ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Aké témy rezonovali na júnovej Hodine otázok s primátorom?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Mestský úrad / Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď / 23. JÚN 2023 /  Primátor Serede Ondrej Kurbel usporiadal v poradí už štvrté verejné stretnutie so záujemcami o diskusiu. Jeho cieľom je prostredníctvom otvorených stretnutí priniesť objasnenie tém, ktoré občanov trápia a neboli možno doteraz dostatočne objasnené. Na ostatnej Hodine otázok s primátorom sa debatovalo o kosení, o uzavretom moste, aj o otvorených terasách.

Pozvanie primátora na júnovú Hodinu otázok prijala len hŕstka občanov mesta Sereď. Napriek tomu sa vyhradený čas naplniť nad plánovaných 60 minút. Prítomní sa primátora pýtali na situáciu ohľadne ruiny budovy bývalého Milexu, ohľadne obyvateľov bez trvalého pobytu v našom meste, na rad prišla aj otázka k plánovanému vybudovaniu nového priechodu pre chodcov na ulici Čepeňská, obchádzkové trasy cez okolité obce v súvislosti s uzáverou mosta ponad železnicu, aj prehodnotenie opätovného podania žiadosti na obnovu železničného priecestia v Hornom Čepeni, ktoré aktuálne zažíva nápor dopravy.

Občania mali záujem o informácie ohľadne dlhej čakacej doby na informácie z mestského úradu, plánu údržby vozového parku mesta slúžiaceho na kosenie, chceli zistiť mená zamestnancov mesta pracujúcich aj pre mestské rozpočtové organizácie, alebo aj o možnosť otvoriť letné terasy po 23-hodine. Na rad sa dostali tiež podnety ohľadne kosenia verejných priestranstiev.

Ohľadne riešenie situácie s budovou bývalého Milexu primátor informoval, že nedávno absolvoval stretnutie priamo so spolumajiteľom objektu, ktorým je zahraničný subjekt. Primátor tlmočil záujem majiteľa spolupracovať na vyriešení tohto problému v našom meste. Informoval, že mu ponúkol konkrétne návrhy riešení, pri ktorých by z uvedených pozemkov vedelo mať strategický úžitok aj mesto Sereď. Rozhodnutie o konaní je však na možnostiach a zámeroch spolumajiteľa. Nakoľko je v platnosti nový zákon, ktorý umožňuje sankcionovať tých, ktorí sa o svoje nehnuteľnosti nestarajú, tak primátor deklaroval, že po ďalšej nečinnosti vyrubí mesto majiteľovi Milexu desaťnásobne vysokú daň, na čo už má aj oporu v zákone.

Ohľadne kosenia primátor opätovne zhodnotil, že aktuálny stav sa nezhoduje ani s jeho predstavami o kvalitnej údržbe mestskej zelene. Uviedol, že do budúcna sa musí rozpočet mesta nadimenzovať na vyššie ľudské kapacity a tiež stroje aj kvôli tomu, že mesto získa pod svoju správu aj ďalšie plochy na údržbu. Nimi budú v dohľadnej dobe sídlisko Meander a tiež Prúdy v Strednom Čepeni.

Videozáznam z Hodiny otázok a odpovede primátora si môžete pozrieť na nasledovnom odkaze.

zdroj: Mesto Sereď

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ten zákon je na figu. Čo to urobí zahraničnému boháčovi zaplatiť akúkoľvek pokutu? Ťažkú hlavu si z toho robiť nebude. Bolo by treba urobiť zmenu zákona, kde by bolo zakotvené, že, keď sa o svoju nehnuteľnosť nebude starať napr.počas 10 rokov, nehnuteľnosť sa mu vyvlastní bez nároku na úhradu. Toto je len výsmech našim zákonom a potom to vyzerá tak, ako to vyzerá. A tiež, aby sa pozemok pod stavbou len prenajal a nie predal. Takto sa zbavujeme pôdy pre cudzincov.

  2. Vieme presne, aké témy rezonovali na hodine otázok a primátorom, pretože pokým Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď niečo odkomunikuje, zatiaľ si to stíhame nájsť aj po vlastnej línii, ba čo viac, predbehne ju aj občan p. Veselický s vlastným článkom.

  3. Dovie kedy sa od nej dozvieme ake temy rezonovali mestskym zastupitelstvom ? Hlavne vysledky kontroly dohod kontrolorky (vo videu z msz od 1 hodiny 21 minuty) boli velmi zaujimave, trosku ine ako si clovek predstavuje u najtransparetnejsieho a najslusnejsieho primatora v historii serede … co by tak asi mohlo byt napriklad navyse v jarmocnom programe za 5 000 eur, ktore su uz fuc

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img