ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Kým most ponad železnicu nespojazdnia, po diaľnici pri Seredi sa bude jazdiť bezplatne, vyrokoval primátor mesta u ministra dopravy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď /  Minister dopravy Pavol Lančarič vyšiel v ústrety žiadosti primátora Ondreja Kurbela. Na úseku rýchlostnej cesty R1 pri Seredi už nebudete potrebovať diaľničnú známku.

Primátor Serede Ondrej Kurbel niekoľkokrát žiadal o vyňatie úseku rýchlostnej cesty pri Seredi zo spoplatnených úsekov. Týmto krokom chcel zabezpečiť, aby si obyvatelia mesta, či dochádzajúci za prácou, nemuseli kvôli uzávere mosta ponad železnicu kupovať diaľničnú známku. Diaľnica je totiž obchádzkovou trasou v situácií, keď uzatvorený most odrezal od seba dve časti Serede.

Včera minister dopravy Lančarič listom informoval, že žiadosti primátora vyhovie. „Komplikácia dopravnej situácie nám robí vrásky už presne dva mesiace. Možno oneskorene, no konečne prichádza pozitívna informácia z najvyšších radov štátu. Minister ma informoval, že po dôkladnom preverení a odbornom posúdení našej situácie považuje naše okolnosti za hodné osobitného zreteľa. Vydal pokyn správcovi, Národnej diaľničnej spoločnosti, a.s. na zabezpečenie krokov potrebných na vyňatie vymedzeného úseku R1 z povinnosti úhrady diaľničnej známky počas celého trvania úplnej uzávery mosta ponad železnicu,“ uviedol primátor Ondrej Kurbel.

Znamená to, že motoristi, ktorí si doteraz ešte diaľničnú známku nezakúpili, môžu po približne 2,5 – kilometrovom úseku R1 od prípojky Sládkovičovo po prípojku Dolná Streda, jazdiť bez zakúpenia známky.

I keď tlačovú správu o tom, že minister dopravy Lančarič chce umožniť vyňatie úseku zo spoplatnenia uverejnilo ministerstvo už minulý týždeň, samotné mesto Sereď sa to oficiálne dozvedelo až včera. Rovnako mesto nebolo informované o tom, že tabule oznamujúce nespoplatnený úsek, sú už na diaľnici prítomné. Mesto sa o nich dozvedelo až po vlastnej obhliadke terénu. „Procesy v štáte, ktoré by mali byť v prospech obyvateľov teda nefungujú tak rýchlo a priamo, ako by sme si predstavovali. Na druhej strane ma teší, že toto jednoduché opatrenie sme si pre Sereď predsa len vybojovali,“ uzavrel primátor Kurbel.

O udelenie výnimky sa mesto Sereď pritom snažilo niekoľkokrát, priaznivá odpoveď od kompetentných orgánov prišla až po viacerých aj osobných stretnutiach vedenia mesta s najvyššími štátnymi predstaviteľmi.

zdroj: Mesto Sereď

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tam, tí hore sa nemusia ponáhľať s vybavovaním v prospech ľudí, veď ich sa to netýka. Oni sa vozia zadarmo. Aby sa niečo vybavilo, musí sa do nekonečna doprosovať a hlavne na čo majú ľudia právo?

  2. Rozpúšťať kolóny na R1, a teda regulovať dopravu na exite Dolná Streda bude tiež pán primátor? Prečo nie je bezplatný úsek po Šintavu, tak ako je obchádzka aj značená? Za dobrú správu by som skôr považoval, keby minister vyvodil osobnú zodpovednosť voči kompetentným zo SSC!

  3. Ktovie koľko je v Seredi takých, čo nemajú kúpenú diaľničnú známku. A napriek blízkosti R1 a D1 sa na dlhšie trasy vozia po dedinách a poľných cestách. Rodiny tu majú po 2-3 autá a to znamená, že majú aj 60 EUR za rok na známku.

  4. Pozitívna správa, ale už asi nikoho netrápi, že tí čo jazdili doteraz bez diaľničnej známky obchádzkou cez V. Maču a Gáň, teraz zahltia odbočovací pruh pri D. Strede. Pyrrhovo víťazstvo.

  5. plne súhlasím s „““““ M. 11. júla 2023, 9:56,““““ vzhľadom na upchaté mesto či nebezpečný neprehľadný zjazd na Dolnú Stredu by bolo rozumnejšie vyňať z poplatkov úsek až po Šintavu. Nechcem si ani len predstaviť situáciu cez Všechsvätých, keď vytiahnu svoje škodovky a žiguláky deduškovia bez diaľničnej známky

  6. A čo ten čas a navyšene naklady,ktore nam uzatvorenim mosta vznikli.Už dávno sa tam malo pracovať a nie čakať na budúci rok.Celkovo doprava Sereď-BA je hrozná.Zrušili večerny vlak po 20tej a tak súkromny doprava o 20:25 hod.S rizikom,že vas nezoberie a potom až 22:40 vlak.🤦‍♀️

  7. Ako si predstavujes to vybavovanie ? Ze niekto posle ziadost a stat si splni psiu povinost ? Vybavil by keby to bolo na druhy den … a to je tak vsetko. Fantasticky vykon a jeho hubu teraz musim vidiet po celom internete lebo vybavil 😀

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img