ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Nový ostrovček je moderný a bezpečný aj za zníženej viditeľnosti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Veľmi dôležitým príspevkom k bezpečnosti cestnej premávky je nový ostrovček na Čepenskej ulici v Seredi.

Po niekoľkých dopravných nehodách, ku ktorým došlo v tomto úseku frekventovanej mestom prechádzajúcej cestnej komunikácie, bol najvyšší čas k vybudovaniu ostrovčeka pristúpiť a nielen o bezpečnosti hovoriť.

Ostrovček je súčasťou nového priechodu pre chodcov, obsahuje bezpečnostné reflexné prvky a dopravným značením by mal slúžiť aj k obmedzeniu rýchlosti v tomto úseku cesty a tým zvýšeniu bezpečnosti.

Iba nedávno sme upozorňovali na výraznú absenciu moderných bezpečnostných prvkov v meste napriek niekoľkým vážnym dopravným nehodám aj s vážnymi následkami na zdraví chodcov.

Zmeškali sme v bezpečnosti a prevencii v meste veľa, no sme na dobrej ceste chyby z minulosti postupne napraviť.

Téme bezpečnosti v Seredi sme sa venovali aj tu:

Sereď mohla byť bezpečnejším mestom. Pokusy o účinnú prevenciu odignorovala samospráva

Bezpečnostné prvky používané vo svete sú otestované, osvedčené v praxi a štandardizované

Zvyšovanie intenzity premávky si vyžaduje stále lepšie bezpečnostné prvky na cestách

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten kto vymyslel tento ostrovček by si zaslúžil po papuli zúžená cesta hlavne ked idú nákladné autá tade. Zas niekto vymyslel blbosť bez rozmyslu bravoo

  2. Táto cesta je prakticky v centre mesta, je to peší prepoj na centrum s Cepenom prečo by tu mali nákladné autá jazdiť 50km/h?
    Vyspelý svet by už dávno tú cestu ešte viac zúžil, vysadil stromy a hľadal riešenie ako úplne uzavrieť ten úzky strašiak medzi langosmi a veroniou. Bolo by to ideálne miesto so skludnenou alebo žiadnou premávkou od námestia.
    Tento prechod a ostrovček je minimum ktoré malo tuná vzniknúť tak 20 rokov dozadu keď sa postavila tá budova na rohu.
    Žijeme 21. Storočie a nie rok 1972.

  3. Spomina si niekto na riesenie uzemneho planu v 1. volebnom obdobi Tomcanyiho?

    Spomina si este niekto na to, preco nie obchvat mesta zo zaciatku Trnavskej do miest niekde pri byvalej ZIPP?

    Kto si spomina na ucelove vyhovenie niektorym investorom (vtedy aj pri moci) a tym nerealizovanie zameru, ktory by pre mesto fakt mal zmysel?

    Ja si pamatam. A pamata si aj archiv SOL…

  4. ty si zopakuj slovencinu a potom zacni klast otazky, na ktore si nedokazes dohladat podklady, lebo si negramotny a miesto cerpania iformacii kvakas na nete…

  5. Potom mi dajte vedieť, ako často budete musieť opravovať zdemolované DZ.. 😉
    Viem o tom svoje. Aj BA si mysleli, že dobrý nápad. Ale opravovať 3x do týždňa DZ niečo stojí.. 😜

  6. Vodič.. 11. augusta 2023, 9:33 – vacsina z nas ma PZP, ktore kryje skody sposobene prevadzkou motoroveho vozidla.
    Takze aj ked sa bude opravovat kazdy den tak co?

  7. Anonym 11. augusta 2023, 10:07 – preco by som plakal, ze mi zdvihli PZP, ked sposobim skodu?
    Ja osobne som zatial nesposobil skodu, ale napr. zena mala poistnu udalost a o rok jej zvysili PZP o cca 10%.
    Takze akych 100%?

  8. nechapes. cim viac plneni z PZP tym drahsie poistne. alebo si myslis, ze to poistovne budu calovat do nekonecna s usmevom?

    napr.
    V tejto súvislosti rastú, samozrejme, aj náklady na odstraňovanie spôsobených škôd. Zvyšujú sa ceny náhradných dielov a tiež aj pracovné náklady automechanikov. Podľa štatistík poisťovne ČSOB priemerná výška poistného plnenia z PZP od roku 2015 vzrástla o 54 %.

    a dalej dan 8% pre poistovne.
    alebo si myslis, ze su to charity?

  9. Anonym 11. augusta 2023, 10:28 – veru nechapem, odkial si zobral zvysenie PZP o 100%…

    Btw, priemerna vyska poistneho plnenia, je to co poistovna plati, to neni cena PZP.

    A aj ked im vzrastli naklady na plnenie o 54% + 8% dan, od 2015 po 2023 sa moja cena PZP nezvysila ani o 20%, takze akych 100%?

    A ze sa zvysila cena PZP? Neviem kde zijes, ale vsetko sa zdrazuje, nie len PZP. Za seba ale mozem povedat, ze okrem zvysujucich sa nakladov sa mi zvysili aj prijmy.

  10. A preto je trh s PZP otvoreny, ked budes casto burat lebo si dement a nevies jazdit na normlanej ceste normalne tak bude platit poistku drahsiu jak ten crep co soferujes, ked budes jazdit normalne tak budes jazdit normalne a ak ti poistovna zdvihne bezdovodne PZP tak sa najde ina ktora ti ho zas da nizsie, lebo jej novy zakaznik bez skody prinesie peniaze tak ci tak…

  11. Anonym 11. augusta 2023, 11:26 – “…ked budes jazdit normalne tak budes jazdit normalne…” okrem tejto perly v com som sa mylil v 10:11 a 10:57? Jedine ze by to nepatrilo mne…

    Pre prehladnost by ste niektori mohli na zaciatok komentara aspon uvadzat komu odpovedate.

  12. neviem, či by to vyšlo, označiť a spraviť nový odbočovací pruh, spolu so súbežným, ktorý by šiel rovno, Neviem, aké sú tam rozmery, to jen na zamyslenie,… príjemný deň prajem

  13. pre: Hlúposť 10. augusta 2023, 20:06
    A čo je na tom hlúpe? Nákladné autá tade jazdia aj naďalej a bez problémov! Akurát že nemôžu tade jazdiť rýchlo a o to išlo! A chodci prechádzajúci od Záhradnej ul. do Pekarskej po starom zbadali auto až hodne neskoro. A nezabudni, že súhlas na vybudovanie prechodu musel dať o.i. aj ODI GA. Alebo si mal v pláne trochu vytvarovať to zábradlie a nestihol si to?

  14. Kedy tam nasilikónujú tie blikačky z tržnice také ako sú použité na priechode pre chodcov pri kauflande? Zaujímavé že tie blikačky tiež stáli cca 9900€ to je taká asi ta hranica aby to nebolo akože asi drahé?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img