ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Spoločný úder slovenskej a britskej polície: Slováci si v Británii z ďalších Slovákov spravili moderných otrokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Medzinárodný vyšetrovací tím „TENYCAPE“ rozložil organizovanú skupinu páchateľov, ktorá sa mala podieľať na obchodovaní s ľuďmi formou nútenej práce vo Veľkej Británii.

Na tejto akcii sa podieľali príslušníci národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície spolu s políciou Staffordshire pod záštitou Európskej inštitúcie Eurojust.

V tomto prípade boli zadržaní a obvinení ôsmi občania Slovenskej republiky vo veku od 18 do 53 rokov pochádzajúci z východoslovenskej obce Krompachy, v súčasnosti žijúci vo Veľkej Británii.

Vyšetrovanie preukázalo, že mali vykorisťovať minimálne osem poškodených, päť mužov a tri ženy, vo veku od 23 do 30 rokov. Medzi partnerskými krajinami prebiehala intenzívna spolupráca, vďaka ktorej bolo zadovážených viacero dôkazov o páchaní trestnej činnosti.

K páchaniu trestnej činnosti malo dochádzať v rokoch 2016 až 2020. Poškodené osoby, ktoré boli v zraniteľnom postavení, zlej sociálnej a finančnej situácii, mali byť zlákané a prepravené na nútenú prácu v rôznych odvetviach (napríklad mäso výroba, stavebníctvo) z Krompách do Anglicka, do mesta v okrese Staffordshire. Ubytovaní boli vo veľmi skromných podmienkach. Mali im byť odobraté osobné doklady, nemohli sa voľne pohybovať, mali byť neustále pod dohľadom, bez nároku na oddych museli neustále pracovať bez pracovných zmlúv viac ako 12 hodín denne počas celého kalendárneho týždňa. Celý príjem z pracovnej činnosti museli odovzdávať aj s prídavkami na deti, ktoré boli spolu s nimi prevezené do Anglicka.

Doposiaľ preukázaná výška finančných prostriedkov, o ktorú sa mali dnes už obvinení obohatiť, predstavuje približne 178 300,- libier (208 000,- eur).

Niektorí členovia tejto organizovanej skupiny za porušenie zákona o modernom otroctve, krádeže a príjmoch z trestnej činnosti môžu byť odsúdení až k doživotnému trestu odňatia slobody. Súdne pojednávanie s obvinenými bude prebiehať vo Veľkej Británii a Severného Írska.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zase len tie vyjebané negerské svine!! Dúfam len, že tí ich otroci neboli Slováci, ale negri- u nich mi otroctvo nevadí.
    Skapte!!!

  2. Vladimir Remek prvy ceskoslovensky kozmonaut ktory letel do kozmu. Dezo Lakatos prvy slovensky cigan ktory si dokaze vytriet rit svojim jazykom.

  3. Ľudia , Slováci nebolo ,, romales ,, ani cigáni ,, Toto boli NEGROŽIVOČÍCHY ,, nejaký skurvený poddruh Ľudoopa pochádzajúceho z východu .🙉🙉🙉🐵🐵🦥🦥🐒🐒🐒🦍🦍🦍🦧🦧🦧

  4. Havran,keby sa v tom vyznal,tak by si zistil,že sme všetci potomkovia indoeuropskej kultúry,a že aj naša reč pochádza z veľkej indoeuropske vetvy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img