ISSN 1337-8481

nedeľa, 28. apríla, 2024

AKTUÁLNE: Bude firma k chodníku na Hviezdoslavovej ul. chodcom dodávať aj gumáky?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  V poradí tretí článok týkajúci sa rekonštruovaného chodníka na Hviezdoslavovej ulici prinášame aktuálne a to na základe podnetov občanov, ktorí počas dnešného dňa po chodníku prešli. Niektorí z nich nám zaslali fotografie, v akom stave je chodník počas dažďa. Na určitých úsekoch stojí voda tak, že chodník musí chodec opustiť a prejsť na cestu. Najkritickejším úsekom, kde v takejto situácii skutočne hrozí kolízia chodca s autom je posledná časť chodníka smerom k železničnej stanici, resp. časť od železničnej stanice po odbočku na ulicu Fraňa Kráľa. Chodec, ktorý z priechodu pre chodcov križujúci ulicu F.Kráľa vystúpi na chodník však po niekoľkých metroch tento musí opustiť na cestu iba kúsok od križovatky čo je veľmi nebezpečné a dá sa predpokladať, že práve takéto ohrozenie chodcov  cieľom rekonštrukcie nebolo.

Keďže sme na miesto prišli v čase, kedy niekoľko desiatok minút prakticky nepršalo, ostatné úseky na ktoré nás občania upozornili boli zaplavené len čiastočne, alebo v miestach, na ktorých sa mláky tvoria boli viditeľné vizuálne.

Tento materiál skutočne v sérii týkajúcej sa rekonštrukcie tohto chodníka plánovaný nebol. Pre dokreslenie situácie je však dobre, že vznikol, keďže teraz je možné tvrdiť nielenže chodník je dodávateľom spackaný vizuálne, ale počas dažďa aj funkčne.

Plánujeme aj v budúcnosti verejné finančné zdroje vynakladať spôsobom, ktorý bude v určitých situáciách chodcov ohrozovať? Alebo investor – mesto Sereď prostredníctvom vedenia vynaloží väčšiu snahu pri kontrole firmy, ktorá je na konkrétne zákazky nakontrahovaná?

A otázka konkrétne k predmetnému chodníku: Čo odporúča dodávateľská firma obyvateľom, aby mohli chodník bezpečne využívať aj počas dažďa? Budú si musieť ľudia nosiť gumáky so sebou, alebo ich firma bude pri zatopených častiach chodníka rozdávať?

Či nebude gumáky občanom rozdávať vedenie mesta sme sa chceli telefonicky spýtať hovorcu primátora, poslanca MsZ a viceprimátora  Bc. Ľubomíra Veselického. Ako obyčajne, povinnosti uložené primátorom Tomčányim (komunikácia s médiami) si opätovne neplní a služobný mobilný telefón platený nami občanmi počas pracovnej doby nedvíhal.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Furt kritizujes. Co si dokazal ty???!!! Chodis fotis ohovaras kritizujes ty konfident. To je choroba este z ŠTB vsak? Ty si pre mesto neurobil nic. Ked urobis co len malickost potom ukazuj na druhych. Chcel by som ti navrhnut skusit post na nejaku funkciu mesta lenze by si dopadol tak ako niekedy cize na posledom mieste a to ta zerie ze nikdy nebudes to co by si chcel byt lebo s trusom v hlave sa to bohuzial nedá.

  2. A fotit kazdu mlacku na chodniku a hrat sa na zaujimaveho tqk to ti nejde teda absolutne. Ty nemas ani sajnu o praci s asfaltom ale ty pán múdry vsade kde prides vsetko vies vsetko ovladas s tu dutu hlavu. Ze ta racej nevypluli…

  3. pre Blb1 si ty ale kus debila.Dobre ti majko dupol na otlak nebude provízia?Toľko čo urobil Majko pre mesto aj zaprdenú Šoporňu a Šintavu neurobil ani jeden starosta.Ani poslanec.A Majko sa na funkcie môže vykašľať lebo on nepotrebuje kradnúť.On sa uživí bez podvodov a štátu.Ale to ľudia vedia a preto píšu jemu a nie Tomčányimu Machovi alebo ďalším pajácom vo funkciách.Tie fotky s vodou sú výborné.Primátor Tomčányi čo si to objednal za fušerov?Dúfam že to platíš sám a nie z mestských peňazí!!!!!

  4. Ty debil BLBy pán Majko má pravdu a ľudia zobuďme sa!Ako bude ten chodník vyzerať za desať rokov alebo neskôr keď po týždni na ňom stojí voda?Nenechajme si osierať hlavu!

  5. pre BLBy: zadaj si prácu u tejto firmy doma a nech ti odvedú takúto kvalitu,,a dobre zaplať! Ale azda je to tvoja firma, alebo niekoho z rodiny alebo príbuzných, keď sa ich tak zastávaš? Veď čo tu píšeš sa vymyká zdravému rozumu.

  6. Ale takéto kaluže nie sú len na tejto ulici, ale aj na Cukrovarskej /nový chodník/, Spádovej ul., že nemôžete prejsť po chodníku, ale ani po ceste, len tam je tiež kaluž po členky.

  7. občan 10. júna 2020, 16:56 – neries prosim co som urobil ja, ti, ktori vediet zaujem maju vedia a ostatni nemusia. V suvislosti s nekvalitne urobenym dielom za verejne financie to nie je to podstatne. To, co urobil (robi, nerobi alebo robit nebude) ktorykolvek iny obcan je rovnako nepodstatne, kedze nik z nas nie je DODAVATELOM za verejne peniaze a ani objednavatelom, ktory je povinny chranit verejne peniaze a verejny zaujem. A len poznamka: ja som v Seredi NIKDY do ziadnej verejnej obcanmi volenej funkcie nekandidoval a ani v Seredi kandidovat nebudem.

    Nenechajte sa namotat na debatu nesuvisiacu s problemom. Tym je odflaknuta rekonstrukcia chodnika a kontrakt ako taky. To je problem vedenia mesta a dodavatela.

    V suvislosti s tymto chodnikom je podstatne to, co urobila (spackala) firma a nasledne to co urobi vedenie mesta (investor) s platbou za takto odvedenu pracu. Pytat sa na to budeme.

    Blb2 10. júna 2020, 16:49 – ku konstatovaniu, ze ja nemam ani sajnu o praci s asfaltom len pre Teba Blb 2:

    – nemusim o praci s asfaltom vediet uplne nic. Ani ziaden obcan. My za to nie sme plateni a nie sme plateni ani za vyber dodavatela, NEzodpovedame ani za zmluvu a PREBRATIE spackaneho DIELA od dodavatela.

    Zjednodusene, kedze Blb uz podla mena nemusi zlozitejsi text pochopit:

    – nemusim byt odbornikom lekarom – chirurgom na to, aby som mohol zhodnotit, ze operovanie zdraveho kolena namiesto choreho je cistym diletanstvom zo strany toho ODBORNIKA CHIRURGA.

    Je to obdobne aj pri tom asfalte, aj ked ten intelektual ktory si nevie dat do roviny ani drevennu dosku, by pacienta dost urcite dokolaicil este viac.

    Uprimne musim napisat, ze sa bavim na prispevkoch uz ani nie obhajujucich tento asfaltovy grc, ale skor na pokusoch urazit a verejne ponizit toho, kto na zaklade podnetov obcanov na dalsi „unikatny“ projekt sucasnej samospravy upozornil. 😉

    Na zaver predpokladam za pozornemu citatelovi neujde, ze Troll z predchadzajuceho clanku je Blb v clanku tomto. Aj ked nick je odlisny, vyznam a obsah zostava rovnaky…

  8. Objektiv 10. júna 2020, 18:10 – ked mas zaujem diskutovat k teme, mas moznost. Ak chces klamat ako anonym, tiez mas moznost, no musis si u nas zadovazit reklamny priestor. Aby si nasledne mal pravdu. 😉 Demokracia.

  9. No na viacerých fotkách kde je voda pri obrubnikoch je vidieť že obrubník je o dosť vyššie ako vchod do domu… Pán Majko,ako by ste to vyasfaltoval vy v tomto pripade? Jediná alternatíva v tomto prípade by bola vybrať a nanovo osadiť cestné obrubníky plus chodník vybrať celý a výškovo s betónom prispôsobiť.Zial po technickej stránke neexistuje iná možnosť.

  10. Zdravím vás! Konečne sa vzchopte a ti, ktorých sa to týka, teda dotknutých ulíc choďte na úrad a spýtajte sa, za čo platíte zvýšené dane! A pre ostatných občanov to platí detto! Nekomunikuje na Facebook, pravopis je veľa krát strašný! Vyjdite z ulity a prezentujte sa oprávnene a rozumne! To však dokáže v súčastnosti málokto, a väčšinou je zatracovany! Zo buďte sa Seredania!

  11. Indián 10. júna 2020, 18:29 – ja nijako. Ja nie som asfalter, stavbar a ani iny odbornik, ktori su za tento druh prace zodpovedny. Ja som obcan, ktory to cele spolufinancuje.

  12. pre M.Š. ja si myslím že nadpis je výborný a ironický.Aby to pochopil každý.Chodník je nový a už pri prvom daždi zatopený.Je to hanba pre mesto že takúto robotu primátor dopustil.Hanba a sme určite na smiech tým čo to urobili.

  13. pre Blb1 10. júna 2020, 16:35
    Váš nick presne vystihuje aj Vaše IQ. Lebo len blb môže obhajovať fušeriny aké v našom meste frčia. Chápem, že pre primátorov fanklub je obrovský zločin kritizovať jeho činnosť ale bohužiaľ. Vedenie mesta je platené z našich daní, ktoré tak veselo míňajú a tým pádom sa musia nám občanom mesta Sereď aj zodpovedať. Nie iba raz za 4 roky, ale stále. To je princíp demokracie. Mesto nie je ich sročka, s ktorou môžu handlovať kade tade. Mesto patrí nám, občanom. A teraz k chodníkom, je ku.va fakt taký veľký problém v tejto dedina dať spraviť chodník, ktorý by bol trošku, aspoň trošku vyspádovaný, žeby na nich furt nestála voda a po prvej zime sa nerozpadával? Je problém dotlačiť vodárov k tomu aby čistili kanalizácie a odtokové šachty častejšie než 1x do roka – možno? A zase otázka za 2-3 milióny? Koľko km vodovodného potrubia alebo kanalizácie, či chodníkov, ciest, opravy DK, kaštieľa by sa dalo realizovať za prachy čo sa idú natlačiť do štadióna? Viem, že vod. potrubie a kanalizácia patrí ZSVS, ale zase nato sedia na meste vysoko platení manažéri, aby to s nimi dohodli. Čo ty nato? Pán Blb?

  14. Blb 1 aj blb 2 ak vieš ako sa robí z asfaltom,tak najprv by museli dať nastrek a až potom asfalt,a to zrejme podľa tejto firmy bolo asi zbytočné a financie išli niekomu do vačku,tak sa šetria financie ,no nie,vedia ako na to !

  15. Indián : prečo to tak nespravili ? Určite by to bolo lepšie ak by celý chodník od ul.Cepenskej až po žel.stanicu opravili tak že by ho spravili tak ako píšete,celý nový,a to preto že aj štadión nebudú fušovat ale budú ho stavať nový a to za cca 5 miliónov,a určite nebudete chodiť po štadióne v gumakoch ak bude pršať,pretože futbal sa hrá aj za dažďa ,a myslím si že toľko ľudí na štadióne nikdy nebude koľko pracujúcich ľudí chodí po tomto ,, opravenom „chodníku.

  16. Sereďania pozrite sa na to ako to beží.Dva články s fotografiami ktoré ukázali že nám za peniaze Tomčányi dáva grcanice a nie kvalitnú robotu.Nový chodník zaplavený vodou po prvom daždi.Zanadávali sme si a to je všetko.Ak sa nedáme viacerí dokopy nebude v meste zmena a Tomčányi s Krajčovičom sa nám budú smiať.Pán Majko čo máme robiť?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img