ISSN 1337-8481

štvrtok, 2. mája, 2024

Na poslednom rokovaní OZ v Šintave poslanci odmietli praktiky starostky Režňákovej. Poučila sa?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava  /  Dnes o 18:00 sa v Šintave bude konať rokovanie  OZ, ktoré sa pred nedávnom skončilo fiaskom a ostudou pre starostku Režňákovú.

Už pri schvaľovaní programu niekoľko poslancov  OZ namietalo nástup cenzúry v obci, keďže starostka na výročie brutálnej vraždy novinára Kuciaka z FB skupiny svojvoľne vylúčila občana – novinára, ktorý do skupiny vložil link na článok publikovaný na SOL a obsahom sa týkajúci výlučne najbližšieho rokovania OZ. Článok bol čisto informatívny s poukázaním, ako môže dopadnúť hlasovanie poslancov na OZ vo vážnej veci, akou je porušenie Ústavného zákona exstarostom Holičkom.

Starostka Režňáková aj priamo na rokovaní OZ verejne niekoľko krát vyhlásila, že predmetný príspevok by zmazala znovu a člena skupiny ktorý poukazuje na netransparentné konanie v samosprávach (v skupine sa nachádzal od jej založenia) by vyhodila znovu.

Je na mieste pripomenúť, že Režňáková kandidovala prakticky bez akejkoľvek vlastnej kampane za podpory práve súčasných poslancov ktorí rokovanie OZ na protest proti konaniu starostky opustili. Títo poslanci už vo volebnom programe intenzívne presadzovali transparentnosť v samospráve a presne obdobné konanie akého sa dopustila Režňáková, na minulom vedení verejne odsudzovali.

Po protestnom opustení rokovania OZ nebolo rokovanie uznášania schopné a starostka ho musela ukončiť zo zákona.

Uvidíme, či sa starostka obce Šintava Režňáková z minulého rokovania OZ poučila a či si uvedomila, že poslanci si neželajú návrat k arogancii moci, diktatúre a cenzúre.

V súvislosti so starostkou Režňákovou je smutné, že k funkcii na úrade ju dostal práve zápas skupiny kandidátov za to, čo ona takto arogantným konaním bez najmenších problémov a výčitiek takpovediac „zmietla zo stola“.

Ustojí Obec Šintava zápas o transparentnú samosprávu, alebo opätovne na ďalšie roky zvíťazí arogancia moci a cenzúra?

Video z rokovania zastupiteľstva:

Video rozhovor so starostkou Režňákovou po voľbách, kde sľubuje transparentnosť, zosobňovanie škôd a otvorenú samosprávu:

 

Poznámka redakcie: Starostkou Režňákovou svojvoľne zo skupiny používanej aj obecným úradom bol vyhodený redaktor a vlastník tohto média.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sláva to si teda dopadla!!!Hanba ti na celej čiare.Ako si sa zastrájala po voľbách!!!Pán Majko ďakujem za pripomenutie sľubov starostky.Akosi rýchlo zmenila nôtu.Pán Majko pýtajte sa jej kto ju štve proti Janovi Š. a vám a kde sa pani veľkomožná radí.Asi budete prekvapený!!!

  2. Anonym 9. marca 2020, 14:56 at 14:56 – nie som prekvapeny, lebomam informacie o tom, s kym sa starostka radi. Otazka je, ci si je ona vedoma toho, ze za svoje konanie znasa nasledky sama…

    Ja som vzdy (aj pri Holickovi) bol v clankoch vecny a rovnako budem pokracovat.

    – – –

    Prosim diskutujucich aby v diskusii boli vecni a neznizovali sa k osocovaniu.

  3. Kavon ty sa strácaš od malička a Jano ty už prestan sa hrat v Šintave na politika riešte veci čo sú potrebné pre Šintavu

  4. Sláva včera si ukázala že si na strane manipulátorov ktorým nejde o dodržané zákony v obci ale o krytie prešľapov Holičku.Majko tam hovoril o prokuratúre a on vie čo robí.Píše stále krok za krokom a tak aj robí.Kontrolórka je tá čo je spoluzodpovedná s Holičkom.O tom že majú doklady a ponúkal ich obci už hovoril.Povezieš sa s nimi v špinavostiach lebo nekonáš!!!!Ide doba pravdy a trestania špinavostí z minulosti.

  5. Otazka 10. marca 2020, 15:58 at 15:58 – ano, vcerajsie rokovanie OZ si skutocne clanok zasluzi. Aj video…

    Seredanonym.sk 10. marca 2020, 15:07 at 15:07 – napisali ste: „Tak by sa malo volat toto medium .“

    Ja dodavam: bez stipky hanby a sebareflexie napisal anonym. Skutocne odporne…

  6. namiesto toho , aby ste Pánovi Majkovi poďakovali čo pre vás robí sa tu do neho obúvate. Nechápem postoj pani starostky , vymazať príspevok ako bol ten pána Majka no neviem . Určite už zabudla čo sľúbila pred voľbami. Ono samospráva je náročná na riadenie . Nie je to trhovisko , boli a sú zvolený , aby slúžili občanom .Ak niekto kontroluje jej riadenie je to len dobre . Dúfam ,že sa poučí , inak sa môže stať , že dopadne ako Holička .

  7. Dakujem. Tak nakoniec to dopadlo vcelku ok, Holicka ma zaplatit. A tie kecy okolo.. Neviem kto je ten poslanec, co hlasoval proti, lebo nevie.. Mne to prislo smiesne. Jeden z tych, co musia mliet, aj ked iba melu.

  8. Myslím si tiež, že to ide tým smerom, poslanci by mali viac starostku usmerňovať a trvať na dodržiavani kompetencií jak zákonných, tak aj VZN a štatútu obce.

  9. Ako som napisal uz v clanku, starostka Reznakova velmi rychlo zabudla, akym sposobom a na zaklade koho dlhodobeho a systematickeho konania mal vobec sancu kandidovat niekto proti Holickovi.

    3 a pol rocne filmovanie kazdeho zastupitelstva, analyza konania Holicku, de facto viac ako 10 trestnych oznameni a podnetov na prokuraturu poukazujucich na nezakonne konanie Holicku. Vytrvaly zapas za ZAKONNOST V OBCI. Nic osobne.

    Kolko podani a TO osobne iniciovala a podpisala vtedy poslankyna Reznakova?

    Bezny obcan to nevie, neriesi kto 3 a pol roka platil advokatov zo svojich penazi, travil cas (stovky hodin) podaniami, investoval energiu a niesol ZODPOVEDNOST za to, co v prospecj obce robi.

    Osobne a verejne mozem vyhlasit, ze to nie je sranda. Bezny clovek riesi dilemu, ci zabojovat za vlastne prava a ci sa cez policiu, prokuraturu a ine institucie bude domahatochrany aj vtedy, ked je priamo krivdene jemu osobne.

    V Sintave sa nasli ludia, ktori nebojovali za seba a svoj prospech, ale za transparentnost v obci, proti nehospodarnemu nakladaniu s majetkom obce a teda postavili sa za vsetkych slusnych obcanov. A to napriek tomu, ze dlho boli nepochopeni, odsudzovani verejnostou a za presadzovanie PRAVDY, PRAVA a SPRAVODLIVOSTI vyslovene trpeli spolu s rodinami.

    Starostka sa rada a bez akejkolvek namahy a ostatnych nakladov zviezla na lodicke plavajucej k transparentnosti a pravu a tak si dovolim jej mandat porovnat s darcekom pod stomcek.

    Reznakova zmenila retoriku tak dva mesiace po volbach – preto som pripomenul jej VEREJNE VYJADRENIE po volbach. Povazujem jej konanie ktorym umyselne obmedzuje pravo na pravdu a transparentnost za hanebne a sluzi ku cti poslancom, ktori sa demonstrativne postavili proti zneuzivaniu moci v obci.

    Starostka ma moznost spamatat sa a vratit sa na cestu, ktorej slubovanie obcanom ju dostalo do funkcie.
    (konkretne kroky postupne smerujuce k pokusom obmedzit transparentnost a verejnu diskusiu prinesieme inokedy)

  10. Je to otrasne, ako sa z normalneho cloveka stane hned potom, ako sa dostane k funkcii a moci, zmeni na arogantne prasa.

  11. Pán Majko lepšie ste to napísať nemohol.Sláva zneužila Šimulčíka a hlavne vaše noviny.Presne ako Veselický u vás v Seredi.A hneď ako mala možnosť zneužila moc a hovorila o tom že treba noviny dostať z dediny preč.Je vypočítavá a zákerná ako váš primátor.A radí sa s ľuďmi ktorí nemajú záujem o transparentnosť.Prosíme vás nevzdávajte to lebo totalita sa blíži!! !!!

  12. Anonym 12. marca 2020, 17:47 at 17:47 – porovnanie konania Veselickeho a Reznakovej po volbach, teda ich totalne otocenie sa a zpreneverenie slubom danym obcanom, je viac ako presne.

    Skutocne obaja dlhodobo tazili z vlastnej prezentacie na SOL a nasledne sa obaja skutocne maju zaujem SOL zbavit.

    Reznakova mi jasne a zrozumitelne povedala, ze nema rada negativne prispevky na svoju adresu. Smutne je, ze negativne prispevky na adresu Holicku jej nevadili. Aj to hovori vela o jej charaktere.

    Napriek uvedenemu mam zaujem o vecnu diskusiu v zaujme posuvania obce k transparentnosti ci sa to starostke paci, alebo nie.

  13. Ona si myslela, že keď nakydá na Holičku, tak pán Majko bude s ňou kamarát. Ale omyl, Majko je novinár a je nestranný. To bol omyl storočia zvoliť ju za starostku. Dúfam, že to už aj ona vie a aj Tí, ktorí boli s ňou na jednej lodi. Treba urobiť nápravu čím skôr.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img