ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Ženy opäť naleteli: Zaľúbená poslala „americkému vojakovi“ 50 000 Eur, druhá poslala „lekárovi“ z Jemenu viac ako 42 000 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Nie vždy je dobré, keď srdce vyhrá nad rozumom. Silné citové puto si vytvorila aj 61-ročná Bratislavčanka, ktorá udržiavala kontakt s americkým vojakom Maxom. Neznámy príslušník americkej armády jej vyznával lásku prostredníctvom emailov a na sociálnej sieti tak presvedčivo, že za 4 roky lásky cez internet mu poslala tisíce eur.

Poškodená bola podať na neznámeho páchateľa trestné oznámenie na jednom z obvodných oddelení PZ v druhom bratislavskom okrese. Na uvoľnenie z armády mu poslala viac ako 50 000 €.

Opätovne Vás upozorňujeme na falošné profily vojakov, lekárov, bankárov, ktoré veľmi často posielajú na sociálnych sieťach žiadosti o priateľstvo, súkromné správy alebo sa zapájajú do komentovania príspevkov. V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí. 

 

– – –

Na svoju dôverčivosť doplatila 59-ročná žena z okresu Ružomberok. V mesiaci jún tohto roku bola prostredníctvom sociálnej siete kontaktovaná neznámym mužom, ktorý sa predstavil ako lekár pracujúci v Jemene. Po získaní dôvery, pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol e-mailový kontakt na osobu, ktorá všetko  zabezpečí. Následne žena podľa inštrukcií vybrala náhradného lekára a  zaslala na účet 42.500,- €.

Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu.

V súvislosti s týmto  prípadom sa opäť  obraciame na verejnosť a upozorňujeme na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí, najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi prostredníctvom sociálnej siete.

Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze niekomu, koho nepoznáte.

 

zdroj: Polícia Bratislavský kraj, Polícia Žilinský kraj

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Toto sa mohlo reálne aj stať no neviem neviem či by človek mohol byť taký sprostý ak áno tak toho človeka by bolo treba zbaviť svojprávnosti.

  2. Hlúpemu rozum nenaleješ. Keď majú dosť peňazí na rozdávanie, nech rozdávajú. Veď sa to vymyká zdravému rozumu. Teraz nielen prišli o peniaze, ale sú na posmech celému Slovensku, pretože sa to dookola omielalo, že akými trikmi chodia podvodníci hlavne na starších ľudí. Keby to bolo niečo nové, možno, že by sme sa tomu nedivili. Veď majú dosť rokov, aby robili takéto hlúposti. Tak to zaplatili vysokou čiastkou a môžu čakať, že sa im vojak, alebo doktor ozvú.

  3. Volakedy museli podvodníci voziť ľudí autobusmi na zájazdy za 100sk a tam ich celý deň oblbovať, aby im predali matrac alebo hrnce, aj tie museli fyzicky niekde kúpiť, zaplatiť sálu a speváka, robota uf…

    Dnes stačí sedieť v šenku nastailovaný od barbera s mobilom v ruke a písať somariny naivkám, výsledok je prevod na účet.

    To musia aj finančný poradcovia a agenti s teplou vodou závidieť, veď koľko sa narobia kým predajú životné poistenie alebo investíciu kým človeka oberú o peniaze.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img