ISSN 1337-8481

streda, 1. mája, 2024

Začala rekonštrukcia mestskej tržnice v SEREDI. Stánky sú dočasne premiestnené

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestská tržnica na Mlynárskej ulici v Seredi bola už roky značne opotrebovaná: stánky boli v zlom stave, predávajúci aj kupujúci mali málo priestoru, absentovalo parkovisko a miestna komunikácia spôsobovala vrásky vodičom aj chodcom.

Z tohto dôvodu mesto dlhší čas plánovalo rekonštrukciu tržnice. Podľa vizuálu bude priestor zmenený z monofunkčného na polyfukčný. Pôjde o modernú časť mesta, ktorá bude siahať od kultúrneho domu až po hrádzu. Predávajúci aj kupujúci budú mať k dispozícii zastrešené stánky, súčasťou bude aj oddychová časť s lavičkami, novou zeleňou a alejou stromov. K dispozícii budú stojany na bicykle, wifi, zrekonštruovaná miestna komunikácia a parkovisko. Všetko bude vybudované s minimálnym dopadom na existujúcu zeleň. Priestory budú nonstop pod dohľadom bezpečnostnej kamery. Rekonštrukciou vzniknú moderné priestory, kde si obyvatelia budú môcť oddýchnuť a zrelaxovať. No od plánov k reálnym krokom bola dlhá cesta, kompetentní museli absolvovať mnoho stretnutí, ohlasovacích povinností, jednaní s úradmi až po výberové konania.

V týchto dňoch na tržnici napokon rekonštrukčné práce začali. Tie sú rozdelené na niekoľko etáp. V prvej budú vybudované nové spevnené plochy, osvetlenie a predpríprava na prestrešenie. Tieto práce by mali byť hotové do konca roka. V budúcom roku bude zrealizovaná ďalšia etapa  rekonštrukcie. Na výslednú podobu tržnice si teda budeme musieť ešte počkať. Realizáciu diela vysúťažila firma LUKYSTAV, s.r.o.

Predajné stánky sú už dočasne premiestnené do mestského parku a nachádzajú sa v priestoroch bývalého záhradníctva. Tržnica na novom mieste bude v prevádzke každú sobotu – počnúc 03. októbra 2020 od 6,00 – 12,00 hod. Počas otvorenia tržnice sú obmedzené priľahlé parkoviská. Využite prosím na dopravu bicykle, resp. príďte peši. Vstup na trhovisko je povolený len s prekrytím horných dýchacích ciest. Naďalej si tu budete môcť nakúpiť ovocie, zeleninu,  kvety,  rôzne výrobky či oblečenie. Znížený komfort o pár mesiacov vynahradia kupujúcim aj predávajúcim vynovené priestory, ktoré budú určite obyvatelia mesta s radosťou navštevovať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img