ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Pol roka bude uzatvorený most v Hlohovci. Jeho zlý technický stav si vyžiada komplexnú rekonštrukciu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|   Trnavský samosprávny kraj začína s rekonštrukciou cestného mosta cez rieku Váh v Hlohovci. K uzávere pre automobily dôjde po veľkonočných sviatkoch a potrvá maximálne pol roka. Župa podpísala zmluvu o dielo v hodnote 5,4 milióna eur so Združením SMS – Kovo-Sklo Hlohovec.

„Ako sme sľúbili, púšťame sa do komplexnej rekonštrukcie cestného mosta v Hlohovci. Jeho technický stav je veľmi zlý, nakoľko bola jeho konštrukcia naposledy významnejšie opravovaná ešte v 80. rokoch minulého storočia. Po diagnostike mosta sme v lete 2019 vylúčili nákladnú dopravu s váhou viac ako 12 ton, aby sme spomalili tempo jeho degradácie a nemuseli pristupovať k ďalším obmedzeniam, ako napríklad zúženie jazdných pruhov či zníženie rýchlosti jazdy. Vylúčiť by sa nedalo ani uzavretie mosta. Našim cieľom je stabilizovať statiku mosta, čo výrazne predĺži jeho životnosť. V rámci rekonštrukcie most rozšírime, vďaka čomu pribudnú chodníky a plnohodnotné cyklotrasy po oboch jeho stranách,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že kraj v decembri minulého roka podal žiadosť o spolufinancovanie investície z eurofondov.

Prípravné práce na 343-metrovom moste ležiacom na ceste II/513 začnú vo februári tohto roka. Most bude neprejazdný maximálne šesť mesiacov, a to od konca aprílových veľkonočných sviatkov do októbra tohto roka.

„So zhotoviteľom sme citlivo navrhli harmonogram prác tak, aby obmedzili obyvateľov a návštevníkov Hlohovca čo najmenej. Most bude neprejazdný maximálne pol roka. Chcem veľmi pekne poprosiť všetkých o trpezlivosť. Držme si palce,“ dodal župan Viskupič.

Oficiálne odovzdanie staveniska zhotoviteľovi je naplánované na 9. februára. Vtedy budú predstavené ďalšie podrobnosti o rekonštrukcii, jej harmonograme či organizácii dopravy vrátane obchádzkových trás.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Znovu a polopate:

    luudia si nevedia predstavit, ako bude mesto vytazene, ak nebude ina alternativa na prechod z jednej strany Vahu na druhu okrem Piestan a Serede.

    Zaroven si kazdy rozumny vodic vopred zvazi trasu, kadial pojde do Hlohovca napr. z Bratislavy. Vychadza mi Sereď, Sintava a smer Dvorniky…

    Dalsia „zatva“ ignoracie stavu mostov a nadjazdov za 12 rokov vladnutia SMERu a ich poskokov…

  2. 😁😁😁že za zlý stav mostov môže SMER😁😁😁tu sa už rozum zastavuje😁😁😁treba vyhladať odborných lekárov😁😁😁

  3. Anonym 27. januára 2022, 13:29 – sorry, za dlhodobe zanedbanie udrzby nadjazdov a mostov cez rieky pocas 12 rokov vlady SMERu a jeho prisluhovacov, je zodpovedna babka Blazkova spolu so susedovym Duncom…

  4. Par kktov zadrbe ze smer vladol 12 rokov a ostatni to furt omielaju ale ze medzi tym vladla aj banda co sa do dvoch rokov rozpadla to nikto nespomenie..sak naco aj ked kkt urobili

  5. absolutna posadnutost 27. januára 2022, 14:04 – a sem tam sa najde aj kkt, ktory pri svojom mentalnom nastaveni a obmedzenych vedomostiach nedokaze rozlisit ani NR SR od VUC.

    Neda sa nic robit, volebne pravo ma prakticky kazdy a pristup na internet sa neodvija od vysledku testov IQ…

  6. Presne treba kritizovať podľa rozdelenia kompetencií. V samosprávach a vo vyšších územných celkoch boli všetky
    politické strany a to celých viac ako tridsať rokov. Veď v blížiacich sa voľbách v októbri 2022 im to môžeme spočítať.

  7. Začal by som v rovnakom období rekonštruovať aj seredský most nad železnicou, nech sa zabavíme v zápchach cez dolnú stredu 😀

  8. Prečo im vojaci nepostavia dočasný most cez Váh? Predsa pravidelne to na váhu cvičenia, tak nech robia aj niečo užitočné a ukážu sa v praxi .

  9. mám tomu rozumieť tak,že nejaká teta zo Šulekova pôjde k lekárovi do Hlohovca cez Sereď,Vinohrady,Dvorníky,Bojničky…? Naozaj by stálo za zváženie vymyslieť nejaké provizórium v podobe dočasného mostu. A náš šintavský most toto zvládne??

  10. Prečítal som si komentáre a Majko mal s tým Smerom pravdu!!!!!!Osierali ste ho to vám nevadí?????Až teraz ste si uvedomili o čom píše?????Však tu neprejdeme cez cestu.

  11. A co tak keby armada urobila nieco aj pre ludi. Nemozu postavit pontonovy most cez Vah? Clovek ktory byva na Hlohovej ul ide do prace za most bude cestovat kilometre cez Sered. Je to logika?

  12. 28. januára 2022, 8:01 ako ste na to prišiel, veď nebol len župan , boli aj poslanci za všetky strany. To je ako vtip o policajtovi , čo na základe skratky vyhodnotil, že náčelník je gej, lebo nemá akvárium.

  13. Ja by som navrhoval k brehu váhu naukladať jednorázové palety a keď bude niekomu naponáhlo na druhý breh by sa mohol preplaviť veď aj v benátkach je to normálne a nyvyše by sa zdvyhol cestovný ruch… v benátkach gondolieri a u nás paletári

  14. ste trafili, lebo inak by sa dávno už niečo robilo,človek má strach cez ten most prejsť. Podľa mňa kompetentní testujú koľko to vydrží.

  15. No tak v Hlohovci a okoli to bude tazke. Vojenskym pontonovym mostom sa takato situacia riesit neda. Ten je urceny len na kratkodobe premostenie aby sa presunula cast vojska. Jazdit po nom je aj dost nebezpecne, co je pre armadu akceptovatelne ale pre civilny sektor nie.

  16. Chápem potrebu rekonštrukcie mostov a s tým spojeného uzatvárania, no nechápem aroganciu rozhodnutí – odstavíme a národ obchádzaj. Pamätáte uzavretie šintavského mostu? Pre peších urobili lávku a hromadná preprava fungovala systémom – z busu vystúpiš na jednom brehu- prejdeš peši po lávke na druhý breh a tam nastúpiš do pripraveného druhého busu. Keď to fungovalo vtedy, prečo sa to nedá teraz ?

  17. 29. januára 2022, 7:00 no vidíte, sám ste na to prišiel, aj odhasujú, tak nesú aj zodpovednosť vrátane strán, ktoré z ich za poslancov na nominovali.

  18. Určite táto téma stojí za diskusiu, ale vecnú, treba sa zamyslieť, že ani jedna vláda od vzniku samostatného Slovenska neurobila nič pre potreby národa, iba si plnili vlastné vrecká, nielen mosty, cesty, diaľnice, celé Slovensko je v rozklade.

  19. Majko nám nejak starne alebo niečo iné? Len SMER, len 12 rokov, nič viac. Zabudol uviesť, že za tie ďalšie roky je zodpovedný Ficov syn.

  20. Pre Sereď toto bude Supermegapeklo a nakoniec sa zničí náš starí dobrí most a potom si to vytrpia aj cesty Šintava ,Vinohrady ,Dvorníky , a Bojničky toto je nová APOKALIPSA !!!!!!!!!!!!!!!!💀💀💀💀💀💀💀💀🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴

  21. Všetko čo pôjde cez R1 pôjde cez zapchatú Sereď len prvý krát, potom si to dajú radšej na Patu bude to rýchlejšie, tadiaľ však nemôže ísť nad 12t. Sereď upchá skôr III/1320 osobnou dopravou. Po moste v Seredi nemôže ísť nad 12t. Šintava, Vinohrady, Dvorníky je cesta už teraz dosť poškodená, hlavne krajnice prepadnuté. Najviac nehôd pravdepodobne pribudne medzi pripájačmi na R1 v úseku Pata až Sereď, množstvo aut a kamiónov na pripájačoch a zjazdoch, veľa brzdenia a zrýchlovania, mali by tam dať nižšiu rýchlosť.

  22. Cez Šintavu teraz jazdia odklonené nákladné autá nad 12 ton cca 60 áut za hodinu, preto sa nečudujem, že je cesta poškodená.
    Túto obchádzku spustilo bez akejkoľvek prípravy. Uvidíme 9. februára ,ako to bude teraz s prípravou.

  23. Skutocny stav v Seredi sa dnes da len predpokladat. Realne to uvidime po uzatvoreni mosta ponad Vah v Hlohovci.

    Fakty nepustia – premavka bude moct byt presmerovana cez (okolo) Sered, alebo Piestany. S tym, ze v Piestanoch je cez ten starucky uzky most doprava vyrazne obmedzena a nakladna je vylucena uplne.

    Dementov typu: Šulek 30. januára 2022, 23:37 – ziadam, aby sa diskusii vyhli, ich mentalna uroven staci na krcmu par minut pred zaverecnou.

    Diskutujeme o prilis vaznych veciach, aby sme riesili nezmysly.

    Kym oprava nadjazdu ponad zeleznicu sa bude dotykat sice velkej, no stale „len“ casti obcanov, tento problem postihne viac menej kazdeho. Prejst cez cestu, ist do mesta na bicykli ci na prechadzku, sa pravdepodobne na min. pol roka stane zazitkom a vele krat asi aj zapasom o zivot.

  24. Pre ,,,ŠULEK ,, pán živočích ,odpusti mi, ale si dement a máš diagnózu Cretenium Ydiotys Debylátum . Primityv ! Dobré ti ti ten Majko napísal !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img