ale predovšetkým vďaka tomu, že to, čo bolo kedysi verejným priestorom, rezignovalo na pravdu, že verejný priestor bol na kusy rozbitý propagandou. A v takomto zničenom prostredí je potom každý hlúpy, barbarský či nepodložený „názor“ rovnako dobrý a rovnako zlý ako ktorýkoľvek iný. Keďže následne platí, že pravdu má silnejší (čo boli v 30.rokoch nacisti), platí tiež, že stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou. A to aj preto, že na rozpoznanie pravdy od lži už nie sú nástroje (mimochodom Putin to veľmi dobre pochopil). Ako to povedal ten psychopat Goebbels: „Vždy zostane jedným z najlepších vtipov demokracie, že poskytla svojim smrteľným nepriateľom prostriedky, ktorými bola zničená.“
    Čo myslíte, spoluobčania, pre koho pracuje čas? Vynára sa nám tu opätovne istý historický prízrak. Tu nejde zďaleka len o jedného blbého Kotlebu. Obávam sa, že tu máme čosi ako „stratu imunity“ nášho ústavného systému. Liečba bude komplikovanejšia, než sme sa mohli doposiaľ domnievať.

  3. Blazni ste, kecat o tom ci je niekto pekny alebo spatny na proteste.
    Otazka by mala zniet, ze preco OLANO zvratky suhlasili s takou zmlouvou aka je. To priklad z Rumunska nam nic nehovori?
    Kde si USAci nechali rovnaku zmluvu odhlasovat a dnes domace vojsko nema ani len opravnenie na vstup na svoje vlastne zakladne, lebo USAcke prasata si ich cele obsadili.

    Tu nejde len o nejake trapne cvicenie, ako sa robi na Lesti. Ze sem priletia zmrdi z USA a hraju sa pri vododrome a dalsich atrakciach Lesti. Ide o to , že daj Amikom prst a odstrihnu ti polku tela. Nemaju take zmyslanie ako Slovania. Obsadia si cely priestor a nebudeme moct ani kontrolovat co tam maju, robia. A ako bonus sme terc pre nejke tie rakety z Ruskej federacie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img