ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Veronika Remišová: Orava ukazuje celému Slovensku, ako máme byť zodpovední

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MIRRI |MM|   Oravský Podzámok, 23. októbra 2020 – Orava je dnes, v prepočte infikovaných na 100.000 ľudí,  zrejme najviac zasiahnutým územím na Slovensku aj regiónom v Európe. Vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová preto dnes navštívila Oravu, aby sa priamo na mieste presvedčila o tom, ako je pripravené plošné testovanie na COVID-19 a ako funguje spolupráca medzi samosprávou, zdravotníkmi a armádou.

„Dnes som navštívila Vitanovú, Liesek, Trstenú, Oravský Podzámok a Dolný Kubín a všade som videla veľký záujem o testovanie. Od starostov a primátorov som počula, že očakávajú veľkú účasť. Je to dobré, pretože vďaka masívnemu testovaniu môžeme chrániť spoločnosť pred prudkým rozširovaním sa nákazy,“ skonštatovala Veronika Remišová. „Na mieste som videla veľkú obetavosť, spolupatričnosť, ochotu pomáhať si a riešiť problémy, ktoré prirodzene vznikajú. Zároveň vidím veľký záujem ľudí o testovanie a ich trpezlivosť pri čakaní a dodržiavanie všetkých ochranných opatrení. Orava dnes ukazuje celému Slovensku, ako máme byť zodpovední,“ skonštatovala vicepremiérka Remišová.

Počas cesty na Orave navštívila aj Hornooravskú nemocnicu s poliklinikou v Trstenej, kde s jej riaditeľom MUDr. Mariánom Tholthom a riaditeľkou odboru zdravotníctva Žilinského VÚC PhDr.  Silviou Pekarčíkovou, MPH diskutovala o tom, ako je zdravotníctvo pripravené na zvládnutie prudkého nárastu pacientov pozitívnych na COVID-19. Z diskusie vyplynulo, že kapacity sú takmer naplnené a najväčším problémom je nedostatok a únava zdravotníckeho personálu. Aj preto
je dôležité zásadné obmedzenie kontaktov cez obmedzenie vychádzania a plošné testovanie. Negatívne testovaní budú môcť ďalej pracovať a tým nebude dopad na ekonomiku tak ťažký. Zároveň ale plošné testovanie dokáže vyselektovať veľa infikovaných bez príznakov a tým zásadne potlačiť šírenie nákazy. „Ak budeme všetci zodpovední tak, ako to dnes vidím na Orave, ak budeme dodržiavať opatrenia a chrániť sa navzájom, tak bude náročné obdobie rýchlo za nami. Som si istá, že to spolu zvládneme,“ skonštatovala Veronika Remišová na stretnutí s novinármi v Oravskom Podzámku.

 „Počas cesty som sa stretla aj s náčelníkom generálneho štábu, generálom Danielom Zmekom, ktorý ma informoval aj o istých operatívnych problémoch. Zároveň mi povedal, že plány pre testovanie celého Slovenska na základe skúseností z Oravy upravia. Videla som dnes, že armáda funguje veľmi efektívne. Som si istá, že o týždeň bude problémov menej,“ uviedla Remišová.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. O čom trepe. O akej zodpovednosti?

    Keby BOLI ZODPOVEDNÍ, nemali by taký počet „nakazených“.

    Ako politická motivácia a prihrievanie si polievočky, dobrý ťah. Keď si už vyvetrala hlavu na orave, hádam aj niečo múdre ju napadne 🙂

  2. Nebolo by oveľa jednoduchšie aj prirodzenejšie premorenie obyvateľstva aby sa získala prirodzená imunita? Dôkazom toho, že to funguje, sú Švédi. Tam nemajú epidemiológov, hygienikov, lekárov?

  3. Vo Švédsku vláda dávnejšie priznala chybu v prístupe v boji s coronavírusom. Počty mŕtvych by si na Slovensku nechcel mať ako majú tam. A aj ich ekonomika dostala na hubu.

  4. Nie je to tak jednoznacne, aj Vlado ma ciastocne pravdu. Svedi, aspon to tvrdia, sa pripravovsli na pandemiu cca 9 rokov. A aj napriek dokonalemu planu mali 5800 mrtvych. Sice sa im vycita iny sposob ratania – mrtvi s covidom nie na covid, ale ich pravda je v nezatvarani krajiny. Nakolko ich zdravotnictvo bolo a je pripravene a neboja sa kolapsu v tom problem nie je. Oni tvrdia, ze po uvolneni zakazov sa stejne virus dovezie z vonku. Takze premorenie, zdravsi narod a dobre zdravotnictvo.

  5. pre Anonym 24. októbra 2020, 19:17
    Zatvor si ich do bunkra na 20 rokov. Budeš „zodpovedný“. Presne podľa Matovičových noriem.

  6. Toto môže povedať len totálne jE b n U t Á krava. Tí čo srali na všetko, svadby, zábavy, oslavy / aj v Poľsku/ nám majú byť príkladom…….. ?????

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img