ISSN 1337-8481

štvrtok, 9. mája, 2024

Sereď 2023 – Grófska ľadovňa l.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

OZ Seredské nábrežie / V predchádzajúcom príspevku ste si mohli na fotografii južného krídla kaštieľa všimnúť nepokosenú časť s náletovými drevinami. Práve na tomto mieste sa nachádza vstup do ľadovne. Tento vstup bol zasypaný na konci druhej svetovej vojny. Od tohto okamihu prešlo už dlhých 78 rokov. A práve v týchto dňoch sa začína písať nový príbeh Grófskej ľadovne v Seredi, pretože sme dostali povolenie na výkopové práce súvisiace so vstupom do ľadovne. Čo je to ľadovňa? Aké má rozmery? Akú má dispozíciu? Čo sa v nej nachádza, keď sa vojsko rozhodlo ju zasypať na konci vojny? Bude možné z nej vytvoriť expozíciu? Máme určité informácie a svedectvá, avšak na tieto a ďalšie otázky vám odpovieme postupne.

Projekt je financovaný z vlastných zdrojov OZ Seredské nábrežie.
Naše poďakovanie patrí primátorovi mesta Sereď Ondrejovi Kurbelovi a tiež Rastislavovi Petrovičovi z Krajského pamiatkového úradu.

Za OZ Seredské nábrežie Patrik Eckert a Richard Hričovský.

zdroj: OZ Seredské nábrežie

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tak rozmyslam, preco ti najhlupejsi a najprimitivnejsi jedinci su najhlasnejsi.

    Papulu nemozu otvorit doma, na ulici a uz ani v krcme. Vsade ich poznaju a tak im ostava iba anonymita na nete.

    Uplne nahovno doba…

  2. Ľudkovia niekedy už dávnejšie tam bývala legenda volal sa Ĺudvo.a potom od vtedy tam začali bývať bezdomovci iba to viem.

  3. p.Majko ak tu mate anonymnu diskusiu,tak si musite zvyknut,alebo…ved viete.To by vas bavilo aby tu diskutovali inziniery lekari,pravnici a ini intelektuali?ja myslim,ze ani nie.

  4. V devadesátkach keď to tam bolo rozkopane to nebolo odkryté? Mne sa marí že áno. Ale môže to byt len zdanie. Ale nemci pri ústupe brali všetko hodnotné tak tam budú akurát staré onuce.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img