ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Slovensko má problém – správa krajiny je neúnosne nákladná

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Je vyslovene v neprospech štátu, že o tomto vážnom probléme sa nehovorí a hlavne, že ho žiadna vláda nerieši systémovo a komplexne.

Slovensko má niečo  cez 5 miliónov obyvateľov a populácia vymiera. Možno nie úplne. Z veľkej časti je úbytok ľudí na Slovensku reálne pracujúcich a prispievajúcich na chod štátu spôsobený súčasným stavom, kedy mladí a vzdelaní ľudia Slovensko opúšťajú za lepšim životom na západe. Jednoducho idú za lepším.

Výsledok je ale rovnaký.

Už by si konečne aj politici mali uvedomiť, že naša republika má toľko obyvateľov, koľko pasažierov denne prepraví metro v Londýne. Ako krajina sme čo do počtu obyvateľov na úrovni jedného z predmestí  Tokya.

Fakty poznáme a k celkovému obrazu je potrebné doplniť, že krajinu spravujeme obdobne, ako  susedia  so 40 a viac miliónmi občanov.

Prebujnená a dnes už vyslovene škodlivá administratíva nastavená na tvorbu byrokracie a to na všetkých úrovniach riadenia štátu. Informatizácia za miliardu Eur so stálymi problémami zavedených systémov bez akejkoľvek zodpovednosti dodávateľských firiem a žiaľ ani konkrétnych  kompetentných úradníkov a politikov, ktorí za stav nesú zodpovednosť.

Vznikanie nových úradov, inštitúcií  a dokonca ministerstva platených z rozpočtu krajiny.

Platené samosprávy o počte obyvateľov na úrovni kapacity jedného paneláka, ba aj menšie.  A následky? Na zvolenie starostu v nejednej obci je potrebných sto hlasov čo znamená, že buď „šikovnému“ kandidátovi stačí početnejšia rodina, alebo dva večery v krčme, kde chlapom zaplatí pivo a poldecák. A tak to následne vyzerá aj so správou a rozvojom takýchto obcí.

Politici akoby stratili už aj posledné morálne a etické zábrany – stačí včerajšia tlačovka predsedu  NR SR, ktorej aktéri museli do smiechu (alebo plaču?) uvrhnúť aj posledných jedincov dúfajúcich v zbytky zdravého rozumu a pudu sebazáchovy aspoň u človeka predsedajúceho  národnému parlamentu.

Že celé zle? Áno a najhoršie je, že môže byť (a asi aj bude) ešte horšie.

Môžeme si za to sami. Minimálne nároky na morálny kredit kandidátov na najvyšších ústavných funkcií a prakticky nulová kontrola volených zástupcov po voľbách. Nečudujme sa potom, že si robia čo sa im zachce a že si zo štátu a zastávaných funkcií urobili prostriedok na zarábanie peňazí a zábavku financovanú nami občanmi.

Už onedlho budeme znovu rozhodovať o charaktere štátu. A o tom, či príčetní ľudia v ňom ešte dokážu žiť a podnikať. Berme to vážne, ide o veľa.

A drobnosť – čo všetko a o kom sa za nasledujúcich sto dní dozvieme?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Majko , na Hrad.. vlastne už tam je .zatiaľ iba ako poradca a aj to len v komunálnej, ale hádam raz🤷‍♂️ Odborník na všetky témy .. Boh nás opatruj 🤦‍♀️

  2. Veľmi pravdivé, veď si len pozrime, aký človek bez vzdelania, bol premiér, minister financií ale aj taky predseda parlamentu s rovnakým vzdelaním… A potom to takisto vyzerá aj mestách a obciach…

  3. zaujímavé zistenie toho čo vedia ľudia už 20 rokov ale politikom to vyhovuje a aj delenie sk na toľko krajov a okresov je záhada keď už aj väčšia dedina je okres . to nemá pogiku

  4. Nuž chobotnica si sama svoje chápadlá neodtrhne. Tak presne je to aj v tomto malom kocúrkove. Politické elity si zákonom zaručia, že môžu dosádzať a rozširovať svoje darebáctva. Aj v armáde. Len tak si vytvoria nové tabuľky, len aby dcérka robotu dostala. Ale aj inde. Autor to správne naznačil. A ako to riešiť? Nuž nijako. Ne dá sa! Už aj my sme apatickí a nič nás nerozčúli. Však …

  5. Problem je aj vtom ze tu mame plnu…vysokoskolakov….Ty si odhadom tak 50%daju napisat zaverexne prace a potom to tu tak aj vyzera…Hoci aky dement tu ma titul…A toto sa vobec neriesi

  6. Už nie raz to tu mnou bolo písané, že stále vymýšľajú nové a nové nezmyselné ministerstvá, úrady…. Politické strany nám tu rastú ani huby po daždi. Komu sa nechce robiť, založí novú politickú stranu. Keď potrebujú zamestnanie pre niekoho z rodiny, vytvoria nový úrad. Kto urobí audit v počte ministerstiev, úradov, politických strán…? Podľa mňa, aby sa to aspoň trochu dalo do poriadku, stačilo by zmeniť volebný zákon a zo štátneho rozpočtu nedotovať politické strany, zrušiť povymýšľané ministerstvá a úrady a niektoré zlúčiť, ako bolo napr. min. školstva a kultúry, min. poľnohospodárstva, lesného a vodného hospodárstva. Bijú sa o tie pohodlné stoličky. Ich správanie je pod úroveň. Klamú až sa im z huby práši, sľubujú aj modré z neba, vyťahujú na seba nechutnosti zo súkromného života…Ale žiaľ, to sa ľuďom ľúbi a to rozhoduje o víťazovi vo voľbách.

  7. ..EÚ a Slovenská a Česká vláda sa dohodli,že 30 miliárd eur,ktoré mali byť použité na modernizáciu priemyslu sa presuňujú na Ukrajinu..Británia dá 3 miliardy, USA 1,3 miliardy, čiže ešte, len bude veselo..
    Zdroj..cz24.news

  8. Treba voliť zasa Matoviča alebo Demokratov, u ktorých tá, čo ju dotoval celé roky zalovila v pamäti za pár drobných. Humusy ako cez Trumpov kopírak pred voľbami.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img