ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Opitý vodič oškrel policajtov, druhý zas so zákazom šoféroval „e-kolobežku“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM| Policajti z okresov Trnava a Senica riešili počas víkendu dvoch vodičov, ktorí mali spáchať trestný čin a sami na seba policajtov upozornili.

NEVEDEL, ŽE JEHO STROJ JE UŽ MOTOCYKEL

Policajti z Obvodného oddelenia PZ Trnava si v sobotu večer všimli muža na elektrickej kolobežke, ktorý pri vychádzaní z kruhového objazdu nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Navyše mu takmer nesvietilo predné svetlo.

Vodiča preto policajná hliadka zastavila a pri kontrole zistila, že má uložený zákaz viesť akékoľvek motorové vozidlá.

53 ročný Srb si pravdepodobne neuvedomil, že elektrická kolobežka so sedadlom je už považovaná za dvojkolesové vozidlo s elektrickým pohonom kategórie L1e. To znamená, že na jej vedenie je potrebné, aby mal vodič vodičského oprávnenie.
Policajti muža riešia za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia v tzv. superrýchlom konaní.

„ŠTRAJCHOL“ NOVÉ POLICAJNÉ AUTO

Policajná hliadka zo Šaštína-Stráže zastavila v nedeľu, krátko po 01:00 h, muža na aute Škoda Octavia.

Tesne predtým mal totiž vodič ich vozidlo zachytiť svojou ľavou prednou časťou auta. 41 ročného muža skontrolovali a podrobili ho dychovej skúške. Jej výsledok sa vyšplhal na takmer 1,5 promile.

Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz a previezli ho na policajné oddelenie.
Dopravní policajti vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý mu môže hroziť až ročný pobyt vo väzení.

JAZDITE ZODPOVEDNE, iba s triezvou hlavou a platným vodičským preukazom

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img