ISSN 1337-8481

piatok, 3. mája, 2024

Branislav Gröhling: Očkovanie je jediný fungujúci nástroj, ktorý v rukách máme. Využime ho.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|  Všetci chceme zažiť návrat do bežného života – presne takého, aký si pamätáme pred pandémiou. Je potrebné si uvedomiť, že sami držíme v rukách nástroj, ktorým to vieme dokázať a je ním očkovanie. Vezmime preto tento nástroj do rúk a chráňme seba, svoju rodinu, blízkych a priateľov. S ministrom školstva sa na tom zhodli zriaďovatelia škôl aj v Trenčianskom a Žilinskom kraji.

Ministerská kampaň „Za otvorené školy“ pokračuje. Pripojili sa k nej zriaďovatelia škôl v Trenčíne a Žiline – predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, primátor mesta Trenčín Richard Rybníček, predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. V rámci kampane minister školstva Branislav Gröhling poukazuje na dôležitosť očkovania najmä pre zachovanie prezenčného vyučovania v školách. „Očkovaním totiž nielen znižujeme riziko ťažkého priebehu ochorenia, ale aj znížime aj riziko prenosu vírusu. Všetci si pamätáme, keď lôžka v nemocniciach boli preplnené a deti sa museli vzdelávať z domu. To, ako bude vyzerať budúci školský rok je na nás. Máme okresy, v ktorých je zaočkovanosť nízka a preto je predpoklad, že školy v týchto okresoch na konci septembra, alebo začiatkom októbra prejdú na dištančnú formu vyučovania,“ povedal minister školstva Branislav Gröhling.

Aby školy fungovali prezenčne, je potrebné získať kolektívnu imunitu a tú získame len spoločnými silami – poukazuje primátor mesta Trenčín, Richard Rybníček. „Budeme aj my vyzývať obyvateľov, zamestnancov, aby sa dali zaočkovať, pretože všetci si teraz užívame, že môžeme chodiť do kaviarní, stretávať sa. Myslím si, že až tak krátku pamäť nemáme, aby sme si nepamätali, čo sme zažili a už to zažiť nechceme.“

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška zároveň poukazuje na dôležitosť prezenčného vyučovania: „aj deťom chýbal sociálny kontakt, nemohli sa stretávať. Dištančné vzdelávanie nie je plnohodnotné vzdelávanie na ktoré boli zvyknutí rodičia aj deti.“

K výzve očkovaniu sa pripojila aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová: „chcem povzbudiť obyvateľov, aby využili možnosť byť zdraví. Inú cestu, ako ozdraviť spoločnosť zatiaľ nemáme.“

Budúci týždeň rezort školstva spúšťa call centrum, v ramci ktorého bude kontaktovať primátorov a starostov miest, ale najmä riaditeľov, v ktorých je nízky pomer zaočkovanosti celej populácie či zamestnancov škôl. Cieľom je ponúknuť pomocnú ruku samosprávam prostredníctvom očkovacích výjazdových  tímov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. testovanie je atómová bomba na covid. buď testovanie ale lockdown. mali sme oboje. teraz je tu očkovanie. Vo svete sa ukazuje že zase nič moc na covid. uvidíme s čím prídu na jar 2022 -23-24.v 2024 to skončí

  2. Ja ho naozaj obdivujem, ze ked si sadne s kolegiom rektorov našich univerzít, vsetko vzdelaní ludia , o com sa tak môže s nimi rozprávať….

  3. A tento plagiator chce zaviest povinne vakcinovanie experimentalnou sračkou učiteľov a skolskeho personalu. Obesit za gule do prievanu.

  4. anonym 21:16,myslim si,ze ten ubohy buzerant nemoze ani sediet s kapacitami z vysokej skoly,len by koktal a blabotal,nuz verbalna komunikacia sa neda odpisat.

  5. Nech si opicha aj to čo patri žena, nie druhemu muzovi, fuj, toto nám tu diriguje, no hnus, ľudia zobuďte sa, nenechate svoje deti takemuto teplemu psychopatovi a aby vaše deti 💉💉 chcú spraviť biorobotov, a ovládnuť ich ako autičko na ovladačku, je to úbohé, ľudia nespite ❗

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img