ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

500 Eurové poukážky, ako agitáciu k očkovaniu nepovažujem za najšťastnejšie riešenie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nízka zaočkovanosť populácie Slovenskej republiky proti vírusu COVID-19 skutočne spôsobuje vážne problémy zdravotníctvu, ale aj celej ekonomike našej krajiny. Je pochopiteľné, že sa vláda snaží riešiť zvýšenie očkovanosti rôznymi krokmi a to aj finančnými. Mali sme tu dobrý nápad, lotériu – o pohľade na jej realizáciu si môžete prečítať materiál tu:

Očakával som, že Covid lotéria bude viac motivačným nástrojom pre maximum ľudí, ako show verejnoprávnej TV

 

V súčasnosti sú na programe dňa 500 Eurové poukážky, ktoré majú byť motiváciou pre nezaočkovaných na očkovanie pre osoby nad 60 rokov. Mám vážne obavy, že aj tento možno len nie do reality dobre premietnutý návrh bude verejnosťou opätovne vnímaný negatívne. A to, ako určitá forma kupovania, resp. uplácania ľudí, ktorí sa z rôznych príčin očkovať nechcú.

Áno, v súčasnej situácii je nevyhnutné odmeňovať. Vidím to ale tak, že nie nezaočkovaných, ktorí svoje „antivaxerské presvedčenie“ predajú za 500 Eur.

Koho teda odmeniť?

Je známe a preukázané, že ochorieť Covidom-19 je možné aj v prípade, že je osoba zaočkovaná plnohodnotnými dávkami vakcín. V prípade takéhoto ochorenia spravidla však nastáva stav, kedy zaočkovaná osoba má podstatne ľahší priebeh ochorenia, jej hospitalizácia je na rozdiel od neočkovaných výrazne menej častá a teda zdravotný systém očkované osoby stoja podstatne menej, ako neočkované. Takéto osoby, teda natoľko nezaťažujú zdravotnícky systém čo do obsadenia nemocničných lôžok, ako aj finančne. Preto si myslím, že cesta je v podpore už zaočkovaných ľudí (prípadne len v určitej vekovej kategórii) určitou finančnou čiastkou, ako odmena za zodpovednosť a ušetrené finančné prostriedky zdravotnému systému, ktoré môžu byť použité na liečenie pacientov s inými chorobami.

Ak niekto sa následne rozhodne (a to by sa rozhodol každý rovnako ako pri súčasnom návrhu) nechať zaočkovať, po absolvovaní plného očkovania bude mať nárok na rovnakú čiastku ako už zaočkovaný.

V čom je teda rozdiel? Už v samotnom princípe a podaní myšlienky verejnosti.

Nesnažme sa z vecí, ktoré by mali byť prirodzené – zodpovednosť, ochota akceptovať vedecké poznanie a ochrana verejného zdravia – robiť obchod, pretože opätovne takýmto spôsobom znevýhodníme osoby zodpovedné, ktoré sú zodpovednými aj  finančnej motivácie. Opačne, minimálne s určitej skupiny ľudí spravíme obchodníkov, ktorí začnú kalkulovať úplne so všetkým a v budúcnosti aj dodržiavanie všeobecne záväzných pravidiel či dokonca morálnych zásad budú podmieňovať finančnou odmenou, resp. všetko začnú sobchodovávať.

S korupciou sa drvivá väčšina občanov na Slovensku žiaľ už naučila žiť. Cesta je v jej tvrdom a nekompromisnom potláčaní a v odcudzovaní korupcie ako takej. Zapamätajme si to a už konečne sa tak správajme.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Štátny úplatok – dobrá pičovina 🤕 možno aj oxymoron. Daniel,
    daj si obklad na čelo. Lotérie, finančné dary, to všetko štát vymýšľa kvôli idiotom, ktorí sa nezaočkovali a kvôli ktorým sú není ošetrovaní ľudia ktorí potrebuju zdrav.pomoc. Kvôli ktorím patríme k štátom s najväčšou úmrtnosťou na covid na svete. Dúfam, že prísne potrestaní budú ti, ktorí spôsobujú, že iní sa nemôžu domôcť zdrav.starostilosti,hoc majú na ňu nárok. To vy svojim postojom dávate do rúk nástroj Matovičovi a podobným psychopatom robiť v mene zdravia aj takéto nesystematicke opatrenia z daní všetkých ľudí. Napadá ma.. Už si si našiel prácu, alebo sa naďalej prizivujes na nás zamestnaných? Ty drž piču a šuchaj nohami.

  2. Matelko aj s vládou ,nech nerozhadzuje peniaze ,ale nech ich dá tam kam patria na zdravotníctvo,celej vlade zmraziť platy a dať im minimálnu mzdu na nekonečno.

  3. Ministerstvo financií uvoľnilo 90 miliónov eur do zdravotníctva prostredníctvom platby za štátnych poistencov. Ďalšie tri milióny eur dostanú nemocnice na kúpu nových prístrojov či potrebné rekonštrukcie. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva financií.

  4. Dnes som videl Matovica v TV. Zamieňali sa mu slovíčka, koktal, nevedel odpovedať na otázky novinárov ohľadne financií koľko to všetko bude stáť.
    Ďalšia vec. Ja som za to aby každý ockovany dostal fín príspevok za predpokladu že je fyzicky zdatný a dokáže zabehnúť 12 minútovku a min 6 zhybov na hrazde. Pretože ak nie tak je zdravotne na tom tak biedne že aj neockovaný má väčšiu šancu že ho prežije.

  5. To nie len o Matovičovi si možno myslieť, že nie je v poriadku, ale aj o všetkých, ktorý s takouto kravinou súhlasili. O ich zdravom rozume treba vážne pochybovať. Čo je to tu za šaškárňu? Čím zajtra zase príde a tí blbci mu to zase odsúhlasia. Veď sa mu to darí. Aj Kollár, veľký ľudomil, oblbuje ľudí svojimi žvastami, hlavne, ako sa ubližuje dôchodcom. To sa už nedá počúvať. To je veľká záťaž na psychiku ľudí. Bude treba rozšíriť rady psychológov a psychiatrov, lebo ľudia to nebudú môcť znášať. Na ľudí kladú veľké bremená, ktorých sa oni ani prstom nechcú dotknúť.

  6. Ludia zobudtesa novinár podhadzuje tému o 500 eurách keď sa dá niekto zaočkovať. Rád by som si prečítal jeho skutočný a pravdivý názor kto to vlastne Slovensku vladne. Zdá sa že aj prezidentka sa hanbí že je prezidentka Slovenskej republiky. Heger robí šaša Matovičovi. No a Heger bez Matoviča by nebol nič. Tento cirkus treba ukončiť skôr ako tento štát zanikne. Sulik pôjde do Austrálie sere na cele Slovensko pôjde do tepla.

  7. Ďaľší významný pán doktor na koróňu, koľko odborníkov máme zrazu, že pán Majko,neuveriteľné ako sa vyznáte, boli ste na školení u najuznávanejšom profesorovi?

  8. jedine čo tu spôsobuje vážne problémy je riadenie zdravotníctva touto vládou. Rozdavaju peniaze jednotlivcom miesto nalievania v Čase pandemie do zdravotníctva.

  9. A hlavne nesmieme ísť chorý k obvodnému lekárovi, keď tak iba po 📞 a najhoršie na tom je že volá rzp až už keď je neskoro, a doslova sa,, tkz lekári “ vysmiemievajú z vitamínov, ale nepovedia že v strave ktorou cpú väčšinu ľudí (sáčikové polievky, bielu vodu – mlieko, umelé ovocie, zeleninu atď) ryby sú drahé a podobne! Z čoho majú mať vitaminy a ostatné profity zo stravy? To týmto odborníkom nevadí? Iba tlačiť na smrtiacu 💉 💉 💉? Zatiaľ tri a každý pol rok?

  10. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/609352-kolikovej-kladivo-na-obranu-zdravotnikov-ma-sa-tykat-aj-dalsich-povolani/
    Čoho sa boja, veď Ficova vláda nedávala také opatrenia a zákony na ochranu zdravotníkov atď, čoho sa boja??? Že prestali (česť výnimkam) liečiť? Tak nech začnú a budú ľudia spokojní, za útokom treba hľadať príčinu, a tá príčina tu je, hrubý nátlak na ľudí sa očkovať, a prečo práve dôchodcovia? Pretože po tej chemii čo im dávajú skôr zomrú a nemusia im vyplácať penziu, na ktorú dlhé roky tvrdo a hlavne podctivo pracovali, táto banda by už dávno mala sedieť v base a to aj táto vynikajúca ministerka spravodlivosti, hanba všetkým !!!

  11. Pan Majko, som dôchodca ak by som dostal 500 eur od štátu hneď ich darujem na zdravotníctvo na choré detičky. Som dvakrát zaočkovany. Matovič, robí reklamu, svojej vlastnej hlúposti. Masívne testovanie, kúpa Sputnika,a teraz 500 eur choroba rozumu.

  12. Mayslim si, ze je uplne jedno, ci daruje svojim alebo cudzim. Dolezite je dostat ako bonus zaockovanemu, nie ako prostriedok smeliny nezaockovanemu.

    Vysledok je rovnaky, len ide o pohlad a konanie spolocnosti.

    Prestanme uz nahanat to, co uz utieklo. Dobre riesenia uz nie su. Presrali sme ich. Uz su len zle a este horsie.

    PREVENCIA je to, co bolo dobre, len nikto nemal gule robit ju vcas a ucinne. Vysledok NErobenia prevencie sa dostavi vzdy. A dostavil sa.

    Dat pol miliardy dochodcom? OK, suhlasim !! Aj tak pojdu prakticky hned do spotreby, co je dobre. Ide vsak o sposob.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img