ISSN 1337-8481

utorok, 30. apríla, 2024

Boris Kollár by mal odísť z verejných funkcií dobrovoľne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iba pred niekoľkými dňami sme v článku uverejnenom  pod titulom „Pre Krištúfkovú nie je najväčším problémom stretnutie s Kočnerom na jeho jachte, ale tajenie tejto skutočnosti.“   napísali aj toto:

„Treba povedať, že nie samotný  kontakt s Kočnerom v danej dobe je pre Krištúfkovú a nielen pre ňu, ale aj pre každú osobu zastávajúcu verejnú funkciu najväčším problémom. Skutočne nebezpečné je popieranie takýchto kontaktov ľuďmi na funkciách a to najmä vtedy, kedy sa jedná o jedného zo  150 zákonodarcov SR. A skutočným nebezpečenstvom sa takýto utajovaný kontakt stáva vtedy, keď ho osoba tají aj pri konkrétnych otázkach kladených vo verejnom záujme.“

Následne sme sa dozvedeli o plagiáte bakalárskej práce Krištúfkovej, ale – a to je podstatne väčší problém – aj o s najväčšou pravdepodobnosťou plagiáte diplomovej práce, na základe ktorej získal vysokoškolský titul predseda NR SR Boris Kollár.

Boris Kollár na tlačovej konferencii svoju prácu obhajoval skutočne svojsky. Vlastne presne tak, ako je s verejnosťou zvyknutý komunikovať dlhodobo. Že takáto komunikácia Kollárovi prechádzala pred voľbami, sa pochopiť dá. No že toto na ľudí skúša teraz a v pozícii predsedu parlamentu, je pochopiteľné ťažko. Každému reálne zmýšlajúcemu človeku totiž musí byť jasné, že médiá dnes žiadnemu politikovi nedarujú nič a tomu, kto kritizoval prešľapy Andreja Danka, prepáčia o to menej.

Keby Boris Kollár promoval pred dvadsiatymi rokmi, nič by sa síce na podstate veci nezmenilo – plagiát bude plagiátom vždy, no Kollárova diplomovka je dátumu podstatne novšieho. Vznikla v čase, kedy rovnakú chybu ako Danko mohol urobiť skutočne už len veľmi jednoduchý „študent“.

Keby takýto nepoctivý študák skončil niekde za pásom v automobilke, by s najväčšou pravdepodobnosťou nikto nič neriešil. (škola by ale mala)

Keď ale absolvent s takto výbušným matrošom v rukách kandiduje do národného parlamentu a následne bez problémov prijme post jeho predsedu…

No nič, mám zato, že takéto konanie (ak je realitou) musí verejne odsúdiť každý normálny človek a to nehľadiac na politickú príslušnosť, či sympatie k danej osobe. Jednoducho nie je mysliteľné, aby kľúčové ústavné funkcie štátu zastávali ľudia, ktorí čestne nedokážu urobiť ani len vlastné vzdelanie.

Rovnako, ako Petra Krištúfková, aj Boris Kollár by mal zo zastávaných postov odstúpiť dobrovoľne. Ak nie pre nič iné, tak aspoň preto, aby neohrozovali možnosť realizácie zmien v štáte, ktoré občania tak veľmi očakávajú.

A preto, aby sa do histórie zapísali ako tí, ktorí „nie sú ako oni“ (tí pred nimi…)

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V stredu bolo Slovensko prostredníctvom TK predsedu vlády svedkom akú úroveň politickej kultúry požívajú politici, ktorí riadia tento štát. Nie je potrebné ani komentovať vystúpenie predsedu vlády na TK, stačí, ak si prečítate vyjadrenia čitateľov, ako inak, alternatívnych médií, lebo tie „štandardné“ nič také neponúkli. Niekoľko z nich :
    – Spomeňte si, ako vrieskal po Andrejovi Dankovi, aby odstúpil za to, že je plagiátor. Vypisoval o „h…e“ na polici a označil ho za „zlodeja“. Dnes sa zopakovala navlas tá istá situácia, akurát na mieste Danka je jeho koaličný partner Boris Kollár. A čo na to Matovič? Vraj nevadí. Mne ide prioritne o udržanie koalície. A kde zostali princípy, morálka a zásady priameho vzťahu k občanom SR, ktorí ho volili
    – Prepáčte, ale to, čo dnes predviedol Igor Matovič, to je možno ešte väčší škandál, ako sám plagiát Borisa Kollára. Kollár podviedol odbornú komisiu a neoprávnene dostal titul. Ale Matovič podviedol celé Slovensko. A vysmial sa všetkým do tvárí.
    – Predseda vlády dnes vyslal Slovákom takýto signál: „nezáleží na tom, čo vravím, nezáleží na princípoch, nezáleží na ničom – jednoducho mám moc a chcem si ju udržať.“ Toto je popretie akejkoľvek, aj tej najelementárnejšej morálky.
    – Matovič sa dnes reálne dostal na hranu civilizovanej diskusie. Na hranu demokracie. Verejná demokratická diskusia má zmysel, iba ak sa rešpektujú základné pravidlá logiky a morálky.
    – Matovič dnes na tlačovke dokonca priznal, že Dankovi pred rokom vyčítal plagiátorstvo len preto, že chcel povaliť vládu. Nie preto, že plagiátorstvo je zlodejina, ale preto, lebo túžil po moci. A dnes už moc má, takže už neplatí nič z toho, čo hovoril vtedy. Aké jednoduché!
    – Čo všetko dnes z Matoviča vyliezlo. On poprel všetko, čo kedy v politike urobil. Matovič napríklad úplne otvorene povedal – „nebudem sa hrať na principiálneho“. Za polhodinu celému Slovensku ukázal, že nemá žiadnu morálku. Toto bol nihilizmus v praxi. Jeho tlačovky by mali byť mládeži neprístupné.
    – Matovič dnes bez mihnutia oka hodil cez palubu celú morálnu imagináciu mladých vysokoškolákov a posvätil tie najhnusnejšie podvody: milá mládež, pokojne podvádzaj, dôležité je získať a udržať si moc, na ničom inom nezáleží. Toto je cesta ako budovať to čisté a slušné Slovensko?

    Na záver jeden citát z tohto článku: „Boris Kollár na tlačovej konferencii svoju prácu obhajoval skutočne svojsky….“ A je treba dodať, že v ničom nezaostal ani I. Matovič na svojej tlačovke.

    Pozn. Týmto článkom (jeho objektivitu nech si vyhodnotí každý čitateľ sám) autor posunul SoL na úroveň Rudého Práva alebo Pravdy z pred r. ´89 Je mi to úprimne ľúto.

  2. Matelko a Borisko nosia tie handry na papuli,hlavne preto,aby ľudia nevideli ich ironické grimasy,naivne som si myslel,že politické dno žumpy,dosiahla bývalá koalícia,ale ako vidím,táto koalícia to dno žumpy za 3 mesiace zase o čosi prehlbila,utekať z tlačovky ako zbabelý tchor,taká typická vlastnosť slovenských politikov..zdá sa mi,že by predčasne voľby mali byť,čo najskôr,ekonomika je na hrane udržateľnosti,ale Matelka to neserie,ten má v hlave,len klzavý medián,aby to tu zase mohol pozatvárať..

  3. Tvrdil som stále,aj pred voľbami aj teraz to isté.4.multimilionari s pochybnou morálkou a populisti ako vystrihnutý,čo sa dalo od nich čakať.Na Slovensku je ozaj ľahko preniknúť na vrchol politiky.Staci klamať,ohovárať a kydať na konkurenta,argumenty a fakta,čo má po nich,hlavne očierniť konkurenciu.Je to neúnosné,je to absolútna nekultura,je to škodlivé pre celý národ.Ale,zrejme si také vedenie zaslúžime.Tolko kriminálnych živlov,toľko násilníkov,toľko falošných predstáv o živote,to sa neskončí dobre.Naco sa snažiť,stačí klamať podvádzať,a mám sa lepšie,ako Ti čo poctivo pracujú,a statočne sa boria so zivotom,tí majú smolu.Je to smutné.

  4. Halo 26. júna 2020, 11:09, v podstate máš pravdu. Ale smutné je aj to, s akou masou voličov dokážu médiá manipulovať. Keby u voličov neprevládali emócie ale racionálne myslenie, výsledky volieb aj tých dávnejšie minulých by asi vypadali trochu inakšie. A na politickej scéne by sa sotva objavovali také „strany“ ako OĽANO, Sme rodina, SaS, PS či Za ľudí..

    Tu si pozri dnešné vyhlásenie predsedu NR SR:
    https://www.youtube.com/watch?v=II0ekPej1A4&pp=wgIECgIIAQ%3D%3D&feature=push-fr&attr_tag=DqeUN6NL1CF_ZGWq%3A6

  5. Pán novinár, ešte nie sú – ZMRDI?

    Je mi strašne ľúto, že tento národ sa nechá tak jednoducho, opakujem – jednoducho zmanipulovať! Ak tí predtým boli ZMRDI, čo sú títo po 100 dňoch?
    Stačilo tri mesiace, aby sa ukázala špina…
    Čo sa ešte ukáže?

    Aháá. To budeme kukať… Čo???

  6. Jednoznacne zastavam nazor, ze ludia s moralnym kreditom a urovnou aku predviedol práve predseda NR SR, v politike NEMAJU CO ROBIT.

    A to ani v komunalnej,..

  7. Nič v zlom, ale keď niekto potrebuje odhalenie o plagiátorstve Borisa Kolára, aby ho odsúdil, tak je buď padnutý na hlavu, alebo má nejakú inú poruchu. Mafián, vekslák, podvodník, pašerák drog a multi-kurevník založí stranu s názvom „sme rodina“ a dementný národ ho zvolí do parlamentu… Slováci sú nekonečne dr*nutý národ… Ja sa tým politikom ani nečudujem, že nám tak hrozne serú na hlavy. Keď vidia, akí sú Slováci sprostí a čo všetko si môžu dovoliť, bodaj by to nerobili 🙂

  8. Lexa Ivan 26. júna 2020, 13:30 – len a len za seba:

    Je mi uplne jedno, kolko zien mal, ma a mat bude. Nezaujima ma ani pocet jeho deti.

    Ak pasoval drogy, velsloval, podvadzal a patril k niektorej mafianskej skupine – to bol pripad pre policiu. Ak nekonala, tak zlyhala. Zlyhal aj bezpecnostny aparat statu.

    Je mi uplne jedno, kto ho volil a na com postavil svoju kampan.

    Odmietam podvody, na podvodoch zalozenu moc a odmietam klamanie ludi v politike.

    Nepouzivanie titulu vo vztaku k moralke, etike a slusnosti u Kollara nic neriesi. Ak je nelagalny, nema na funkcii a v politike co robit.
    Tolko moj nazor.

  9. Už pred voľbami som písal,že k válovu alebo hrantu sa silou mocou derú ešte väčšie a nenažranejšie svine,daňoví,pozemkoví podvodníci,kamaráti mafiánov a i samotní mafiáni.Bohužiaľ,jednoduchému voličovi stačili cirkusové predstavenia Matoviča a spol.,a dosadili ich do vlády,čo už tí normálnejší ich prekukli a strácajú k nim sympatie.No ale majú šancu sa postupne očistiť od klamárov a podvodníkov,čo ale pri ich morálke,akú doteraz ukázali pri neplnení predvolebných sľubov bude dosť ťažké.

  10. pre Havran….je super,ze uz od r.2010 mame hotovu dialnicu do Kosic,ze zdravotnictvo funguje najlepsie na celom svete,ze mame nekorumpovatelnych sudcov,politikov,podnikatelov cistejsich ako lalia,platy ako v Nemecku,sme tiger Europy,ziadny Slovak nepracuje v zahranici,ze nemame skupinu tisic miliardarov,ale vsetci sme si skoro rovni….

  11. Pre : Smer=zlodejska mafia 27. júna 2020, 7:49
    Pekne si si nakadil na vlastnú hlavu. Čo z toho, čo si skritizoval sa vylepší za vlády týchto amatérov? Akoby oni neboli daňoví podvodníci, proamerickí poskokovia a mnohí z nich aj morálné trosky.

  12. Smer=zlodejska mafia 27. júna 2020, 7:49

    že žiaden štát nemôže riadne fungovať, ak si kresla sadne šašo.
    Za 100 dní nevyriešil fakticky nič.
    Jedine čo ho zaujímalo, bolo možno služobné BMW a zrkadlo v kúpeľni.
    Hodnosť kapitána si pridelí a sám.
    Čo to píšem, že kapitána )))
    GENERÁLA!

  13. s.i.n. 26. júna 2020, 9:07 – napiste krok „B“, ktory ocakavate po ostrom vystupeni Matovica proti koalicnemu partnerovi.

    Pripominam, ze kauza netrva este ani tyzden.

  14. Miloš Majko 27. júna 2020, 13:00 – „napiste krok “B”, ktory ocakavate po ostrom vystupeni Matovica proti koalicnemu partnerovi.“
    – No asi mi nejak uniklo to ostré vystúpenie premiéra proti svojmu koaličnému partnerovi. Kedy sa tak stalo?
    Nevlastním krištáľovú guľu aby som mohol seriózne odhadnúť, čo premiér vyvedie. Veď sa správa ako neriadená strela.
    Čo sa týka samotného predsedu parlamentu, nezdá sa mi , že jeho problém je plagiátorstvo. Jeho problém sú ultraliberální slniečkári na čele so „skúseným“ politikom Šeligom, ktorý sa ocitol v politike asi proti svojej vôli. Nie som sám, kto si pamätá čo Šeliga vyhlasoval o svojom (ne)pôsobení v politike. B. Kollár a jeho orientácia na politiku Marine Le Pen či Matea Salvini nie je evidentne po chuti neomarxistickej slniečkárskej chamradi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img