ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Servis informácií z mesta: dnes odpovedá Organizačné oddelenie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /24 MÁJ 2021/
V najbližších týždňoch vás Seredské novinky postupne oboznámia s najčastejšími otázkami, ktoré občania mesta smerujú na mestský úrad a samozrejme, s odpoveďami na tieto otázky.

Dnes odpovedá Organizačné oddelenie MsÚ Sereď

O: Za akých podmienok mám nárok na príspevok pri narodení dieťaťa?
O: Finančný dar 200 eur mesto poskytne ak: 1. Jeden z rodičov má trvalý pobyt v Seredi minimálne jeden rok pred narodením dieťaťa, v čase podania žiadosti musia byť prihlásení na trvalý pobyt v meste obaja rodičia. 2. Obidvaja rodičia majú aspoň 18 rokov. 3. Jeden z rodičov musí byť v priebehu 18-tich mesiacov pred narodením dieťaťa zamestnaný minimálne 12 mesiacov, pričom za zamestnanie sa považuje aj denná forma štúdia a samostatne zárobková činnosť, prípadne ich kombinácia. 4. Dieťa sa musí dožiť minimálne 60 dní. 5. V prípade, ak rodičia majú školopovinné deti, tieto nesmú mať neospravedlnené vyučovacie hodiny. 6. Rodičia nesmú mať záväzky po lehote splatnosti voči mestu Sereď, sociálnej poisťovni, zdravotnej poisťovni a daňovému úradu. 7. V období tehotenstva musí matka dieťaťa navštíviť gynekologickú poradňu minimálne štyrikrát. 8. O príspevok musí byť požiadané do 9 mesiacov od narodenia dieťaťa.

O: Čo potrebujeme k uzavretiu manželstva?
O: K spísaniu žiadosti o uzavretie manželstva sa predkladajú doklady:
občianske preukazy a rodné listy snúbencov, ak sú snúbenci slobodní
rozvedení snúbenci – OP, rodné listy a právoplatný rozsudok o rozvode manželstva
ovdovelí snúbenci – OP, rodné listy a úmrtný list partnera
cudzinec predkladá tieto doklady – rodný list, doklad o stave, trvalom pobyte, doklad o štátnom občianstve a doklad, ktorým
možno preukázať svoju totožnosť.

O: Kde sa dá sobášiť?
O: Na mestskom úrade máme určené tieto miesta na uzavretie manželstva:
obradná sieň Mestského úradu v Seredi; múzejná záhrada pri Mestskom úrade v Seredi; Romantik Dolná Streda

O: Mám záujem sa zosobášiť inde ako v Seredi alebo v Dolnej Strede? Môžete ma zosobášiť aj inde?
O: Nie, môžeme sobášiť iba vo svojom matričnom obvode, v našom prípade je to Sereď a Dolná Streda.

O: Aké dni sú stanovené ako sobášne dni?
O: Za sobášny deň máme stanovenú sobotu a každý posledný piatok v mesiaci bezplatne pre občanov mesta Sereď a obce Dolná Streda. Mimo určenej doby je sobáš spoplatnený 70 eurami.

O: Aký je poplatok za overenie podpisu a fotokópie listiny?
O: Správny poplatok za overenie podpisu je 2 eurá. Za osvedčenie fotokópie listiny v slovenskom jazyku je poplatok 2 eurá a v českom jazyku 3 eurá za každú, aj načatú stranu.

O: Dá sa na úrade urobiť fotokópia dokumentu a za aký poplatok?
O: Áno, poskytujeme kopírovacie služby dokumentov v primeranom rozsahu a v čiernobielej tlači. Výška poplatku za kopírovacie služby: A4 – listinné 0,07 €, A4 a menšie – viazané 0,09 €, A3 a obojstranne A4 listinné 0,14 €, A3 obojstranne – voľné 0,29 €.

Ďalšiu časť najčastejších otázok a odpovedí smerovaných na Organizačné oddelenie mesta a tiež na ostatné oddelenia mestského úradu Sereď vám prinesieme čoskoro.

Svoje prípadné ďalšie otázky na mestský úrad Sereď môžete posielať na mail zuzana.slahuckova@sered.sk.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Neviem a nerozumiem tomu, prečo na príspevok pri narodení dieťaťa, alebo rodinné prídavky sa kladú podmienky, keď jedným dychom tvrdia, že je to pre dieťa? Už aj deti selektujeme, nestačí, že dôchodcov?

  2. Moze pani Slahuckova alebo Adamcikova vysvetlit preco sa tak uprednostnuje Romantik? Na zaklade coho sa moze sobasit LEN TAM? Lebo podla VZN aj uznesenia MsZ je to tam takto: Vykonávanie sobášneho obradu pod holým nebom na vhodnom, dôstojnom a verejne prístupnom mieste v mesiacoch apríl až október.

    Aj ked samozrejme zas sme dali do ruk gubernatorovi mesta moc navyse: O vhodnosti miesta sobášneho obradu rozhoduje Matričný úrad a v prípade sporu rozhoduje primátor mesta Sereď.

    Ale teda sa verejne pytam zamestnancov mesta, preco jedinym vhodnym miestom mimo urad je Romantik?

  3. ale aj ďalšia otázka možno hodná odpovede: Prečo Romantik? Je to už v obci Dolná Streda môžu si obce sobášiť mimo miesta vo svojej obci Je to vôbec legálne?

  4. My do toho nevidíme, ale ako je u nás všetko možné, že majú medzi sebou nejakú dohodu. Tak ako Lukystav, tak aj Romantik je privilegovaný. Ale nič nie je len tak.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img