ISSN 1337-8481

pondelok, 29. apríla, 2024

Gizka Oňová potešila klientov DD a DSS v Seredi – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Počas prísnych nariadeniach, ktoré súviseli so šíriacim sa koronavírusom, boli brány všetkých Domov dôchodcov a domovov sociálnych služieb na Slovensku pre verejnosť zatvorené. Našťastie je toto obdobie za nami a všetky zariadenia sa pomaličky vracajú k bežnému spôsobu života. Preto sa riaditeľka DD a DSS v Seredi rozhodla potešiť svojich klientov a 18. júna zorganizovala kultúrno-spoločenské podujatie ako náhradu za všetky zameškané akcie. A poňala to vo veľkom štýle, nakoľko pozvanie do domova prijala Gizka Oňová. Táto známa speváčka je plná energie a dobrej nálady, ktorú rozdáva všade okolo seba. Dokáže slovom aj spevom potešiť snáď každého. Inak tomu nebolo ani v DD a DSS v Seredi.

Riaditeľka Milada Floriánová nám povedala: “ Naši klienti boli niekoľko mesiacov odlúčení od svojich najbližších ale aj od spoločenského života. Pre niektorých to bolo ťažké najmä psychicky a preto sme sa rozhodli sprostredkovať tento koncert ako formu vďaky za spoločnú disciplínu, za výdrž, za dodržiavanie všetkých nariadení, ktoré pre nich v niektorých prípadoch neboli vôbec príjemné. Najprv som rozmýšľala koho zavoláme, ale keď som spomenula našim klientom meno Gizka Oňová a videla som nadšenie v ich očiach tak bolo rozhodnuté. A Gizka pozvanie s radosťou prijala.“

Ako hostia prišli aj zástupcovia TTSK, ktoré rozhodnutie takýto koncert zorganizovať vysoko ocenili a vyjadrujú riaditeľlke vďaku: „V Seredi, ako v jednom zariadení, ktoré sú v našej pôsobnosti, je toto aj pre nás prvé spoločeské podujatie, preto sme sa sem veľmi tešili. Odchádzame veľmi spokojní, lebo vidíme, že pani Gizka pozdvihla klientom náladu a elán. Vidíme, že sú všetci spokojní a dúfame, že odteraz už pôdeme všetci v zabehnutých koľajách.“

Gizka prítomným hrala a spievala nielen na počúvanie, ale i do tanca. Pre speváčku bol toto druhý koncert po nútenej prestávke z dôvodu pandémie a je nesmierne rada, že konečne robí to čo ju baví: „Spievam od 1972 a som zvyknutá na kontakt s obecenstvom. Som spoločenský typ a potrebujem mať pocit, že som na osoh. Keď cítim, že ešte môžem niekoho potešiť slovom, dotykom, spevom tak taký deň má pre význam.“ Ako nám Gizka prezradila, nemá stabilný repertoár a ani sem do Serede si nič nepripravovala: „Viete, ja prídem na miesto, pozriem na obecenstvo a viem čo ich zaujme a čo budem spievať. Toto si môže dovoliť iba spevák, ktorý má v reportoári naozaj množstvo pesničiek. Už viem, že starším ľuďom ulahodím keď piesne, ktoré spievam poznajú a môžu ich spievať spolu so mnou. A o to som sa snažila aj dnes.“

A veru pani Gizka mala pravdu, klienti si spolu s ňou zaspomínali na známe slovenské piesne, ktoré sú stále úspešné nielen medzi staršími. Všetci sa v rámci možností zabavili, veď takéto spestrenie pobytu klientom určite prišlo vhod. Na záver Gizka každému klientovi darovala novovzniknutý časopis o zdraví, ochotne rozdala autogramy a s milým úsmevom sa s každým odfotila na pamiatku.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img