ISSN 1337-8481

nedeľa, 5. mája, 2024

Vláda zavádza lockdown pre nezaočkovaných, oznámil premiér

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Úrad vlády SR |MM|   Vláda zavádza tzv. lockdown pre nezaočkovaných, oznámil to vo štvrtok premiér Eduard Heger (OĽANO). Nový COVID automat podľa jeho slov výrazne sprísňuje opatrenia pre nezaočkovaných v červenej, bordovej a čiernej farbe, teda momentálne vo všetkých okresoch. Nezaočkovaní sú podľa jeho slov momentálne najohrozenejší, robia to pre ich ochranu. Hromadné podujatia budú podľa neho len pre zaočkovaných, no sprísni sa režim. Nezaočkovaní budú môcť chodiť do tzv. esenciálnych obchodov, nebudú môcť chodiť do nákupných centier či reštaurácií.

Premiér vysvetlil, že nový COVID automat zavádzajú pre stabilizovanie kritickej situácie v nemocniciach, platiť bude od pondelka (22. 11.). Zdôraznil, že pôjde o dočasné riešenie, očakáva, že to bude trvať tri týždne. Následne by mohlo byť ďalším krokom uvoľnenie opatrení pre zaočkovaných. Avizuje posilnenie kapacít v očkovacích centrách, preto vyzval nezaočkovaných dať sa zaočkovať, aby mohli potom využívať uvoľnenia.

Zrovnoprávniť sa má postavenie kompletne očkovaných a tých, ktorí sú v lehote do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Pôjde o kategóriu s označením OP. „Tieto dve skupiny ľudí budú v mnohých ohľadoch zvýhodňovaní. Nemusia sa dvakrát do týždňa testovať do práce, môžu slobodne chodiť do obchodov, teda nielen do esenciálnych, ale aj do nákupných centier,“ povedal premiér po rokovaní vlády.

Heger je presvedčený, že očkovanie je jedinou cestou von z pandémie. Vyzval občanov zaočkovať sa. „To či COVID-19 existuje, nie je vec názoru, ale tvrdých dát,“ povedal.
Konzílium odborníkov podľa neho vyhodnocuje dáta na dňovej fáze. Avizuje, že keď sa situácia zlepší, bude sa uvoľňovať. „Uvidíme, ako na tento čas zaberie riešenie, je to odporúčanie konzília, ale samozrejme, budeme musieť promptne reagovať, ak uvidíme, že tie veci nezaberajú. Opäť vkladám dôveru do občanov,“ povedal Heger.

Nápor na nemocnice je podľa neho obrovský, chýbajú pľúcne ventilácie i miesta na JIS. „Problém v nemocniciach zašiel tak ďaleko, že dnes už je riziko, že nebude poskytnutá zdravotná starostlivosť nielen pre covidových pacientov, ale ohrození sú aj pacienti z hľadiska bielej medicíny a plánovaných operácií, ktoré sa odkladajú,“ vyhlásil premiér a poďakoval všetkým lekárom za ich výkon.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Heger ty môžeš vieš koho vyzývať k očkovaniu.Pomodli sa 10 otčenášov a zalez,aj tak skončíš v pekle.Mimochodom v Rakúsku polícia a armáda odmietla šikanu ľudí.

  2. Mimochodom v rakúsku zaviedly lockdown pre nezaočkovaných a zajra rozhoduju nad lockdown pre celú krajinu a všetkých. Môžeme im ticho závidieť, darmo vyspelá krajina. U nás debata o šikane ľudí, proste stredovek.

  3. Jeden dezolatny pes antiruškar, čo šikanoval ludí v Piešťanskom Lidli a vykrikoval na policajtov dnes zaľahol v Bojnickej nemocnici s COVID19 a dožaduje sa vysokoprietokového kyslíka. On si asi myslel, že svojím stredovekým názorom a IQ teľata dokáže poraziť covid a nepotrebuje k tomu rúško, opatrenia ani vakcínu. Jak môže tak sprostý človek existovať????????????

  4. Odmietol vakcinu, nech odmietne aj hospitalizaciu hrdina. Ako kazdy jeden z tych bojovnikov za pravo nakazit a zatazovat nas ostatnych. Vcera sa aspon ukazalo, ze za tymi ich internetovymi akciami a profilmi stoji mizive mnozstvo ludi. Vlada vcera videla, ze rozumnych a zodpovednych je vacsina. Tak to dnes priskrtili a aspon v niecom urobili rozumnu vec. Vsetci na ockovanie a hajde.

  5. Možno mohli zaviesť 3-týždenný celoplošny lockdown a Vianočne sviatky by mohli byť relatívne pohodové,ale myslím si,že to zavedú tak okolo 21.decembra do 10.januára,vtedy aj väčšina veľkých firiem má odstávku..

  6. Exponenciálny nárast prípadov prichádza napriek tomu, že Gibraltár má najvyššiu zaočkovanosť na svete. Plne očkovaných je viac ako 118 percent populácie. Toto číslo presahuje stopercentnú očkovanosť, pretože sa počítajú aj Španieli, ktorí každý deň prekračujú hranice za prácou alebo navštevujú toto územie. Jak za komunistov plán splneny na 118% 😷🤷‍♂️

  7. Aj tak sa raz daju vsetci zaockovat,alebo budu chodit pekne na testiky,ktore tak nenavidia…a ked nechcu ani jedno,tak nech sedia doma..

  8. Ahojte chcem sa spýtať zatiaľ nie som zaočkovaní ale chcel by som sa dať v čo najkratšom čase, len neviem či vidržým. Mám jednu otázku aký časový úsek musím vydržať bez alkoholu prípadne akí alkohol môžem môžem pyť hneť po očkovaný?

  9. Opytaj sa odbornika. Ak na tom nie si este tak zle, ze nevydrzis bez rannych duskov, tak sa daj zaockovat ako prvu vec rano a potom si po 15 minutach kludne daj svoju hladinu.

    Ale opakujem, opytaj sa odbornika. Kludne aj tam pocas ockovania. To, ze pijes, neznamena, ze nemozes urobit spravnu vec. Pre seba aj pre nas. Urcite lepsie byt zaockovany pijan, nez nezaockovany podvodnik.

  10. A toto chcela nasa vlada a nasi politici.Ked sa oni navzajom medzi sebou neznasaju,TAk preco to nehodit aj medzi ludi.Ludia spametajte sa!!!!!!!!ZAcinaju medzi nami hadky a provokacie.Zaockovany a nezaockovany.Nenavist.Bude horsie ze niekomu sem tam rupnu nervy a niekto si to odskace.Budu sa ludia provokovat.Ale precooooooo?Kto sa chce dat zaockovat nech sa da.Kto nie?Nech si zije tak ako predtym a je zodpovedny.Poznam pripady ze ci taky alebo taky????Hnus.Ziadna zodpovednost.Spametajte sa ,Ste ako nasi politici.

  11. Nevadí, konečne byde dovolenka. Neplatené volno na 2 týždne? Pohodka. Pustíme film, prečítame knihu, na pivečko zájdeme a celá vláda ma môže bozať v riť. Mimochodom, páni policajti a vojaci budú kontrolovať aj svojich kolegov a neočkovaných otáčať domov? Hahaha, to bude švanda. Kktizmus po slovensky.

  12. Šeci chrúmete léky a chemické svinstvá no zaščepit sa bojíte? Dobre sebe robíte? Umrite doma. Zakopú vás na záhrade pri plote. Ekologické ekonomické.

  13. vyborne, diskriminacia nezaockovaných, nátlak na ockovanie a ešte jedna vec, šírenie nebezpečnej nákazy prostredníctvom volne sa pohybujúcich zaočkovaných. bravo

  14. Naco mam byt zodpovedny ked stat robi nasilie na neockovanych.Nechcem sa ockovat a dodrzam vsetko.A naco to?????
    Ockovany budu sa spravat ako nadludia a uz sa aj spravaju.Nemam nic proti nim tak preco oni proti nam????
    NIkomu nebranim ci sa da alebo nie?Ale natlak???Fuuuuuu.Toto nemdopadne dobre.

  15. Nesirte tu nezmysly a okamzite na ockovanie. Rozum vam to neprida, ale budete menej nebezpecni pre nas rozumnych. Okamzite. Este dnes.

  16. Anonym 19. novembra 2021, 1:16 – uz to dopadlo zle. Uz bude len horsie. Ste to posrali svojou pribrzdenostou – nech sa paci, toto je demokracia, DOBROVOLNE ste sa rozhodli.

    Nepomohli argumenty, prosby, vyzvy odbornikov. Zato zabrali hoaxy a nezmysly nalievane vam do hlav blaznami a poloblaznami motajucimi sa nezmysloch na nete.

    Realita nepusti…

  17. Samozrejme, ze nie je o com debatovat. Naco debatovat s idiotmi? Chod sa zaockovat. Ak nie, nevychadzaj medzi ludi. Si skodna spolocnosti.

    Ockovanie pomaha. Aj v mentalnom vysporiadavani sa s pandemickou krizou. Nezaockovani to viac prezivaju a posilnuju sa v nich pocity osamelosti v ich iracionalnom postoji. Daj sa zaockovat. Urobis spravnu vec a sam sa budes citit lepsie. Urob to. Urob spravnu vec.

  18. Daj sa zaockovat. Pomoze to tebe, pomoze to nam a budes sa citit lepsie. Never debilom a pozerom z internetu. Ver vedcom. Ulavi sa ti.

  19. Prečo to, vy nezaočkovaní, beriete ako diskrimináciu? Berte to pozitívne, vláda vás chce ochrániť, lebo ste najzraniteľnejší. Preto budete sedieť doma. Pochopili?

  20. 17. november 2021 ukázal, že odporcovia vakcinácie sú nesúrodá komunita ľudí bez vodcu a bez akcieschopnosti. Respektíve, vodcov je medzi nimi dosť. Až toľko, že každý vodca má tak maximálne dvoch podporovateľov. Netreba sa ich báť. Antivaxerov je málo a bude ich čoraz menej.

    Šírenie nákazlivej choroby je trestný čin.

  21. Ahojte, volam sa Anonym a opat som mal zachvat debility a popisal som tu blbosti. Ospravedlnujem sa. Uz mam podanu ziadost pre vzatie do ustavnej starostlivosti. Prajem krasny dnik a vela slniecka <3

  22. Nedá mi nereagovať na tieto primitívne príspevky… ľudia už sa zobuďte vy ste naozaj osprosteli počas tej korona krízy a následne tým zázračným očkovaním? Veď to čo tu trepete nemá obdoby… to, že zaočkovaní sú tiež prenášači vírusov a infekcií je v poriadku však ale nezaočkovaný je ten najhorší pritom môže byť úplne zdravý na rozdiel od očkovaných ktorí majú kašle soplíky ale keďže sú očkovaní nemusia chodiť na testy a pritom šíria infekciu ďalej okolo seba. Už som sa viackrát vyjadril, že to čo sa deje vo svete je všetko účelové a všetko sa uvidí po čase. Ide len o princíp… keď nás všetkých prvýkrát oklamali a nahnali na celoplošné testovanie mal som rešpekt, ale keď nás oklamali 2, 3, 5, 10x a klamú nás neustále tak každý normálny človek, ktorý stojí nohami na zemi, má zdravý rozum a IQ vyššie ako húpací koník tak musí vidieť, že je to obrovský celosvetový podvod. Nezabudnite na tie výroky našej úžasnej vlády ako bolo povedané, že testovanie je sloboda ale nebola boli dlhodobé lockdowny potom prišlo vraj očkovanie je sloboda ale nie je takisto sú tam obmedzenia a takto to bude pokračovať ďalej. Takisto tie nezmyselné zákazy vychádzania v nočných hodinách to akože mi chce niekto nahovoriť že ten kovid sa v tom čase pohybuje najviac prípadne tá šaškáreň s pápežom akonáhle nastúpil do lietadla späť do Vatikánu už sa brali do rúk farbičky a začali sa vyfarbovať okresy presne tak ako to bolo avizované a nemám tým na mysli internetových šíriteľov. Taktiež v lete covid záhadne zmizol aby sa mohlo dovolenkovať… A nezabúdajte na jednu veľmi podstatnú vec „politikom sa neverí politici sa kontrolujú“! Tak a teraz sa domna kľudne pustíte nech sa môžem na vás smiať akí ste pri hlúpi a delíte sa na očkovaných a neočkovaných… to, že v našom parlamente vládne debilita a kocúrkovo neznamená, že musí byť kocúrkovo a nevraživosť medzi ľuďmi ale zrejme v tej zázračnej vakcíne je niečo čo robí z očkovaných nadľudí ktorí sa začínajú povyšovať nad všetkými okolo seba pritom z nich budú úplné trosky. Je to úbohé mali by ste sa nad sebou zamyslieť pretože kým tu nebola táto šaškáreň s korona krízou tak ľudia boli viac-menej normálny, ale to čo sa deje teraz je už nonsens. Treba viac chodiť von na čerstvý vzduch a nesedieť toľko pri týchto debilných diskusiách.

  23. Ockovanie je cesta von z pandemie. U odporcov ockovania mi chyba akakolvek konzistentnost ich postoja. Je mi jasne, ze vyznam toho slova chape tak 5% z nich, ale toho je viac, ocividne co nechapu.

    Ak odmietnes ockovanie, odmietni aj hospitalizaciu, ked to na teba pride. Nebudeme uhybat pred sprostou luzou. Kludne aj klepeta na ruky. Vacsine spolocnosti to vadit nebude. Nejde to po dobrom, pojde to po zlom. Boj proti parazitom treba vyhrat jasne a dominantne. A to sa aj stane.

  24. Hej v tomto ti dávam za pravdu očkovanie môze byť cesta von z tejto epidémie ktorá tak či tak bola vypustená do sveta zámerne ale očkovanie vakcínami ktoré sú otestované a stopercentne funkčné kdežto tieto zázračné vakcíny vyvinuté bleskovou rýchlosťou sa akurát tak testujú aktuálne na ľuďoch a to je celý ten problém, že tie vakcíny nie všetky fungujú.

  25. Anonym 19. novembra 2021, 9:48
    „Boj proti parazitom treba vyhrat jasne a dominantne. A to sa aj stane.“

    Tak tento výrok si trafil úplne doslova.
    A kto myslíš, že bude ten parazit? Očkovaní s tými sračkami v tele alebo neočkovaní?

  26. Kazdy clovek s jasnou myslou to chape,ako to myslim. Mam uz plne zuby antivaxerov. Parazitmi spolocnosti su bezdovodne nezaockovani ludia.

  27. Anonym 9:48,Očkovanie môže byť jednou z ciest na prekonaní pandémie.Nerobte z toho náboženstvo.Ak by to bolo také jednoduché,tak prečo sa nezavedie povinné očkovanie? Ale robia sa tu také komédie a nátlak,aj od takých ako si Ty.Je to farizejstvo.Nikto ešte nevie,ako sa toto skončí.Ak sa budeme musieť očkovať viac,ako 3.krat za rok,tak to už prestáva byť sranda,a nemá to ozaj žiadny význam.Ja som zaockovany,ale tretiu si už nedám.dovidenia.

  28. Veci su vo vyvoji. Co mne dava istotu v mojom postoji su dva fakty.

    Prvym faktom je, ze to predsa nie je prve ockovanie v historii ludstva. Ani druhe a ani tretie. A pri kazdej chorobe, na ktoru bola populacia preockovana, doslo k jej redukcii az takmer uplnej eliminacii. Prikladom je detska obrna. Kolko deti na nu v sucasnosti trpi? Tejto choroby sa uz bat nemusime, nastastie.

    Druhym faktom je pomer medzi ockovanymi a neockovanymi medzi hospitalizovanymi.

    Ja s tretou nemam problem ziadny. Cim skor, tym lepsie. Som na strane rozumu.

    Povinne ockovanie? Preco nie? Pride cas aj na to mozno. Vlady krizom cez EU uvidia, ako populacia zareaguje na zvysenie tlaku na antivaxerov cez obmedzenie ich pohybu. Snad sa velka cast antivaxerov uvedomi, ze verili hlupakom. Obmedzenie pohybu v nasledujucich mesiacoc, podla mna, bude stacit. Ak nie, dojde mozno aj na povinne ockovanie. Vacsine ludom to vadit nebude. Videli sme to v stredu.

  29. To je tak, keď si furt idú svoje. Áno, aj zaočkovaný môže roznášať vírus a preto sa vláda rozhodla, že nezaočkovaných, keďže sú zraniteľnejší, bude chrániť. Stále nechápeme? Kam vás budú dávať, keď sú nemocnice preplnené? Pochopte konečne, že tu nejde o to kto to roznáša, ale kto pôjde zaľahnúť do špitálu.

  30. Pre Nemethyho, Obyvatela, Anonymov a ostatnych prijebanych antivaxerov… Tu a teraz ste hrdinovia a siritelia koktin, co mate vymlete mozgy z Magiana, Ficka, Peleho a ostanych. Aj ten kokt antivaxer z piestanskeho lidla, co tam blokoval ludi a nadaval policajtom, je uz na plucnej ventilacii – preco aj teraz neni taky hrdina, preco sa teraz dozaduje kyslika – nech ide lezat domov a tam nech zdechne. Ani ho nemali prijat do nemocnice! Preco podobni kkti teraz blokuju miesta v nemocniciach a namiesto nich budu zomierat onkologicki a ini pacienti, ktorim pozastavili operacie.. Prijebani antivaxeri ste SEBCI A VRAHOVIA, kvoli vam zomieraju ostatni.

  31. Prerušenie liečby onkologických pacientov kvôli zahlteniu covid pacientmi sa deje. Vlastná skúsenosť. Mňa urážky a bludy antivaxerov dole nedostanú. Verím vedcom, nie debilom, čo nevedia ani čo to je elektrónový mikroskop.

  32. Pre 10:11 – práve dnes zaviedli Rakúsko povinné očkovanie pre všetkých obyvateľov, dali im čas do februára. Inak mega pokuty a basa. Iba toto je cesta na vymleté mozgy, ja nechcem skončiť so žlčníkom na ulici a v nemocnici sa bude vyvaľovať niekoľko mesiacov neočkovaný s covidom.

  33. ako tu citam sami odbornik na ockovanie. Aj Majko je uz odbornik. Smejem sa na vas, na vasich argumentoch. Dajte si aj 10 davok, aj moje. Nech vam to pomoze. Len bohuzial IQ Vam to nezvysi :(. Neschopnost vlady je za tym ze cisla rastu, ockovani nam tu siria nakazu a vlada s odbornikmy sa tvari ze to tak nie je a ze za to mozu neockovany. A „teliatka ockovane“ si myslia ze oni maju imunitu a tlieskaju tomu, ze nas neockovanych idu utlacat. Chore, chore a este raz chore. Namiesto toho aby vlada pomohla s ambulantnou liecbou, ktora by zabranila preplnaniu nemocnic tak tlacia na nezmyselne ockovanie. A toto je vysledok. Takto to dopadne ked hlupy ludia vo volbach zvolia dalsich hlupych do parlamentu.

  34. Už len vyjadrenie, že nezaočkovaný škodí spoločnosti je vyjadrením vašej primitívnosti. Vam zrejme nedošlo, že tu dávno ide o biznis, nie o ľudí a už vôbec nie o Vaše, či moje zdravie. Ak ste tomu uverili, ste naivný. Ale to vláde vyhovuje. Čím menej kritikov, tým lepšie. Čím viac rozdelená spoločnosť, čím viac sa ľudia medzi sebou budú štvať, tým lepšie! Ak ma byt niečo dobrovoľne, tak bez nátlaku, inak je to diktatúra. Všimli ste si vôbec, koľko zákonov bolo zmenených počas pandemii v neprospech ľudí? Desiatky. Určite ste si nevšimli, lebo ste sadli na lep a potrebujete osočovať iných namiesto toho aby ste v zmysle demokracie akceptovali pluralitu názorov. Nie sme stroje a ani rovnakí, preto sloboda myslenia je základom demokracie, tak prečo ju chceme potláčať?
    A pár faktov: Vakcína Vás pred covidom neochráni. A aký bude priebeh; to je súbeh viacerých faktorov. To je dnes už všeobecne známe. A ako očkovaný môžete kludne “a s požehnaním” vlády ďalej vírus šíriť bez toho aby ste o tom vôbec vedeli. Môžete tak byt potenciálne ďaleko nebezpečnejší “a škodny” pre spoločnosť, pretože v sladkej nevedomosti môžete šíriť vírus vo svojom okoli. Nikto nevie, koľko ľudí sa nakazilo práve takýmto spôsobom. A to je ta zodpovednosť? Pričom ak nezaočkovaný ma podozrenie na príznaky, ide na test a zisti ako na tom je. Preto by na testy mali chodiť aj zaočkovaný . Či taký alebo taký, ti čo prekonali covid ľahko môžu byt len radi. Držme spolu a rešpektujme sa navzájom a nie podľahnúť tlaku vrchnosti…

  35. O akom respekte to tocis? To su bezobsazne blaboly. Chod sa zaockovat. Inak si skodna a je potrebne ta izolovat. A k tomu to, konecne, aj speje. Nenecham sa obmedzovat debilmi. Tomu rozumies?

  36. Takze vsetci su sladko nevedomi, len ty a par dalsich chujov ste konecne prezreli a pochopili ten komplot jasterov. Kriste, to vas niekde klonuju, alebo ste boli taki koni uz od prirodzenia?

  37. pre: Pre anonyma a spol… 19. novembra 2021, 13:51

    A keď si toto prečítajú tí čo lapajú do dychu na ventilácii čo im to pomôže? Áno, tiež tvrdím, že ide o biznis, ale prečo by som si nedal vakcínu za pár eur? Koľkí boli hrdí a už to oľutovali? Či lepšie je nedať zarobiť farmafirme a potom budem absolvovať liečbu za rádovo tisíce? A vraj netreba im dať zarobiť. Tak ešte raz sa pýtam – ako tvoj príspevok pomôže tým, čo sa dusia?

  38. Všetci zdravotníci a záchranári už padajú na hubu…. Dlho nevydržia !
    Aj keď je pravda, že vakcína neochráni na 100% pred covidom, v nemocnici skončí s touto chorobou len malé percento. a na pľúcnej ventilácii NIKTO z očkovaných. sú tam LEN neočkovaní. A musia sa starať o nich očkovaní, riskujúc svoje životy, na úkor svojich rodín, voľného času. Nemajú si kedy zobrať ani voľno. Robia od rána do večera, v jednom kuse. Vyhlasovať, že nedať sa zaočkovať je môj slobodný postoj, je hlúposť. V tomto prípade ich sloboda = totálne sebectvo. myslia len na seba!

  39. Prosím vás,som dvakrát zaočkovaný proti corone,ale kedže vidím kolko mojich známych,ktorí sú tiež zaočkovaní dostali coronu a sú na tom dost zle,tak by som sa chcel nechat odočkovat,nevite my poradit kde robia takéto zákroky😁😁😁😁😛😛😛🤫

  40. 15:35 čo je to “dosť zle”? Ako je to “dosť zle” zistíš v nemocnici, keby si sa tam išiel pozrieť. Tam sú tí, čo sú dosť zle. A zaočkovaných je medzi nimi minimum a aj to sú s nejakou inou vážnou diagnózou. Tak prosím ťa, nerob si srandu, lebo sa ti to môže kruto vrátiť, ako napr. tomu z piešťanského lidlu alebo “lekárovi” Pijákovi, a takýchto podobných sú plné nemocnice.

  41. Ja by som chcel zvoľniť a aj ostatní zdravotníci by chceli zvoľniť, tak nám pomôžte, neboj sa, už to tak nežereme, empatia, sily a aj nervy dochádzajú. A hlavne som nahnevaný, že sa tomu dalo zabrániť, očkovaním. A to dom si myslel, že patríme k vyspelým národom, no realita je krutá. Naše miesto je medzi Rumunmi a Bulharmi, čo už.

  42. nedam sem link lebo Miloš. Očkovanosť na úrovni 118 percent
    Gibraltár so svojou 34-tisícovou populáciou zaznamenal za posledných sedem dní v priemere 56 pozitívnych prípadov ochorenia covid-19 denne. V porovnaní so septembrom to bolo menej ako 10 za deň.

    Exponenciálny nárast prípadov prichádza napriek tomu, že Gibraltár má najvyššiu zaočkovanosť na svete. Plne očkovaných je viac ako 118 percent populácie. Toto číslo presahuje stopercentnú očkovanosť, pretože sa počítajú aj Španieli, ktorí každý deň prekračujú hranice za prácou alebo navštevujú toto územie.

  43. Nechápem Bohuš čo si tým vlastne chcel povedať. Gibraltár robí percentuálne výrazne viac testov ako my, to po prvé. A hlavne otázka pre teba: Hádaj koľko u nich leží pacientov s covidom na pľúcnej ventilácii. Prezradím ti: nikto. A hádaj prečo: lebo majú takú zaočkovanosť ako majú a my máme žiaľ tak zmýšľajúcich občanov ako si ty.

  44. Veď som ti to tam napísal, že funguje, a to vynikajúco. Keď si to nepochopil, nevadí, aj takí sú medzi nami. Ty stále nechápeš, že najdôležitejšie sú prázdne nemocnice bez coviďákov a žiadne úmrtia?

  45. Chlapci kašlite na to. To nevysvetlíte, škoda času a energie. Keď bude niekto tvrdiť, že vakcína nezaberá a nepochopí to na príklade Gibraltáru, tak čo už. Oni neotočia už len princípu.

  46. čiže ked som zaočkovaný a dostanem covid,tak podla Jara tá vakcína funguje vynikajuco…To je neuveritelné čo sem dokážu niektorí napísat,to su prípady pre psychiatra.

  47. Ano, ked zaockovany milan dostane kovid, tak ta vakcina funguje. Kedze sa vladze Jara vypytovat sprostosti. Keby nefungovala, tak by fucal na hadickach.

  48. Miloš. Že sa práve Ty pýtaš na to aké má vzdelanie! Keď sa to pýtali Teba tak si zahmlieval 🤷‍♂️ Ani vysoká škola nezaručí že má niekto rozum (slušne napísané). Najmä tie slovenské „sponzorské VŠ“

  49. Bohuš 20. novembra 2021, 10:58 – to nemyslis vazne. Skopiruj prosim moje zahmlievanie. Mna na VS v 1987 NEzobrali napriek tomu, ze som nemusel robit ani „talentovky“. Mam maturitu v stojarskom odbore a nemam s tym problem.

    Moja otazka smerovala na Milana z dovodu jeho VEREJNEJ kritiky voci diskusnym prispevkom, ktore pise LEKAR starajuci sa o Covidovych pacientov.

    Ja k tomu, co pisem o Covide NEpotrebujem vzdelanie v odbore, nakolko VEREJNE od zaciatku tvrdim, ze PLNE DOVERUJEM VEDCOM, ODBORNIKOM vykonavajucim vyskumy v tejto vedeckej oblasti a LEKAROM, ktori uz druhy rok denne covidovych pacientov osetruju a – zial vidia trpiet a zomierat.

    Milan bez stipky pudu sebazachovy takemuto LEKAROVI napisal toto:

    „To je neuveritelné čo sem dokážu niektorí napísat,to su prípady pre psychiatra“

    Ak je Milan odbornikom, ma priestor a rad s nim urobim rozhovor. No ak nieje, tak by to chcelo ospravedlnenie tomu lekarovi. Inak sa uroven diskusie nedvihne a zomierat zial budu dalsi ludia.

    A mozno aj Milan alebo jeho blizky (tak ako ten arogantny grazel z piestanskeho LIDL) raz bude od toho „pripadu pre psychiatra potrebovat pomoc v nemocnici.

  50. Miloš presne toto som čakal že napíšeš 👍“Ja k tomu, co pisem o Covide NEpotrebujem vzdelanie v odbore, nakolko VEREJNE od zaciatku tvrdim, ze PLNE DOVERUJEM VEDCOM, “ Ty nie! Ale ostatný áno🤦‍♂️ Pýtať sa v tvojom prípade na vzdelanie je mimo! Miloš vyjadruješ sa tu okrem covidu aj politike, životnému prostrediu,komunalnej politike atď.A to všetko bez akehokolvek vzdelania.A ked sa spýtaju na vdelanie napíšeš tvoje naučené elaboráty.Napíš jak chlap“ Mám vychodenú ………. školu

  51. Myslim ze toto je problem, nie Milosova skola.

    Počet hospitalizovaných sa priblížil k číslu tritisíc, za piatok sa zvýšil o 52 na 2 997. Spomedzi pacientov takmer 82 percent nie je zaočkovaných, alebo má len jednu dávku očkovacej látky.

    Na jednotkách intenzívnej starostlivosti leží 268 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie ich potrebuje 256.

  52. pre Bohuša,pán Majko nie je dezolát a dva roky tu píše ako je potrebné dôverovať vedcom.Nečítala som ani jeden článok od neho čo by sa bol mýlil.Voľakedy trvalo kým vyšla najavo pravda pár rokov a niekedy o pár dní.Ale pán Majko nikdy tu neklamal.Mne zomrela susedka a bola mladá aj tá nadávala očkovaným do opichancov.V nemocnici prosila aby ju zachránili že ešte nevidela vnúčatá

  53. pre Buhuša,až teraz vidím že pán Majko teba zotrel ako hovno zo zadku.Vidíš aký sme sprostý.Teraz buď chlap ty a omlúv sa mu tu

  54. Seredanka 20. novembra 2021, 12:08 – nie je mojim umyslom „vytriet si zadok“ s Bohusom. Mrzi ma ale, ked niekto umyselne a VEREJNE o inom klame a snazi sa ho napriek absencii vedomosti o nom potopit.
    Ja som obycajnou fyzickou osobou nepodliehajucou ziadnej zvysenej kontrole zo strany obcanov. Napriek tomu nemam problem so svojou minulostou a myslim si, ze zverejnujem nasobky toho, co by mali a v mnohych pripadoch aj su povinni voleni zastupcovia.

  55. Miloš .v jednom komente si dostal otazku na tvoje vzdelanie .odpoved žiadna .a ked som opakovane napisal aku školu si navštevoval tak si to vymazal.

  56. Bohuš 21. novembra 2021, 10:54 – KLAMES !! Nic som nevymazal. Vsetky Tvoje prispevky su zverejnene. Prispevky ako take nezmazavam ja a ani admin – zmazany je napr. link na konspiracne weby, no som si pomerne isty, ze u Teba ani k tomu nedoslo, lebo v Tvojich prispevkoch linky bezne nie su.

    Vyssie si napisal:

    Bohuš 20. novembra 2021, 10:58
    Miloš. Že sa práve Ty pýtaš na to aké má vzdelanie! Keď sa to pýtali Teba tak si zahmlieval 🤷‍♂️

    Vyzval som Ta, aby si skopiroval, kde som zavadzal. NEvlozil si nic.

    Napisal si nezmysly a klamstva. Ja pisem pod svojim menom a tak som dohladatelny co do nazorov, tak pisaneho textu minimalne 15 rokov dozadu, v pisanych mediach viac ako 35 rokov dozadu.

    Netvrdim, ze aj nazor neprechadza vyvojom. Nove vedomosti, skusenosti a poznanie nepochybne meni aj nazory. U mna urcite. Ale NIKDY nenajdes kotrmelce a propagandu uverejnenu bez brania ohladu na faktografiu a podklady autorit, z ktorych vychadzam.

    Moje nazory su oznacene v rubrikach, kde su publikovane clanky zaradene.

    A nenecham si nasrat na hlavu len preto, ze niekto ma potrebu niekoho pospinit. Sem tam zapas trva dlho, no som vytrvaly. Nedavno to bolo po 17 pojednavaniach na sude.

    Ale podme k Tebe. Vidis, ze si sa mylil a klamal si. Skus teraz nieco o sebe. Podpis sa celym meno a priezviskom a zverejni jednu desatinu z toho, co ja.

    A bud taky laskyplny, nenaucili Ta rodicia slusnosti a pri takto fatalnom zlyhani sa inemu odpravedlnit?

  57. Miloš. Klameš až sa práši.Ked som asi pred rokom napísal že si navštevoval SOU-strojarske .v Trenčine .Tak si TO TY vymazal dokonca 2x :Na moju otazku či fakt mažeš príspevky si odpovedal že ANO keď sa netykajú temy Miloš bolo to pred rokom a članok sa týkal „dobrovolneho testovania.ked si dobre pamätam.nemam chuť to tu hladať.MIloš ked toto odškriepiš tak len potvrdíš čo tu o tebe píšu.Diskutujúci majú výhodu že si napíšu meno ake sa im zachce,ale Ty máš vyhodu že to môžeš zmazať.

  58. Bohuš 21. novembra 2021, 11:51 – myslim si, ze fakt nema zmysel s Tvbou stracat cas. Ked Ti dam skoro 7 rokov stary link na archiv, kde su aj fotky a Ty kludne napises ze pred rokom som informaciu zmazal snad z dovodu, ze nechcem aby to niekto vedel a dolozis to vyjadrenim – citujem: „.ked si dobre pamätam.nemam chuť to tu hladať.“ – fak necitim potrebu s Tebou stracat cas.

    Ani v tomto clanku nema tato debata co robit. Otazka na vzdelanie totiz nie je opodstatnena voci tomu, kto respektuje vedcov, ale argumentovat vzdelanim a poznanim by mal ten, kto ich spochybnuje a tvrdi, ze nie je ovca a ma svoj rozum.

    Co sa tyka anonymity a „vyhod“ – vaz si tu moznost, pokym je a pokym ja aspon v kutiku duse dufam, ze nie kazdy chce slobodu zneuzit.

  59. Miloš Majko 19. novembra 2021, 22:27
    milan 19. novembra 2021, 20:30 – ake mas vzdelanie? kto sem dotiahol otázku vzdelania?otázku aké mám vzdelanie si dal aj mne. Miloš pozri si (ak sa to dá)moje príspevky ako Ťa tu obhajujem pred útokmi typu.“sám si zapálil auto ,je to alkoholik,je platený touto vládou atd. Ja s proti tebe nebojujem! ale obrábač kovov na CNC dáva otazku na vzdelanie 🤷‍♂️🤦‍♂️ Keby som mal viacej času tak prídem osobne 👍

  60. Všetci sa v Seredi poznajú,neviem,prečo niekto robí zo seba to čo nie je,nikdy nebol a ani nikdy nebude.Farizej.Tiez môj posledný príspevok.

  61. Bohuš 21. novembra 2021, 12:43 – mam jednu chybu – nie som dosledny, ako administrator. Admin zasadne NEtoleruje nezmyselne utoky a umyselne odklananie diskusie mimo temu. Ja ich trpim a mam zaujem o diskusiu. A aj tu vidim, ze to je uplne zle.

    Bohus, pozri sa na vyvoj diskusie.

    – Milan de facto spochybnuje odbornikov
    – ja sa pytam na vzdelanie, ci na to ma mentalne
    – Milan kasle na odpoved
    – Ty sa pytas na vdelanie mna, napriek tomu ze ja roky tvrdim, ze odbornikov plne respektujem a nespochybnujem
    – odpovedam pravdivo
    – Ty pises, ze som zavazdal
    – davam Ti 7 rokov stary link na RUBRIKU, kde su aj fotky – jasny dokaz, ze som nikdy nemal a ani nemam dovod v nicom zavadzat
    – Milan nas ma na salame a my ani len netusime, ci ma ukoncenu povinnu skolsku dochadzku aspon v 8 rocniku – ked spochybnuje vedcov
    – Ty z diskusie odchadzas bes slovicka prepac a dodatku – netusil som, ze odpovede na moje otazky viem najst dokonca v SAMOSTATNEJ RUBRIKE s fotkami uz 7 rokov
    – Milan je davno mimo disusie
    – Ty sice tvrdis, no pises, ze „ak sa nemylis a hladat sa Ti nechce“
    – nasledne pises o niecom uplne inom

    Bohus, vies co ma serie najviac? To, ze vazna diskusia o neskutocne vaznych veciach pre zivot nas vsetkych je zabita.

    A Milan do sice dal na sedlaka, ale dosiahol to, o co dnes ide mnohym dementom – spochybnit kazdeho, vsetko a to preto, aby ludia neverili nikomu a nicomu.

    A dodatok: ak bola, je a bude pod odbornou a dolezitou temou „zmazany“ akykolvek prispevok odklanajuci diskusiu mimo temu, urobi to z 90, mozno 95% admin a ked uz to naserie mna, tak ja.

    Odteraz, teda na zaklade skusenosti to bude razantnejsie. Nie, neriesm diskusie, kto co, kedy ci komu fajci, ktory sused zenu podvadza s ktorou susedou, ci kto ma doma osraty zachod a nohavicky a pod. To sice moze niekoho urazit, no ma moznost branit sa.
    Mam na mysli temy, ktore ssa tykaju nasho prezitia. Tam totiz konci sranda.
    To je moj postoj k veci.

  62. Na fejsbúku som našiel výborný kreslený vtip : Matka dohovára malému synovi aby nikdy neklamal lebo sa z neho stane televízny hlásateľ alebo novinár… he he niekoho mi to pripomína.

  63. ……Pre anonymov hnod prvých komentov
    Akože čo tu tliachate ??_ hned prvý koment má pravdu,. všetci pichnutý majú pocit nesmrtelnosti z covid 19 a pri tom roznášajú vo veľkom ,keby som neni svedkom viacerých prípadov si toto nedovolím napísať …sa už niektorí uvedomte a rozmýšlajte….a fakty získavajte v reále nie z médií na letákov….peknú nedeľu

  64. 14:52 a tie tvoje reálne pichnuté prípady ti skončili v nemocnici na ventilácii? Alebo zomreli? Zato reálnych nezaočkovaných sú plné nemocnice a cintoríny. To sú fakty v reále, nie z médií a konšpiračných webov, tiež peknú nedeľu

  65. Miloš Majko 19. novembra 2021, 6:54

    žiadny politik či politická propaganda mi nič do hlavy nenaliala. že som sa rozhodol neočkovať, bola moja slobodná voľba.
    Vy ste sa dali, dobre, neberiem vám to, no Vy ste podľahli argumentom bláznov a polobláznov riadiacích t politiky, ktorý si myslia že sú odborníci.

    argumenty i názori odbornikov ma viac usvedčujú v presvedčení, že neočkovať sa , bola správna voľba.

    Realita nepusti…

  66. Táto vláda nedokáže ani len odkomunikovať to čo vymyslela. Lockdown pre nezaočkovaných? Veď nezaočkovaný môže byť aj prekonaný a ten má oddnes rovnaké postavenie ako očkovaný. Takže už len samotné krédo lockdownu pre nezaočkovaných je zavádzajúce.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img