ISSN 1337-8481

sobota, 27. júla, 2024

„Idem si hneď kúpiť 30 Horaliek“ – ohlas diskutujúcich na šírenie nezmyslov na sociálnej sieti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Snaha sústavne polarizovať spoločnosť na základe stále prítomnej témy Covid-19 a s tým spojenej vakcinácie zdá sa, že nepozná hranice. Antivaxeri a ambiciózni ľudia tlačiaci sa do politiky zneužívajú všetky témy nehľadiac na amorálnosť vlastného konania a dokonca ani na následky, ktoré šírenia nepravdivých informácií môže spôsobiť.

Momentálne stovky ľudí bez rozmyslu najmä na sociálnych sieťach  zdieľajú informáciu o tom, že Slováci prestávajú kupovať Horalky, lebo „ich výrobca odkazuje neočkovaným, aby sedeli doma.“ K vyjadreniu publikovanému v Denníku N vytrhnutému z kontextu samozrejme boli dodané informácie nezakladajúce sa na pravde.

Jeden z webov, ktorý ani len nemá rubriku s kontaktami na vydavateľa a zodpovedné osoby za publikované materiály, napriek šíreniu nezmyslov patrí medzi najzdielanejšie.

O úrovni tohto webu svedčia aj ďalšie články a to čo obsahu, tak spracovanej témy.

Je evidentné, že web je skutočne antivaxerským brlohom plným nezmyslov slúžiacich k propagácii skupín priživujúcich sa na tejto celosvetovo vážnej téme.

V skupinách, ktoré článok týkajúci sa Horaliek z predmetného webu zdieľajú, ale veľký úspech jeho anonymný autor nezožal. Priamo v diskusii drvivá väčšina diskutujúcich napísala napr. toto:

S otázkou ako to v skutočnosti je s postojom výrobcu vo svete známych Horaliek, sme sa obrátili na vedenie spoločnosti I.D.C. Holding. Stanovisko spoločnosti prinášame v plnom znení.

Stanovisko k článku v Denníku N Final

Je smutné, že legislatíva dostatočne  neošetruje cielené šírenie klamstva anonymnými webmi a zodpovednosť konkrétnych osôb za šírenie takýchto informácií. Anonymita autorov a šíriteľov  nepravdivých informácií povzbudzuje a to napriek tomu, že svojim konaním môžu poškodiť meno, ktorejkoľvek firmy, alebo konkrétnej osoby, ktorej obrana v našom právnom systéme je takmer nemožná, alebo minimálne veľmi problematická a zdĺhavá.

I.D.C. Holding je jedna z mála spoločností, ktoré sú budované výlučne zo slovenského kapitálu a v regióne sú jedným z najväčších zamestnávateľov. Spoločnosť stavia na viac ako  100 ročnej tradícii a jej výrobky ako napolitánka  Mila či už spomenuté Horalky si pamätajú nielen naše babičky, ale pochutnávajú si na nich celé generácie a vďaka úspechu produktu ich nepochybne budú mať radi aj naše deti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img