ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Bušákov cyklo memoriál venovaný pamiatke Milana Buchu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 2. februára navždy opustil svoju rodinu, priateľov, kolegov a poslanecký zbor mnohými milovaný a obľúbený Milan Buch. Jeho odchod zarmútil nielen úzky okruh ľudí ale aj širokú verejnosť. Milan Buch bol človek veľmi priateľský a empatický. Miloval prírodu, šport a spoločnosť ľudí. Bol známy organizovaním rôznych aktivít. Jeho najväčším koníčkom bolo bicyklovanie a preto ako člen ORF Cosmos usporiadal niekoľko cyklovýletov. Anton Dúbravec ( poslanec MsZ ) si spomína: „Tých výletov bolo veľa a to nielen tu po okolí ale aj do vzdialenejších miest. Boli to jazdy do Hlohovca, Šale, Trnavy, Piešťan, Smoleníc ale aj do Malých Karpát či dokonca na Moravu. Milan nikdy nemal núdzu o účasť, vždy sa stretol s pozitívnymi reakciami a nadšením.“

Členovia ORF Cosmos na svojho priateľa nezabúdajú a aj po jeho odchode chcú pokračovať v tradíciách, ktoré Milan organizoval. V sobotu 4. septembra zorganizovali spoločnú cyklotúru na trase Sereď – Hlohovec. Krásna športová akcia niesla názov BUŠÁKOV CYKLO MEMORIÁL.

Dušan Kabát na úvod cyklotúry povedal: „Kto poznal Milana vie, že veľmi miloval prírodu. Vídavali sme ho na cyklotrasách, na splavoch či turistike. Mal jednu krásnu vlastnosť – spájať ľudí k dobrej veci, vytvárať priateľstvá a dobrú náladu. Bral život tak ako prichádzal, v dobrých aj zlých podmienkach. Rád by som mu poďakoval za všetku činnosť, ktorú vykonal pre Cosmos ale aj pre nás, priateľov. Česť jeho pamiatke, bude nám chýbať!“

Cyklo memoriálu sa zúčastnilo až 70 cyklistov. Trasa viedla popri Váhu a merala 40 km. Keďže terén nebol všade ideálny, vyskytli sa aj drobné pády a zranenia. No to všetko patrí k zážitkom, na ktoré sa vždy po čase s úsmevom spomína. Na záver cyklotúry Dušan Kabát v mene všetkých zablahoželal manželke Milana Buchu k narodeninám a poďakoval jej za starostlivosť o ich priateľa. Oľga Buchová sa prítomným prihovorila slovami: „Dovoľte mi, aby som sa Vám všetkým poďakovala za účasť a za uctenie si pamiatky môjho manžela. Cyklistika bola pre neho top a ja verím, že keby nás tu teraz videl, a ja verím, že nás vidí, tak by sa veľmi tešil.“

Búšákov cyklo memoriál odštartoval nultým ročníkom a podľa Antona Dúbravca by sa v tejto tradícii malo pokračovať: „Milana sme mali všetci radi a preto verím, že táto a aj ďalšie jeho obľúbené aktivity budú pokračovať ďalej. Hoci nám všetkým chýba, pri takýchto spoločných akciách cítime, že je stále s nami.“

foto: Anton Dúbravec

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img