ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Teqballový turnaj na Námestí slobody

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Teqball je loptová športová hra, ktorá sa hrá na zaoblenom stole a kombinuje prvky futbalu i stolného tenisu . Môže sa hrať ako dvojhra alebo štvorhra. Teqball vymysleli v roku 2012 v Maďarsku traja futbaloví nadšenci. Prepadli mu hviezdy celosvetového formátu, ale aj viacerí slovenskí futbaloví reprezentanti. Teqball je najrýchlejšie rozvíjajúca sa hra na svete. V sobotu 29. mája bol tento šport predstavený aj seredskej verejnosti.

Prezident Teqballovej federácie Slovenska, Artúr Beneš uviedol: „ Po niekoľkomesačnej pandemickej prestávke sme sa rozhodli túto hru dostať viac do povedomia ľudí. Preto sme so spoločnosťou Niké spustili teqball tour, v rámci ktorého chceme navštíviť niektoré mestá na Slovensku a umožniť záujemcom vyskúšať si tento šport. Ako prvé miesto, kde sme sériu otvorených turnajov zorganizovali bola Sereď.“ Princíp hry je loptu vrátiť na súperovu stranu stola tak, aby sa hráč lopty dotkol najviac tri krát. Hráči sa nesmú dotknúť stola a lopta sa nemôže dotknúť tej istej časti tela. V rámci hry môže hráč vrátiť loptu takou istou časťou tela iba dva krát za sebou.

Turnaj bol organizovaný v spolupráci s mestom Sereď. Súťaž odštartoval viceprimátor Ľubomír Veselický, ktorý sa v úvodnom príhovore vyjadril: „Som presvedčený, že si tento šport medzi Vami mladými nájde mnoho priaznivcov. Podľa najnovších informácií bude teqball oficiálne uznaný a v roku 2028 bude olympijským športom. Keď pri  teqballe zotrváte verím, že sa niektorí z Vás olympiády aj zúčastníte. Budem Vám držať palce!“ Hráčov prišli povzbudiť aj Silvia Kováčová a Eva Kavoňová z Oddelenia školstva, rodiny, kultúry a športu na MsÚ.

Do turnaja sa zapojilo 16 hráčov a to nielen zo Serede ale aj okolia. Boli to profesionálni hráči aj amatéri. „Ja hrám klasický futbal a keďže mám rád netradičné športy rozhodol som sa vyskúšať aj teqball. Musím skonštatovať, že sa mi táto hra zapáčila a určite sa jej budem venovať aj ďalej,“ povedal súťažiaci Gergely Karácsony. Ďalší z hráčov Adrián Szabó nám povedal: „Hoci tento šport nie je na Slovensku veľmi rozšírený, podľa mňa má veľký potenciál. Nehrám ho dlho, ale veľmi ma zaujal. Mňa osobne baví aj organizovanie podujatí, takže sa môžem realizovať počas turnajov aj v tomto smere.“

Turnaj skončil s nasledujúcim výsledkom:
1. miesto – Martin Gál
2. miesto – Róbert Stareček
3. miesto – Tibor Šarkan

Niké Teqball Tour počas víkendov v období od konca mája do decembra precestuje celé Slovensko. Spolu so sériou turnajov Slovakia Challenger Series a International Challenger Series, je Tour zároveň jednou z možností, ako sa kvalifikovať na decembrové teqballové majstrovstvá sveta.

c

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img