ISSN 1337-8481

streda, 8. mája, 2024

Prvý polrok v doprave. Počet nehôd a opitých mierne klesol

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|   Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala za prvý polrok 2023 celkovo 624 dopravných nehôd. Ich počet je o 28 nehôd nižší, ako za prvých 6 mesiacov minulého roka. Najvyšší počet nehôd evidujeme v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Najviac nehôd oproti predchádzajúcemu roku pribudlo v okrese Piešťany a Skalica. Napriek tomuto nárastu má okres Skalica najnižší počet zrážok na cestách v našom kraji.

Počty dopravných nehôd v jednotlivých okresoch Trnavského kraja ( zmena oproti 1. polroku 2022)

Trnava – 171 (-2)

Dunajská Streda – 113 (-10)

Piešťany – 83 (+14)

Galanta – 70 (-26)

Senica – 68 (-18)

Hlohovec – 60 (+2)

Skalica – 59 (+12)

 

POČET OBETÍ ZRÁŽOK KLESOL

Po dopravných nehodách podľahlo svojim zraneniam 16 (-3) osôb,  ťažké zranenia utrpelo 27 (-12) osôb a ľahko sa zranilo 276 (-34) osôb.

 

BÚRALO MENEJ OPITÝCH VODIČOV

Klesol aj počet dopravných nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Celkovo sme ich zaznamenali 65 (-15). Najviac podgurážených vodičov havarovalo v okresoch Dunajská Streda a Trnava.

Väčšinu nehôd policajti zaznamenali v uliciach miest a obcí (436). Najčastejšími príčinami kolízií bolo porušenie povinností vodiča, nedovolená rýchlosť jazdy a nesprávna jazdy cez križovatku.

 

NEHODY S CHODCAMI A CYKLISTAMI

Za 6 mesiacov došlo k 30 (-3) zrážkam vozidiel s chodcami, z toho 17 (+4) sa stalo priamo na priechode pre chodcov. 14 (+2) nehôd zavinili samotní chodci. S cyklistami sme riešili 32 (-13) nehôd, z ktorých v 2 prípadoch išlo o deti.

Na železničných priecestiach evidujeme iba 1 dopravnú nehodu, pri ktorej sa ľahko zranila jedna osoba.

Jazdite opatrne, ohľaduplne a dávajte si na cestách pozor!

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img