ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Mestské povrchy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Peter Sabo / 22 MAR 2021 /  Za tieto povrchy zodpovedá mesto Sereď.

Bez komentára…

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Či to nesúvisí nejako s tým čo uverejnil ĽV. Ale P. Sabo ešte ste málo tých fotiek dal. Takých by bolo neúrekom po celej Seredi. Hrozne chodníky a cesty sú tu.

  2. Pointa je to že je celé mesto rozbité a poflakovane ako v Rumunsku. Všetko čo sa urobí stoji za … Len aby sa na oko urobilo. Stačí sa prejsť po meste

  3. Estetiku na mestkom urade velmi nepoznaju. Nedosahuje ani uroven pocas socializmu. Prezentovat sa znicenym kastielom hovori za vsetko.

  4. To nemôže mesto nariadiť Jednote, aby upravila ten roh pri budove? Nie je to ani zatrávnené, ani zabetónované, ani dlažba. Je to centrum mesta a ako to tam vyzerá? Ešte že konečne sú spílené tie kroviny. Keď dostali ten pozemok, tak nech sa aj o neho starajú!

  5. Tomu nerozumiem, čo je to za otázku? Pri Jednote, to je verejné priestranstvo, kade chodia ľudia a ako to vyzerá? Čo to má spoločné s chlievom? A vlastne, tak to tam vyzerá.

  6. Na Sulekovskej na konci roka spravili tahaci optiky novy asfalt na chodniku (a mesto sa s tym samozrejme chvalilo). Po dvoch mesiacoch do neho plynari rezu diery. To sa nedalo zosuladit naraz? Je vlastne na meste nejaky stavebny urad, ktory by to mal riadit? Ved tie 2-3 mesiace by sa to bez toho chodnika uz nejako vydrzalo. Teraz su uz pravda spokojni, ked tam budu zaplaty a v buducnosti to samozrejme sadne, tak jamy.

  7. Pán Sabo!
    Podľa uznesenia MsZ č. 211/2018 ste 6. 12. 2018 boli zvolený za člena Komisie pre rozvoj mesta a životné prostredie. Vo svojom vystúpení na zastupiteľstve ste podľa obsahu zápisnice z rokovania uviedli citujem: „Vystúpenie obyvateľa mesta Petra Sabu p. Sabo -má záujem pracovať v komisii pre rozvoj mesta, kde by mohol využiť skúsenosti, ktoré získal zo štúdia na STÚ a z praxe, kde pracoval na rôznych pozíciách. Prezentoval svoje pracovné príležitosti. V tomto období pracuje pre aktuality.sk, čo je najväčší portál na Slovensku ako investigatívny novinár a reportér. Zameriava sa na dopravu, daňové prípady, verejné obstarávania a životné prostredie. Aktívne pracuje v dobrovoľníckych organizáciách Mladá Sereď, KC Priestor. Tieto dobrovoľnícke organizácie spolupracujú aj s mestom. V minulom období v komisii pre rozvoj mesta pracoval. Má skúseností z moderných technológií, ktoré by bolo možné využiť. Vo voľnom čase sa venoval verejnému obstarávaniu. Spolupracuje s OZ Mám rád cyklistiku. Vypracovali návrh cyklotrás a parkovísk pre bicykle. Tieto plány chcú prezentovať na MsZ. Má záujem o moderné riešenia pre mesto. Zaujíma ho aj enviromentálna záťaž v našom meste, ktorá je na Slovensku vysoká. Dlhodobo je problematika skládky luženca a areálu niklovej huty neriešená. Má záujem spolupracovať a aby mesto Sereď sa rozvíjalo.
    Ako člen komisie pre rozvoj mesta a životné prostredie máte možnosť nevyhovujúci stav verejných priestorov meniť k lepšiemu.
    Komisie mestského zastupiteľstva totiž plnia najmä tieto úlohy:
    a) poradnú –vypracovávajú stanoviská k návrhom materiálov ako podklad pre rokovanie mestského zastupiteľstva a spolupracujú pri tvorbe koncepcie danej oblasti , vypracovávajú stanoviská k riešeniu ďalších dôležitých otázok života mesta,
    b) iniciatívnu –vypracovávajú návrhy a podnety na riešenie záležitostí patriacich do ich pôsobenia, spolupracujú pri tvorbe návrhov všeobecne záväzných nariadení mesta,
    c) kontrolnú –kontrolujú spôsob realizácie uznesení mestského zastupiteľstva v oblasti svojej pôsobnosti, upozorňujú na nedostatky, ktoré zistia a iniciatívne prispievajú k ich odstráneniu.
    BUĎTE INICIATÍVNY!
    KRITIKOV MÁME V SEREDI DOSTATOK.

  8. Pán Veselický odporúčam Vám zúčastňovať sa komisie a možno by ste videli, že iniciatívny som. Bohužiaľ, keďže väčšina iniciatívy, ktorá by toto mesto posúvala ďalej stroskotáva na neschopnosti mestského úradu z pozície člena komisie, keďže nemám žiadne výkonné právomoci veľa nezmôžem. Minimálne na parkovaciu politiku upozorňujem takmer na každej komisii, doteraz sa mesto zmohlo len na návrh spoplatnenia parkovania v centre mesta. Ako vidíme z fotografií problém máme hlavne na sídliskách. Ako ho mesto rieši? Prečo pán primátor napr. pozastavil projekt zjednosmernenia Fándlyho ulice? Lebo sa bál hlučných občanov?
    K mojej aktivitie a odbornosti MsÚ: potajomky sa pripravil projekt cyklotrasy na ktorom vraj participovali pán projektový manažér, oddelenie rozvoja mesta či primátor. Zaujímavé je, že ak by sme si ako členovia komisie nevydupali prezentáciu od spracovateľa tak mesto by odkleplo projekt, ktorý úplne odignoroval niektoré podstatné prvky na cyklotrase ako napríklad obe autobusové zastávky na na ulici M.R. Štefánika, nedoriešený úsek na M.R. Štefánika pri AB, nevhodné trasovanie v časti Námestie Slobody. Ako toto mohlo uniknúť oku takých odborníkov? Prečo sa na to došlo v poslednej fáze, kedy sa už viac-menej mal prezentovať hotový projekt?
    Takisto by som sa rád zapojil do mnohých iných projektov mesta len to by tie projekty nesmeli byť doslova utajované pred komisiou. Ako napríklad oprava chodníka na Cukrovarskej ulici. Prečo o tejto oprave a návrhu realizácie nebola komisia informovaná? Prečo sa na rekonštrukciu použije asfalt namiesto dlažby ako na druhej strane ulice resp. ako je na križovatke Cukrovarská – Fándlyho? Nebolo to náhodou zámerom aj primátora, že povrchy sa budú zjednocovať? Zrazu to už neplatí? Prečo? A prečo musíme na jednom chodníku vystriedať dva druhy dlažby a asfalt na úseku dlhom 300 metrov? Lebo inak sa to nedá?
    Prečo nebola komisií sprístupnená štúdia priestoru pred „Vravom“? Prečo bol tento projekt zadaný členke komisie a dodnes sme ho nevideli a nemohli na ňom participovať? Nemám problém v komisií pracovať v kľude aj každý týždeň, spýtajte sa iných kolegov z komisie ktorý majú problém sa dostaviť prípadne pár hodín zniesť komisiu ktorá sa koná raz za dva mesiace.

  9. Pán Sabo!
    Existuje slovné spojenie „rokovací potenciál“. Ten niekto má alebo nemá. Podľa Vašej reakcie, v ktorej hovoríte o utajovaní projektov pred komisiou, niečo nie je v poriadku. Nepamätám si, že by niektorý z poslancov – členov komisie v rámci napríklad interpelácií poukázal na tento problém.

  10. Pán Veselický, existuje také slovné spojenie arogancia moci. Tú buď máte alebo nemáte. Páči sa mi, ako manipulujete diskusiu tým smerom ako chcete vy. Vybral ste si presne jednu vetu z dlhého príspevku.
    Tak pán Veselický, prečo ešte na Fándlyho nie je jednosmerka? Prečo boli vyhodené peniaze za dopravný projekt?
    Prečo mesto zadalo bez vedomosti členov komisie projekt úpravy pred vravou architektke?
    Prečo nebola komisia informovaná a požiadaná o stanovisko ohľadne rekonštrukcií chodníka a vozovky na uliciach Cukrovarská a Parková?
    Prečo si odborníci z MsÚ nevšimli zásadné nedostatky v projekte cyklotrasy?
    Prečo nebola komisia prizvaná na pracovné stretnutia ohľadne parkovacej politiky? Prečo téma parkovacej politiky je pre vedenie mesta 11 rokov tabu?
    Nech sa páči môžete teraz verejnosti ukázať Váš rokovací potenciál.

  11. veselicky ved sa prejdi pesi po meste a uvidis ake chodniky su ale ti asi uz nevladzes chodit peso lebo uz si senilny stary dedo ktory uz ma byt davno na dochodku ale ved co by si bez teba pocal primator ved takeho hovorcu nenajdu siroko daleko

  12. Pán Sabo!
    Ak o utajovaní projektov budete písať iba v diskusii na SOL, a nie hovoriť na komisii rozvoja , alebo priamo na rokovaní mestského zastupiteľstva, budete možno úspešný diskutér, ale nie úspešný vo veci samotnej. Ak sám nechápete, že problémy musíte riešiť tam, kde je možné riešenie prijať , tak je zbytočné radiť a odpovedať Vám čokoľvek. Máte problém presadiť svoj názor v komisii? Máte problém presvedčiť ? O tom je rokovací potenciál. Manažment zmien je umenie. Tento talent asi nemáte a budete musieť sa s tým zmieriť.
    Arogancia alebo inak aj bezočivosť, povýšenosť , namyslenosť , spupnosť, či nadutosť je v spojení so slovom moc obľúbeným označením, ktoré radi používajú niektorí novinári vtedy, keď im chýbajú vecné argumenty. Ak si myslíte , že môj príspevok v diskusii nesie v sebe známky arogancie, s tým nič nenarobím. Vynášate súdy a nepýtate sa informovaných. Jednosmernú komunikáciu na Fándlyho ulici, ktorá by priniesla cca 130 parkovacích miest odmietli obyvatelia. Rozhodla o tom väčšina prítomných na stretnutí s občanmi. Ak chcete hovoriť o tabu pri parkovacej politike, zistite si, koľko nových parkovacích a spevnených plôch vzniklo v meste za ostatné roky. Koho máte na mysli, keď hovoríte o odborníkoch z MsÚ pri projekte cyklotrasy. Píšte konkrétne. Vy ste asi aj projektant, keď hovoríte o nedostatkoch v projekte, ale na svoj názor máte právo. Všetky investičné zámery sú predmetom rokovania zastupiteľstva. Tak sledujte materiály, ktoré posudzuje komisia rozvoja a životného prostredia, žiadajte o prizvanie k rokovaniam, ktoré sa investícií týkajú a nevyplakávajte na SOL nad vecami ,o ktorých ste nevedeli.

  13. Je možné znova otvoriť možnosť jednosmerky na fandlyho? Neviem ako to funguje, ale názor občanov je možný iba ak prídem na stretnutie na MsÚ?iba tí a teda iba tak sa rozhoduje?
    Dakujem

  14. Obe strany majú svojim spôsobom pravdu, aj keď viem o aktivitách pána Saba a musím mu dať za pravdu, že množstvo vecí sa rieši až na základe opakovaného naliehania a nie automaticky, ako by to malo fungovať, veď na to komisia pre rozvoj slúži.
    Čo je ale z tejto debaty pozitívne, je potreba otvorenejšie hovoriť o jednotlivých témach aj s poslancami a zamestnancami mesta. Je však potrebná obojstranná vôľa. Tak do toho a najmä pre obyvateľov mesta, aby sa tu žilo lepšie.

  15. Pán Veselický, na komisiách samozrejme o týchto veciach hovorím, ťažko to ale budete vedieť vy, ktorý na nich nie ste. Naozaj je krásne ako tu zo mňa chcete vymodelovať akéhosi človeka čo sa sťažuje len v diskusiách. Nuž pane, ja som tu nezačal diskutovať prvý, to ste boli vy.
    Nejde tu vôbec o môj „názor“ ale o úplne základné veci. Nie je „názorom“, že mesto Sereď má problémy s parkovaním, to je holý fakt. Tento problém sa rok čo rok zhoršuje, a riešením nie je to čo si vy myslíte, teda že pribúdajú spevnené plochy na úkor zelene. Presne v tomto duchu sa má niesť práve tá debata o parkovacej politike. Bohužiaľ na MsÚ je debata (zatiaľ) vedená len štýlom spoplatnenia centra mesta. Ale nech sa páči, ľudia aspoň vidia ako vedenie mesta zmýšľa, zeleň preč budú parkoviská. A nebojte sa, tými spevnenými plochami vás pochválim za vás, len či to verejnosť pochopí ako to chápete vy. Mimochodom parkovacia politika sa nerovná budovanie parkovísk, na to stačí aj elementárna znalosť problematiky.
    Keďže primátor nebol schopný presadiť odborný(!) návrh zjednosmernenia Fándlyho ulice a ľudia zahlasovali tak ako zahlasovali, tak z vašich predchádzajúcich tvrdení môžeme konštatovať že primátor nemá rokovací potenciál a nedokáže ľudí presvedčiť. Mimochodom, prečo aj o iných projektoch nehlasujú obyvatelia ako to bolo v prípade Fándlyho ulice? Prečo sa nehlasovalo o Pekárskej, teraz Cukrovarskej? Prečo sa nehlasovalo o pomníku ženistom? Prečo sa nehlasuje o často nezosúladených infraštruktúrnych rekonštrukciách? A takto by som mohol pokračovať do rána.
    Koho mám na mysli pri projekte cyklotrasy? Veď som vám to napísal vyššie, projektový manažér, oddelenie rozvoja mesta a primátor. Títo ľudia podľa projektanta na viacerých stretnutiach riešili tento projekt. A prosím vás pán Veselický, to naozaj mám mať diplom aby som dokázal posúdiť či na návrhu cyklotrasy chýba riešenie niektorých úsekov? Prečo potom nám projektant ďakoval a sám potvrdil, že na základe týchto skutočností musí projekt prekresliť? Nechal sa ovplyvniť neodborníkmi laikmi do takej miery? Možno vám robí problém čítať technický výkres no mne nie, predstavte si mám na to školu.
    Pán Veselický, záver vášho príspevku už ani nemohol byť väčšia demagógia. Nuž ak by ste na tie komisie RMŽaP chodil, tak by ste vedel, že každý jeden bod mám dopredu naštudovaný. Ak neveríte, kľudne vám ukážem poznámky ku každému rokovaniu na ktorom som sa zúčastnil. Oceňujem vašu radu aby som sa zúčastňoval na rokovaniach funkcionárov mesta, nuž to by nás najprv MsÚ o tých rokovaniach musel informovať a pozývať nás na ne. Jeden príklad za všetky: rozšírenie prevádzky Hubert. Na komisiu nám bol doručený materiál, skladajúci sa z pár viet, dvoch obrázkov z vizualizácie a jednej katastrálnej mapy. Na základe takéhoto podkladu si nemôžem urobiť názor, keďže ide o hodnotné prostredie centra mesta, v danej lokalite má byť vedená už spomínaná cyklotrasa je tam chodník, má tam byť vybudovaný pre Hubert ďalší. Na zladenie týchto záujmov by bolo dobré vidieť aspoň ideu nejaký projektový zákres. Na rokovaní zastupiteľstva (niekoľko dní po komisií) sa dozvedám, že zástupcovia Hubert-u projekt prezentovali, akurát, neviem z akého dôvodu boli pozvané predsedníčky a predsedovia komisií. Neviem síce načo táto prezentácia bola pani predsedníčke legislatívno-právnej komisie alebo pani predsedníčke športovej a školskej komisie ale tak bolo. Prepáčte, že nemám stroj času, a neviem sa vrátiť v čase a požiadať o účasť na tejto prezentácií. Ale tu je aspoň vidieť ako sa na veci pozeráte, totálne odtrhnuto od reality a absurdne. Ono to je vlastne všetko moja vina. Dokonalé. Akurát, že verejnosť teraz vidí túto vašu absurditu v priamom prenose. Ak by ste nemali čo skrývať projekty zverejňujete mesiace až roky dopredu. Mimochodom, kedy ste zverejnili projekt trhoviska? Odpoviem za vás, zverejnený bol na súkromnom billboarde primátora ako kandidáta. Projekt vypracovaný za mestské peniaze schovaný v šuflíku.
    Ale vráťme sa k meritu veci odpovedali ste na niekoľko otázok, na mnohé nie, tak ich zopakujem:
    Prečo mesto zadalo bez vedomosti členov komisie projekt úpravy pred vravou architektke?
    Prečo nebola komisia informovaná a požiadaná o stanovisko ohľadne rekonštrukcií chodníka a vozovky na uliciach Cukrovarská a Parková?
    Prečo si odborníci z MsÚ nevšimli zásadné nedostatky v projekte cyklotrasy?
    Prečo nebola komisia prizvaná na pracovné stretnutia ohľadne parkovacej politiky? Prečo téma parkovacej politiky je pre vedenie mesta 11 rokov tabu?

  16. p. Veselický, píšete: Všetky investičné zámery sú predmetom rokovania zastupiteľstva.
    Môžete , prosím doložiť, kedy mestské zastupiteľstvo schvaľovalo investičný zámer opravy MK na ulici Parková a Cukrovarská, chodník na Trnavskej ulici? Pozrel som si zápisnice zo zastupiteľstiev, ale nikde som to nenašiel. Ďakujem za odpoveď. A schvaľoval sa nejaký investičný zámer na tento rok?

  17. Pocitam ze po takejto kritike si vas nekupia pan Sabo nejakou funkciou ci placou. Ono to tak vedia. Myslim ze sl. Ivetka je toho jasnym prikladom. Inak vam drzim palce. 👍

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img