ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Predvolebný boj plný jednoduchých fráz a nesplniteľných sľubov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Asi tak bude vyzerať predvolebná kampaň najbližšie mesiace. Už dnes na billboardoch čítame jednoduché, ľúbivé a ľahko pochopiteľné slogany útočiace na úplne jednoduchých voličov nezamýšľajúcich sa nad tým, či sľuby aj pri tej najväčšej snahe, môžu strany naplniť.

„Lacnejšie energie“ či „lacnejšie potraviny“ – kto by ich nechcel? Otázka ale je iná – kto cenu energií a potravín stanovuje. Nie je to politik, ale trh. A dnes už vieme, že akékoľvek nie dobre nastavené regulácie  a populistické hlúpe politické zásahy do trhu len narobia problémy, konflikty a v konečnom dôsledku požadované výsledky v prospech občana nedosiahnu.

„Urobíme poriadok“ – ako, kde  a kedy? To sa nedozvieme a nevieme ani len, čo považuje za poriadok tvár vedľa sloganu. Ak sa predstava rovná dlhodobo verejne prezentovaným tézam – ďakujem!

Čakajú nás voľby predčasné, no kľúčové. Významovo by som povedal, že znovu je Slovensko na križovatke. A  znovu budeme rozhodovať o jeho charaktere a o tom,či naše deti budú vyrastať v demokracii,alebo totalite, minimálne autoritárnom režime jedného človeka, ktorý podľa vlastných slov už dávno v politike byť nemal,  no podľa výsledkov fungovania štátu pod jeho vedením, mal pomerne isto už dávno sedieť v base. Minimálne byť na okraji spoločnosti za to, že dovolil ukradnúť štát jeho občanom a ovládať ho zmrdmi, vagabundami a kriminálnymi živlami.

No a  ešte tu máme prezliekačov kabátov zabúdajúcich na to, kde boli, čo robili a na čom sa podieľali.

Tri roky problémov občanov, obmedzení v súvislosti s opatreniami COVID-19  a zvyšovania cien energií, inflácie, výrazne narastajúcich nákladov na bežný život a s tým spojeného poklesu životnej úrovne ľudí zvádza voliť čokoľvek sľubujúce lepšiu budúcnosť.

Nezabudnime, zo sľubov sa nenajeme. Neverme populistom a vedzme, že politika u nás je súboj o moc a „koryto“.

Zakaždým kandidátom hľadajme konkrétne činy a dôsledne sledujme jeho osobnú históriu. A nenechajme sa znovu oklamať…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Najprv sa treba pozrieť čo z predvolebných sľubov a Programového vyhlásenia vlády splnila vláda Oľano, SaS,Sme rodina a Za ľudí (veľa toho teda nie je) a až potom sa rozhodovať.

  2. Tie ich predvolebné sľuby ani počúvať nemusíte, lebo o nič neprídete. Tieto táraniny v každom predvolebnom období, nič nové. Oni vám posľubujú aj modré z neba, klamú až sa im z huby práši, lebo dobre vedia, že je to len oblbovanie ľudí, ktorí na to skočia. Všetci sú rovnakí. Jeden za osemnásť, druhý bez dvoch za dvadsať. Skáču ako blchy z jednej strany do druhej, kde to budú mať výhodnejšie a hlavne, aby o to ich teplučké miesto neprišli. Asi z jednej možnosti, aby sa dosiahol pokoj, bolo by NEDOTOVAŤ POLITICKÉ STRANY ZO ŠTÁTNEHO ROZPOČTU, ale aby žili z členských príspevkov. Všetci títo vyvolenci majú maslo na hlave, len ukazujú jeden na druhého.

  3. Vždy si spomeniem pri takýchto článkoch ako sa tu presadzovalo OLANO a potom nám tu vládol Matovič s Pročkom.

  4. je neskutocna drzost ze strany co tu doteraz vladli sa opatovne snazia a za kazdu cenu dostat do parlamentu ci dokonca zase vladnut!!! LUDIA NEDAJTE SA OKLAMAT!

  5. Stačí si pozrieť tlačovky ,tam máte možnosť vidieť a počuť,kto hovorí aspoň trochu reálne,a kto len trepe a klame.Nemoze byť predsa dobré voliť,čo ine nevedia,len lebo Fico,lebo smer.Hlupakov bez vzdelania,a bez logiky.Ludi,čo presadzujú 17. pohlaví atď A niekoho,čo si o sebe myslí,že je Mária Terézia.Pevne verím,že ľudia už budú vedieť,čo je zle pre nich.

  6. Bohužiaľ ľudia nikdy nebudú vedieť čo je pre nich dobre. Jednoduchým voličom stačia presne tie sľuby, o ktorých je článok. Tento sľubuje lacnejšie potraviny a energie, toho budem voliť. Zachránime Slovensko. Ako a od čoho? Špecifická kategória sú voliči, ktorým stačí pekný výzor lídra strany, zvlášť ak má jamky na lícach. Kto by nevolil krásavca? Predstavitelia masochizmu staršej generácie volia Fica, lebo im vždy sľúbil 13. plat, ktorý im ale nikdy nedal. Prečo by mu nedali znova šancu, aby ich mohol znova klamať? Veď vlastne aj dôchodok im zdvihol o 1,90€, tak v tom majú jasno. Kollár odrbe národ s nájomnými bytmi, na ktoré sa vykašlal hneď po voľbách a ešte si aj zdôvodnil, prečo z toho nič nebude. Psychiatrickí pacienti uveria možnosti zvoliť si zo 72 pohlaví, podľa toho v akom stave sú ráno po zobudení. Nezanedbateľným meradlom pri rozhodovaní je aj súčasný trend prisposobovania sa väčšiny menšine. Musíme predsa akceptovať potreby lgbti+ komunity, ktorí nám budú diktovať čo je správne a my sa im musíme podriadiť. Občan dávno nie je prioritou politikov, aspoň nie ten slovenský.

  7. IGNOROVAT VOLBY ist k urnam ale namiesto volebneho listku vlozit do obalky poriadne osrany hajzelpapir.HOVNO ZA HOVNO -AKY POZICAJ TAKY VRAT.

  8. Vy,ktorým vyhovuje dnešný stav,voľte poslednú vládnu garnitúru a tí,ktorým nevyhovuje,voľte zmenu,čo je na tom zložité. Každá politická strana sľubuje lepší zajtrajšok,lenže..skutek,utek..

  9. Voľby sa blížia, „hady“ sa plížia
    robia čo môžu, zvliekajú kožu.
    Za každú cenu, sľubujú zmenu
    dostanú hlas, a poštípu zas.

  10. Ahoj súhlasím Poetic to presne a pravdivo vystihol k tomu niet čo dodať, pred voľbami volič daj po voľbách ale nič nepýtaj veru veru potom sa na nás vyserú juhu veľmi veľmi zlééé a smutné s pánom Bohom zdravý rozum ÁMEN TMA LOVEN skôôô

  11. Presne tak jednoduchym slubom ste skocili Matovicovi na spek,ako vsetkych pozatvara,zavrel jedine jedneho prokuratora Kovacika a Fico sa rehoce dalej,nakoniec sme zistili,ze Matovic s psychobandou a kotnou americkou prostitutkou z palaca su horsi ako ten zlodej Fico.Rozmyslam ci ist volit ,alebo z tohoto chlieva radsej utiect.

  12. Ved sa sam priznal, ze zije v chlieve. A aj s tym, ze jeho mater je ta…kotna….tutka. len co urobi, ked sa podari upratat milex, toho sa boji. Turci uz nezaplatia.

  13. Sú tam zabetónovaní 30 rokov, takže veľmi ťažko by sa im odtiaľ odchádzalo. A chytiť sa nejakej zmysluplnej roboty? Ani náhodou. Takto mali všetko naservírované na striebornom podnose. Takže zmeny volebného zákona, ktorý by zabránil tejto manipulácii s ľuďmi, sa len tak ľahko nedočkáme. Išli by samí proti sebe. Musíte voliť len tých, ktorých dostanete na papieri a to ešte nemôžete voliť ľudí, ale celú stranu. Lebo nemôžete voliť jedného z jednej strany a ďalších z iných strán. Je ich tam ako hadov.

  14. Odkedy sa SNS a Most-Hid spojili do jednej vlady, tak verim ze mozne je uz hocico. Mozme si zvolit hocikoho, oni rozhodnu ako dalej, my nie.

  15. Nevoliť tých, čo už boli vo vláde a nič neurobili pre národ, len rozkradli zdravotníctvo, neopravili cesty, mosty…. Treba dať šancu novým ľudom.

  16. Miki sa rozhodol, že sa nebude podielať na predvolebnom cirkuse a neobsadil 150. miesto na kandidátke. Lebo obsadiť 149 miest podľa neho nie je cirkus.

  17. Oni sa aj s diablom spolčia. Spolky, čertové volky. No, to peklo už zažívame a ešte nám to pritvrdia. Po zlom, dobré nečakaj!

  18. S. Zweig : História vyzdvihuje vždy len toho, kto má úspech. Slabosť sily sa skrýva v tom, že verí iba sile.

    G. K. Chesterrton : celá vláda je škaredá nevyhnutnosť.

    Žiaľ, už sa niektorí uchyľujú k tomu, že by chceli vládnuť samí – samovládcovia, Už nevedia spolu vychádzať, bijú sa ako supy o zdochlinu.

  19. PS bude dobré, tí vystrelia ešte ako rakety a snáď bude aj politická kultúra. Netreba však zabúdať, že „zadubenci/zaslepenci“ nacupitajú voliť v plnej sile svojho červeného hranatého vodcu, popr. jeho jamkovú podržtašku 🙂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img